Skocz do zawartości

Zdjęcie

The Wrong Mans

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 DevilDrom

DevilDrom

Starszy sierżant

• Użytkownik
  • 936 postów

Napisano 27.09.2013 - |12:39|

wrong.jpg
Opis:
Dwóch pracowników biurowych, Sam i Phil zostają wplątani w niebezpieczną, kryminalną intrygę po tym, jak Sam odbiera telefon na miejscu wypadku samochodowego.

Produkcja: Wielka Brytania 
Stacja: BBC Two, Hulu
Gatunek: Komedia, Akcji, Kryminalny
Twórca: James Corden, Mathew Baynton
Rok: 2013

Obsada:
Mathew Baynton - Sam Pinkett
James Corden - Phil Bourne
Sarah Solemani - Lizzie Green
Tom Basden - Noel
Paul Cawley - Alan
Chandeep Uppal - Sabrina
Jordan Long - Len

Zwiastun:

"You're looking at
this the wrong way. 
This is our moment.
We'we been chosen."
~ Phil Bourne, The Wrong Mans, odcinek 1.

Opinia (pilot):
The Wrong Mans to nietypowe połączenie kryminału, akcji i komedii, szczególnie na taką skalę, bo momentami człowiek ma wrażenie, że ogląda wysokobudżetową amerykańską produkcję, a nie serial komediowy rodem z wysp. Produkcja ma wszystko to, co powinien mieć dobry serial komediowy; frywolną lekkość przeplataną z poważniejszymi treściami, sympatycznych i zabawnych bohaterów, absurdalne sytuacje oraz interesującą historię, która trzyma widza w napięciu od początku do samego końca a finał zapewne zmusi nawet do refleksji - chociaż oczywiście nie jest to nic pewnego. W każdym razie zapowiada się niesamowity i widowiskowy serial przepełniony brytyjskim humorem. Pozycja obowiązkowa dla niemalże każdego. 

• 0

#2 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 27.09.2013 - |13:14|

Nienawidzę komedii, ale ta produkcja zwróciła moją uwagę. Na pewno zerknę sobie w wolnej chwili pilota i zobaczymy, co to takiego i czy warto dalej się męczyć.
  • 0

#3 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 04.10.2013 - |10:44|

1x01
OK, obejrzałem i stwierdzam, że albo ze mną jest coś nie tak i powinienem dać sobie spokój z komediami, albo to po prostu nie jest śmieszne. Sam pomysł całkiem fajny i nawet nieźle się oglądało, ale wątek komediowy, jak dla mnie, mało śmieszny. Zaśmiałem się może raz, a i to jakoś tak z przymusu ;) Oczywiście to moje osobiste zdanie i nie ma się co zniechęcać.
Mimo wszystko na koniec dali niezły cliff, no i zapowiedź kolejnego odcinka nieźle się prezentuje, więc dam mu jeszcze szansę.

Użytkownik delta1908 edytował ten post 04.10.2013 - |10:45|

• 0

#4 DevilDrom

DevilDrom

Starszy sierżant

• Użytkownik
  • 936 postów

Napisano 04.10.2013 - |11:41|

Kwestia gustu. Ja osobiście zaśmiałem się kilkakrotnie a w wielu momentach na mojej twarzy pojawił się uśmiech. W drugim odcinku wszystko ulega skompilowaniu, a sądząc po zapowiedzi to w trzecim będzie jeszcze ciekawiej. Nic nie jest takie, jakie z pozoru się wydaje - wszystko jest znacznie bardziej złożone. A nasi bohaterowie szybko robią sobie kolejnych wrogów...

• 0

#5 SirGalahad

SirGalahad

Kapral

• Użytkownik
  • 215 postów

Napisano 05.10.2013 - |00:58|

A próbowałeś delta obejrzeć Seinfelda? Bo ja zazwyczaj podchodzę do seriali komediowych podobnie jak Ty - prawie żadne mnie nie śmieszą. Ale Seinfeld jest jednym z wyjątków :)

• 0

#6 DevilDrom

DevilDrom

Starszy sierżant

• Użytkownik
  • 936 postów

Napisano 09.11.2013 - |20:58|

Niewątpliwie to interesująca i mocno zakręcona produkcja, a wszystko zaczęło się od znalezienia telefonu, by z odcinka na odcinek osiągać coraz wyższy poziom absurdu, momentami trudno uwierzyć, w co się wpakowali główni bohaterowie, i że zdołali przetrwać do finału sezonu...

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych