Skocz do zawartości

Zdjęcie

The Bridge

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
22 odpowiedzi w tym temacie

#1 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 11.07.2013 - |13:05|

ehiw.jpg

Produkcja: USA

Stacja: FX Network

Gatunek: Kryminalny, Akcji, Sensacyjny

Twórcy: Elwood Reid, Meredith Stiehem

Opis: Akcja "The Bridge", będącego nową adaptacją skandynawskiego serialu o tym samym tytule, rozgrywać się będzie na pograniczu amerykańsko-meksykańskim - w El Paso i Juarez. Głównymi bohaterami będzie para detektywów, którzy muszą schwytać seryjnego mordercę, grasującego po obu stronach granicy.

Występują:

Diane Kruger - Detektyw Sonya North

Demian Bichir - Detektyw Marco Ruiz

Annabeth Gish - Charlotte

Ted Levine - Porucznik Hank Wade

Zwiastun:

Premiera 10.07.2013

Po pierwsze serial od stacji FX.

Po drugie twórcy mają swoje udziały w takich serialch jak Homeland, Cold Case, ER, NYPD Blue, Hawaii Five-O - więc nie są to jacyś nowicjusze.

A do tego tłumaczenie planuje yungar więc zapowiada się miejmy nadzieję kolejny udany serial od FX.

q3yq.jpg

Użytkownik biku1 edytował ten post 11.07.2013 - |13:37|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#2 SirGalahad

SirGalahad

Kapral

• Użytkownik
  • 215 postów

Napisano 11.07.2013 - |13:32|

FX i taki temat? To nie może się nie udać! Czekam z niecierpliwością :)

Użytkownik SirGalahad edytował ten post 11.07.2013 - |13:33|

• 0

#3 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 11.07.2013 - |13:40|

Przepraszam ale w opisie emisji zrobiłem literówkę - zamiast 7 było 8.

A premiera była wczoraj więc serial już można zobaczyć.

Ja poczekam na lterki od yungara i wtedy dopiero zobaczę co tam nam zaserwują w tej produkcji.

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#4 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 11.07.2013 - |13:58|

Każdemu serialowi od FX daję szansę, mają kredyt zaufania za SoA i The Shield. Chociaż The Americans po dobrym początku zaczął mnie mocno nużyć i mimo że finał miał miejsce kilka miesięcy temu, to nadal go nie skończyłem. W sumie to nie wiem, czy go kończyć, bo za kolejny sezon i tak chyba podziękuję. Tutaj temat nie mniej ciekawy, oby tylko nie rozciągali tego na kilka sezonów. Ale znając życie oglądalność dopisze i będą to ciągnąć jak AMC The Killing.

Użytkownik delta1908 edytował ten post 11.07.2013 - |14:26|

• 0

#5 rarehare

rarehare

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 501 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 11.07.2013 - |14:05|

Americans jakimś hitem może nie jest, ale nie narzekałbym tak, zwłaszcza że wielu dobrych pozycji obecnie nie ma, a kilka się kończy.

Niby wspólny z oryginałem jest tylko koncept ciała na granicy, ale i tak chyba obejrzę sobie najpierw wersję oryginalną.

To ciągłe kopiowanie seriali europejskich zaczyna już być nurzące. No ale stacja bardzo dobra.

• 0

#6 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 11.07.2013 - |14:33|

Właśnie wyczytałem, że Anglicy wspólnie z Francuzami też kręcą własną wersję. Tym razem ciało znaleziono w tunelu pod Kanałem La Manche. Emisja jeszcze w tym roku :)
  • 0

#7 SirGalahad

SirGalahad

Kapral

• Użytkownik
  • 215 postów

Napisano 11.07.2013 - |14:36|

Biku chyba dla mnie wyszczególnił informację o dacie premiery :) Moje "czekam z niecierpliwością" wynika z tego, że przy serialach, z którymi wiążę duże nadzieje, czekam aż wyemitują cały sezon i dopiero się za nie biorę. Także jeszcze trochę poczekam...

Delta marudzi ;) Americans ogląda się bardzo dobrze i jest to jedna z lepszych tegorocznych produkcji. Jeszcze może tylko przypomnę, że FX to nie tylko Shield i SoA ale także m.in., Damages, Overe There, The Thief, Light Out, Justified, Terriers itd.!

To kopiowanie pomysłów faktycznie potrafi być wkurzające... Z jednej strony świadczy to o wyjałowieniu umysłów coraz większej rzeszy amerykańskich scenarzystów, ale z drugiej strony chyba też o dobrze wykształconym instynkcie samozachowawczym. Bo skoro brakuje im dobrym pomysłów (a chyba większość się z tym zgodzi, że coraz głupsze filmy i seriale robią) to może i dobrze, że biorą się za coś dobrego i sprawdzonego. Mam tylko nadzieję, że FX w przeciwieństwie do AMC i The Killing nie będzie ciągnąć tego w nieskończoność.

