Skocz do zawartości

Zdjęcie

Europa Report (2013)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 31.08.2013 - |09:19|

7557435.6.jpg?l=1373675505000

gatunek: Thriller Sci-Fi
produkcja:USA
premiera:15 czerwca 2013 (świat)
reżyseria:Sebastían Cordero
scenariusz:Philip Gelatt

Międzynarodowa załoga astronautów podejmuje prywatnie finansowane misję w celu poszukiwania życia na czwartym co do wielkości księżycu Jowisza.

Bardzo przyjemny film w którym w zasadzie fiction można skreślić a zostaje samo science. Polecam każdemu miłośnikowi gatunku.

• 0

#2 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 31.08.2013 - |13:52|

Klimat i styl "Apollo 18", wykonanie prawie "2001", kawał solidnego sf. Trochę mnie tylko raziło, że już pierwszy lot w ramach misji Europa był lotem w pełni załogowym i docelowym, bez żadnych wcześniejszych misji przygotowawczych. Ale tak poza tym wszystko jest mistrzowskie.

• 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#3 cooky

cooky

Sierżant

• Użytkownik
  • 717 postów
  • MiastoPolska centralna

Napisano 02.09.2013 - |21:53|

Moim zdaniem bardzo dobry. Ciekawa konwencja. Historia opowiedziana w formie dokumentu dodatkowo powoduje narastanie napięcia. Niektórych to drażni, mi absolutnie nie przeszkadzało. Nie ma tu strzelania do ufoludków i biegania w kółko. Jest misja do wykonania i niewiadoma. Zakończenie trochę przewidywalne, mimo wszystko jednak warto poświęcić czas na oglądanie.

• 0

Ten, który walczy z potworami, powinien zadbać, by sam nie stał się potworem.
Gdy długo spoglądamy w otchłań, otchłań spogląda również na nas.

F. Nietzsche

#4 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 03.09.2013 - |06:06|

Spoiler

• 0

#5 cooky

cooky

Sierżant

• Użytkownik
  • 717 postów
  • MiastoPolska centralna

Napisano 05.09.2013 - |14:26|

Mówiąc, że zakończenie było przewidywalne, miałam na myśli że

Spoiler

• 0

Ten, który walczy z potworami, powinien zadbać, by sam nie stał się potworem.
Gdy długo spoglądamy w otchłań, otchłań spogląda również na nas.

F. Nietzsche

#6 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 07.09.2013 - |22:15|

@up
ok, zrozumiałem to poprzednie inaczej ;)

Nawiasem dodając osoba która gra Katye.. to Polka. Karolina Wydra :) Fajnie obejrzeć dobry film w który gra Polka. Szkoda tylko, że jej bohaterka w filmie, nie jest Polką, czemu musiała być Rosjanką kiedy na pokładzie był już nie jeden. Mogła już zagadać do producenta, żeby zrobił ją Polką, nic by to nie zmieniło dla treści filmu. Tak mało się nawiązuje do Polski w filmach.. Dlaczego ?

Biografia:

Spoiler

Użytkownik Zetnktel edytował ten post 07.09.2013 - |22:19|

• 0

#7 Oalia

Oalia

Szeregowy

• Użytkownik
  • 29 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 08.09.2013 - |08:24|

Nawiasem dodając osoba która gra Katye.. to Polka. Karolina Wydra :) Fajnie obejrzeć dobry film w który gra Polka. Szkoda tylko, że jej bohaterka w filmie, nie jest Polką, czemu musiała być Rosjanką kiedy na pokładzie był już nie jeden. Mogła już zagadać do producenta, żeby zrobił ją Polką, nic by to nie zmieniło dla treści filmu. Tak mało się nawiązuje do Polski w filmach.. Dlaczego ?

Film obejrzałam wczoraj i dokładnie nad tym samym się zastanawiałam.  Widać w Hollywood umieszczenie polskiego astronauty na podkładzie tak ważnego statku to pomysł za bardzo naciągany - nawet dla filmu science fiction ;)

Druga myśl, która towarzyszyła mi przez cały film to ile prawdy jest w stwierdzeniu "Space: the final frontier" :P

Generalnie film świetny, a zakończenie rewelacja.

Użytkownik Oalia edytował ten post 08.09.2013 - |08:25|

• 0

#8 Mdeem

Mdeem

Sierżant

• VIP
  • 767 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 10.10.2013 - |22:05|

Bardzo dobre kino SF, taka perełka wśród ostatnich sfopodobnych gniotów pokroju Elysium czy Oblivion.

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych