Chyba nie ma takiego tematu...
Serial opowiada losy prywatnego detektywa Jacksona Brodiego. Jak przed chwilą doczytałem jest to ekranizacja książek Kate Atkinson. I właściwie nie wiem co tu więcej dodać. Jeśli ktoś pragnie wartkiej akcji lub nietypowych rozwiązań to nie ma co się zabierać za tę produkcję. Ot, przyjemny brytyjski kryminał. Mnie on ujmuje bo jest po prostu życiowy. Nasz główny bohater – poczciwina (nie pozbawiony wad – ma ich całkiem sporo) dostaje od życia właściwie cały czas po tyłku. Zagadki kryminalne bardzo przyzwoite – bez fajerwerków, ale bardzo dobrze się je ogląda. Jest logika, jest związek przyczynowo-skutkowy → ja nie potrzebuję nic więcej. No i największy plus – Jason Isaacs! Facet jest genialny. Zwróciłem na niego uwagę w Brotherhood-zie i od tego czasu obserwuję jego role i w każdej jest kapitalny.
Bardzo się zdziwiłem, że powstał drugi sezon. Byłem pewny, że po pierwszym zamknęli produkcję. A tu po paru latach Jackson Brodie powrócił
I bardzo mnie to ucieszyło. Szczerze mówiąc to praktycznie już nic nie pamiętam z pierwszego sezonu. Ale nie przeszkadzało mi to w żaden sposób w odbiorze drugiej serii. Bawiłem się bardzo dobrze! Polecam!
P.S. Jeśli jakiś tłumacz szukałby serialu do tłumaczenia, to drugi sezon czeka
Na pewno jest to lepsze niż większość współcześnie wychodzącego chłamu.

Logowanie »