• 0

#8 rarehare

rarehare

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 501 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 11.07.2013 - |15:24|

Co do brytyjsko-francuskiej wersji, jak widać już nie tylko Amerykanie kopiują europejskie seriale.

Już nawet europejczycy kopiują sami od siebie. Nie wiem, to chyba z zazdrości, że żaden pierwszy nie wpadł na ten pomysł i muszą zrobić swoje.

• 0

#9 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 12.07.2013 - |15:10|

Mamy już za sobą premierę jednej z ciekawszych letnich propozycji w tym roku. Oglądalność jest zbliżona do liczb osiąganych przez "The Americans", serialu który przecież był najlepszą premierą dramatyczną od początku istnienia stacji FX.

Pierwszy odcinek "The Bridge" oglądało 3,04 miliona widzów. Dla porównania "The Americans", czyli serial emitowany tego samego dnia i o tej samej godzinie, na początku roku debiutował z wynikiem 3,22 miliona widzów.

W grupie wiekowej 18-49, serial oglądało 1,16 miliona widzów (1,57 miliona widzów "The Americans"). Łącznie z powtórką tego samego wieczora, liczba widzów wyniosła 4,12 miliona, ledwie 2 % mniej od "The Americans" - 4,23 miliona widzów. 

Źródło: showtv.pl --> deadline.com

Użytkownik biku1 edytował ten post 12.07.2013 - |15:11|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#10 Mdeem

Mdeem

Sierżant

• VIP
  • 767 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 13.07.2013 - |22:10|

1x01

Ktoś odcina zasilanie elektryczne przejścia granicznego pomiędzy USA a Meksykiem - i okazuje się, że to norma (zero reakcji) - to taki babol na powitanie.

No to mamy zawiązanie akcji, przedstawienie bohaterów, itd. (moim ulubionym od razu stał się porucznik Hank /Ted Levine/ - czyli niezapomniany Buffalo Bill z "Milczenia Owiec").

Pierdu, pierdu, Sonya czyli Diane Kruger prezentuje biustonosz a detektyw Ruiz prezentuje nam "burdel" jaki obowiązuje w Meksyku. Jest w tym jakiś potencjał na przyszłość, ale tak "na granicy".. Popatrzę dalej, bo to w końcu FX.

P.S. Dla słabo kumatych "po engish" radzę poczekać na literki od "yungara" bo te od niejakiego "Rinokum" są poniżej krytyki.

• 0

#11 Stingwood

Stingwood

Szeregowy

• Użytkownik
  • 63 postów

Napisano 16.07.2013 - |13:07|

s01e01

Szczerze pisząc - bardzo nudny. Jako że to pilot spróbuję obejrzeć 2. odcinek, jednak poza Demian Bichir i Tedem Levinem wszystko jakies takie oziębłe, zero intrygi. Wszyscy zachowują się jakby grali za karę. No i ten natłok niepotrzebnych informacji, nawet jak na odcinek pilotażowy. Póki co serialu nie skreślam ale do 2. odcinka podejdę z trudem.

• 0
Favorite TV Shows
Breaking Bad | Community | House M.D. | House of Cards
Justified | Orange Is The New Black |  Suits | Six Feet Under

#12 DevilDrom

DevilDrom

Starszy sierżant

• Użytkownik
  • 936 postów

Napisano 17.07.2013 - |22:43|

01x01 Pilot

Jestem pod wrażeniem, sam pomysł bez szału, ale urzekły mnie kreacje aktorskie, szczególnie postać Sonya'i Cross (Diane Kruger), która zdaje się cierpieć na lekką odmianę zespołu asperger lub inne schorzenie ze spektrum autyzmu, chyba że jej nietypowe zachowanie ma podłoże psychiczne - zaburzenie przywiązania etc -, ale jest to mało prawdopodobne, bo jednym jest niezdolność odczuwania empatii, zaś drugim nieświadomość sposobu odbioru naszego zachowania w określonej sytuacji, zatem to raczej kwestia jakiegoś zaburzenia ze spektrum autyzmu... W każdym razie strasznie spodobało mi się podejście i zachowanie pani detektyw, jej determinacja, nadgorliwość w przestrzeganiu procedur, problemy z kontaktem wzrokowego, wrażenie poczucia zagubienia oraz ogólne problemy z dostosowaniem własnych zachowań społecznych do wymagań konkretnych sytuacji. Moim zdaniem wbrew pozorom czyni to ją bardziej ludzką. Ale i pozostałym postacią niczego nie brakuje, Marco Ruiz (Demian Bichir) jest równie nietuzinkową postacią, ale zdecydowanie ma znacznie luźniejsze podejście do pracy, jak i ogólnie do wszystkiego w życiu, całkowitym przeciwieństwie pani detektyw, co niewątpliwie uczyni z nich nad wyraz interesujących partnerów.

• 0

#13 rasdel

rasdel

Orion-Tokra

• Orion-Tokra
  • 339 postów

Napisano 17.07.2013 - |22:56|

Beznadziejna premiera - dawno się tak nie wynudziłem. Z trudem dokończyłem pilota. Główna bohaterka jest tak denerwująca i irytująca z tymi słuchaweczkami jak mało kto. Nic mnie nie przyciągło. A szkoda bo robi FX od której to jeszcze złego serialu nie oglądałem a oglądam prawie wszystkie tej stacji.

No cóż zawsze musi być ten pierwszy raz. :)

NIE POLECAM. Zdecydowanie lepiej już z nowości oglądnąć sobie Ray Donovan,

01x01 - 2/10

Użytkownik rasdel edytował ten post 17.07.2013 - |22:58|

• 0

#14 DevilDrom

DevilDrom

Starszy sierżant

• Użytkownik
  • 936 postów

Napisano 18.07.2013 - |15:01|

Tak, owszem serial jest lekko przynudnawy, historia nie porywa, ale to postacie stanowią najmocniejsza stronę produkcji, wprawdzie główna bohaterka jest dziwna, ale w tej dziwności jest genialna i zwyczajnie podoba mi się jej postać - pragmatyczna aż do ból ze względu na swoją "przypadłość".

• 0

#15 Mdeem

Mdeem

Sierżant

• VIP
  • 767 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 23.07.2013 - |21:50|

1x02

No to zdecydowanie, powtórzę z d e c y d o w a n i e lepiej. Zasiadłem do seansu przed tv z laptopem pod ręką, myślę sobie jednym okiem popatrzę na serial a drugim na odmęty sieci - nic z tego ^_^ "Oba oczy" poleciały w stronę tv. Stare dobre FX (mam nadzieję, że nie chwalę dnia przed zachodem...) - jak tak będzie dalej to będę usatysfakcjonowany. Na podsumowanie epizodu mam jedno określenie - niepokojący. Zdecydowanie czekam na kontynuację.

P.S.1. Mam nadzieję, że słuchaweczek pani detektyw pozbyliśmy się na dobre :D

P.S.2. Czy Wuj Sam ma jakąś umowę z Meksykiem na temat wzajemnego panoszenia się gliniarzy obu narodowości w powiedzmy strefie nadgranicznej? Pytam serio.

• 0

#16 Mdeem

Mdeem

Sierżant

• VIP
  • 767 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 05.08.2013 - |21:50|

1x03-04

Zabawa w "ciucubabkę" z mordercą /można go już chyba nazwać seryjnym/ trwa. Powoli zaczynają się zazębiać poszczególne wątki, akurat żeby ładnie zakończyć sezon i nie ciągnąć drugiego (w "The Killing" pociągnęli i efekt jak na razie mierny).

A do znalezienia lokalizacji Marii wystarczyło wyznaczyć długość cienia o określonej godzinie i mamy współrzędne geograficzne - no ale to za łatwo ;)

• 0

#17 Mdeem

Mdeem

Sierżant

• VIP
  • 767 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 16.08.2013 - |22:12|

1x05

Zrobił się z tego taki normalny "kryminał", coś jak "The Killing" tylko bez deszczu - trudno nawet powiedzieć czy to plus czy minus ;) Głos kolesia w gaciach stanowi niezłą konkurencję dla Buffalo Billa.

• 0

#18 Mdeem

Mdeem

Sierżant

• VIP
  • 767 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 29.08.2013 - |21:54|

1x06-07

Znowu jakby małe "odbicie" w kierunku serialu na miarę kablówki, szczególnie siódmy epizod, tylko że złapali (chyba właściwego) kolesia więc co dalej? Jakiś nagły zwrot się szykuje? Ogląda mi się to lepiej niż np. Dextera, tylko co dalej?

• 0

#19 Stingwood

Stingwood

Szeregowy

• Użytkownik
  • 63 postów

Napisano 01.10.2013 - |06:54|

1x12

Po rozwiązaniu sprawy w poprzednim odcinku zastanawiałen się co w dwóch nastepnych odcinkach. Teraz wiemy, obyczajówka, rozterki Marco po stracie syna - nic w tym ciekawego :D

• 0
Favorite TV Shows
Breaking Bad | Community | House M.D. | House of Cards
Justified | Orange Is The New Black |  Suits | Six Feet Under

#20 Mdeem

Mdeem

Sierżant

• VIP
  • 767 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 04.10.2013 - |21:58|

1x08-13

Serialowa opowieść kończy się wraz z epizodem 11, następne dwa mają być wstępem do drugiego sezonu - mi chyba ten jeden wystarczy, IMHO niewypał FX,

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych