Opis:
Serial opowiada o mężczyźnie imieniem Ray Donovan, który rozwiązuje problemy bogatych, sławnych i wpływowych ludzi w Los Angeles. Kiedy jego ojciec nieoczekiwanie zostaje wypuszczony z więzienia, Ray i jego rodzina muszą stawić czoło problemom.
Źródło: http://hatak.pl/seriale/ray-donovan
Produkcja: USA
Stacja: Showtime
Gatunek: Kryminał, Akcja, Dramat
Twórca: Ann Biderman
Rok: 2013
Oficjalna strona: http://www.sho.com/s...ay-donovan/home
Obsada:
Liev Schreiber - Ray Donovan,
Paula Malcomson - Abby Donovan,
Jon Voight - Mickey Donovan,
Steven Bauer - Avi,
Elliott Gould - Ezra Goodman,
Eddie Marsan - Terry Donovan,
Dash Mihok - Bunchy Donovan,
Katherine Moennig - Lena,
Kerris Dorsey - Bridget Donovan,
Pooch Hall - Daryll
Zwiastun:
Opinia (odcinki 1-3):
Po obejrzeniu pilota miałem negatywny stosunek do serialu, ale drugi odcinek przekonał mnie do siebie a trzeci utwierdził mnie w przekonaniu, że to jednak będzie dobry serial. Historia jest ciekawa i wydaje się mieć spory potencjał, bo na chwilę obecną ciężko jeszcze stwierdzić o co chodzi, dlaczego wszyscy wydają się tak bać ojca Raya, Mickey'a Donovan'a. Wiemy, że prawdopodobnie wszyscy brali udział w wrobieniu Mickey'a, ale nie wiadomo dlaczego konkretnie to zrobili oraz dlaczego się go obawiają, w końcu nie wydaje się on szczególnie groźny, jeśli miał jakieś znajomości to jest to raczej przeszłość. Nie wydaje się też, by dysponował szczególnie dużymi środkami, które mógłby przeznaczyć na zniszczenie swych wrogów.
Jedynie nie podoba mi się, że z każdym w tym serialu jest coś nietypowego. Rozumiem bracia, jeden był molestowany w dzieciństwie i jest alkoholikiem (Bunchy Donovan), drugi ma parkinsona w rezultacie otrzymanych ciosów na ringu (Terry Donovan), współpracownica jest lesbijką (Lena), szefowi lekko odbija (Ezra Goodman), żonka jest z lekka nawiedzona (Abby Donovan), ale dzieci mogli zostawić w spokoju, a nie że syn jest gejem (Conor Donovan) a córka zadaje się typami spod ciemnej gwiazdy i tylko czekam aż zajdzie w ciążę (Bridget Donovan). Osobiście czekam jeszcze na wiadomość, że u żonki zdiagnozują raka, i będziemy mieli istny cyrk. Trochę przesadzili, bo nijak to nie wygląda to na "normalną" rodzinę, za dużo tego, nie mieści się to w żadnych statystykach. Nie zmienia to faktu, że postacie są dość ciekawe i mają spory potencjał, osobiście szczególnie podoba mi się postać Avi'ego oraz oczywiście tytułowy Ray.
Użytkownik DevilDrom edytował ten post 23.09.2013 - |16:26|