Odcinek 089 - S08E05 - This Little Piggy
Napisano 03.07.2013 - |13:44|
Napisano 29.07.2013 - |05:51|
Świetny odcinek. Dałbym 10 gdyby nie Dexter terminator, który rurką przebił się przez materac i człowieka lol
BTW od następnego odcinka
Napisano 29.07.2013 - |18:28|
Napisano 29.07.2013 - |22:25|
Najlepszy odcinek sezonu. Mocna scena otwierająca, terapia rodzinna Morganów, i wzajemne ich wyrzuty. Sprawa Chirurga nabrała tempa i doczekała się oczekiwanej kulminacji, mimo że doszło do niej wcześniej, aniżeli można było się tego spodziewać. I do tego słodka córeczka Masuki oraz paranoja ojczulka, będąca efektem żartów kolegów z pracy... Świetny odcinek.
Spoiler
Użytkownik DevilDrom edytował ten post 29.07.2013 - |22:28|
Napisano 30.07.2013 - |11:32|
Mogę napisać jedynie to samo co wszyscy powyżej. Odcinek naprawdę świetny, który przypominał mi pierwszy sezon.
Chirurg został zabity, więc co dalej? Dex i Deb będą teraz razem zabijać? Ale co dalej z fabułą? Mam przeczucie że córka Masuki będzie miała z tym związek. Może słodka morderczyni?
Napisano 30.07.2013 - |15:30|
Odcinek dobry, gdyby nie jeden malutki szczegół. Wygląda na to, że prawie połowa ostatniego sezonu była zwykłym zapychaczem! Tak naprawdę od przyszłego odcinka znowu wracamy do punktu wyjścia. Oczywiście rozciąganie tylko jednego wątku na cały sezon też nie byłoby rozwiązaniem, but still...
Co gorsza, zdaje się to wszystko zmierzać w kierunku happy-endu. Nie taki finałowy sezon Deksa sobie wyobrażałem. Ostatni sezon (w sumie jakiegokolwiek) serialu powinien obfitować w dużą ilość dotychczasowych bohaterów zamienianych w trupy, rozwiązywanie zaległych wątków i brnięcie wątków świadczących o niemożliwości ich kontynuowania kiedykolwiek i gdziekolwiek (np. w spin-offie).
A tymczasem trójka już bohaterów: Dexter, Debra i Vogel zdają się chyba zakładać jakąś chorą rodzinkę. Choć miejscem Deksa powinno być krzesło elektryczne, miejscem Debry knajpa a miejscem Vogel cmentarz.
Napisano 30.07.2013 - |21:52|
Odcinek na pewno wyróżniający się w tym sezonie ale gdzie mu tam do początków serialu. Minimalna dawka ględzenia o samopoczuciu Deb zrobiła swoje. Pozostaje pytanie czy idziemy w stronę bajkowego zakończenia czy takiego "z przytupem".
Napisano 31.07.2013 - |20:52|
Ja nawet nie myślę o zakończeniu, w sensie jak będzie wyglądać. Jednak byłbym lekko zawiedziony gdyby wszystko skończyło się H.E. A z tego co sprawdzałem
Użytkownik Zetnktel edytował ten post 31.07.2013 - |20:52|
Napisano 01.08.2013 - |14:49|
Mimo tego że serial uwielbiam, to też nie chciałbym by zakończył się on happy endem. Co prawda, na to czy Dexter zasługuje na krzesło elektryczne tak naprawdę, to zupełnie inna sprawa. Ale przydałoby się serial zakończyć krwawo i mam nadzieje że tak będzie.
W końcu zawsze mogą zrobić tak, że Harrison będzie miał traumę i ciocia Deb będzie wpajać mu kodeks...
Napisano 01.08.2013 - |19:16|
Nie lubię happy endów, ale to dlatego, że zwykle oznaczają zwycięstwo tych dobrych, a w tym przypadku nie ma wątpliwości, że Dexter zasługuje na krzesło elektryczne, bo wprawdzie zabija głównie złych ludzi, ale kilkakrotnie popełnił błąd oraz kilka osób zginęło, by mógł zachować swoje prawdziwe oblicze w tajemnicy. Zatem nie jestem przekonany do jego zdemaskowania i skazania, by sprawiedliwości stało się zadość, ale chciałbym zobaczyć trochę trupów, śmierć Debry etc.
Użytkownik DevilDrom edytował ten post 01.08.2013 - |19:47|
Napisano 02.08.2013 - |12:00|
A kto Wam powiedział, że Chirurg został juz odnaleziony? Spodziewam sie kolejnej paczki pod drzwiami Vogel.
Napisano 02.08.2013 - |16:07|
Napisano 06.08.2013 - |21:25|
Rzeczywiście epizod na bardzo dobrym poziomie, to że w końcu Debra przejdzie na mroczną stronę przewidywałem dawno temu, i tak długo się opierała swojemu przeznaczeniu, no cóż stworzyła się niesamowita rodzinka - Dex, Debra i psychiczna Vogel. Strach się bać
Dziwny ten wątek z córką Masuki, nie bardzo wiadomo czy ma on być zabawny czy nostalgiczny?
6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair, Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych