Skocz do zawartości

Zdjęcie

Nowa mechanika wrót Projektu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 PrzemekWrota

PrzemekWrota

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 121 postów
  • MiastoŁÓDŹ

Napisano 08.08.2013 - |11:40|

Postanowiłem opracować solidne, autorskie podstawy i rozwiązania Projektu Gwiezdne Wrota. Pierwszą rzeczą która się wyróżnia to czerwony horyzont zdarzeń. Drugą to innowacyjny sposób sterowania opierający się na sterowaniu szewronami. Brak jest jakichkolwiek symboli na samych wrotach jak i na DHD. Sterowanie opiera się na wyborze w odpowiedniej kolejności 6 szewronów. Każdy szewron ma przypisaną odpowiednią częstotliwość od 6 do 36Hz ze skokiem co 6Hz. Wybranie 6 szewronów odpowiada danej częstotliwości rezonansu podprzestrzennego. Jesli w zasiegu danych wrót znajdują się inne wrota o zgodnej częstotliwości rezonansowej, wtedy nastąpi otwarcie stabilnego połączenia. Zaletą takiego sterowania jest brak wrażliwości na zmiane lokalizacji, ponieważ wrota nie są przypisane do danego położenia a do danej częstotliwości rezonansowej. Wyjątek stanowi tutaj wyjście poza zasięg danych wrót, wtedy wybranie odpowiedniej częstotliwości nie otworzy połączenia. Ograniczona jest też pula wrót z którymi można się połaczyć do 720, ze wzgledu na możliwe interferencje i do prawidłowego działania wrót liczba ta została ograniczona do 120.

Użytkownik PrzemekWrota edytował ten post 08.08.2013 - |11:42|

• 0

#2 Petrosdbz20

Petrosdbz20

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 106 postów

Napisano 07.09.2013 - |13:30|

Można by stworzyć sieć sieci wrót. Każda sieć dysponowałaby jakąś setką wrót i mniej więcej 20oma wrotami łączacymi ją z innymi sieciami. Oczywiście sieci musiałyby znajdować się dość daleko, a podróż z jednej do drugiej musiałaby przebiegać przez wrota łączące.

• 0

#3 PrzemekWrota

PrzemekWrota

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 121 postów
  • MiastoŁÓDŹ

Napisano 07.09.2013 - |15:36|

Mam w planach dalszą rozbudowę swojej sieci. Na początku planowałem 4 wrota, teraz już ponad 10. Myślę że i na tym nie poprzestanę, najważniejsze to wszystko odpowiednio skonfigurować.
  • 0

#4 PrzemekWrota

PrzemekWrota

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 121 postów
  • MiastoŁÓDŹ

Napisano 27.10.2013 - |18:59|

Tak będzię wyglądała moja sieć gwiezdnych wrót.
dbc45efb8946.jpg
Wrota od 1 do 4 nie będą miały symboli na pierścieniu i będą mogły łączyć się tylko z centralnymi wrotami. Sterowniki tych 4-ech wrót będą miały zaprogramowany ten jedem adres. Wrota centralne będą posiadały na pierscieniu 24 symbole. Każdy adres będzie posiadał 6 nie powtarzających się symboli, które będzie można wybrać ze sterownika. Centralny sterownik będzie miał moźliwość otwarcia jednocześnie wszystkich wrót.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych