Skocz do zawartości

Zdjęcie

Django Unchained (2012)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 08.04.2013 - |12:16|

Django czarny niewolnik, zostaje wykupiony przez niemieckiego łowcę głów, by wskazał mu jego kolejne cele. Szybko okazuje się, ze Django ma smykałkę do roboty łowcy głów. Po krótkotrwałej współpracy Django wraz doktorem Schultzem próbują uratować żonę Django z rąk okrutnego plantatora...

Film Tarantino (reżyseria i scenariusz) z gwiazdorską obsadą:
Jamie Foxx ... Django
Christoph Waltz ... Dr. King Schultz
Leonardo DiCaprio ... Calvin Candie
Samuel L. Jackson ... Stephen

....

Zadziwiające, że nikt chciał podzielić się opinią na temat filmu. Tarantino po raz kolejny pokazuje, że ma talent i potrafi kręcić filmy, gdzie po przeszło 2,5h godzina mija tak szybko, że widz chce więcej. Co ważne, Tarantino po raz kolejny doskonale łączy brutalność i dosłowność scen pastiszem. Niby mamy brutalny Dziki Zachód, a jednak oderwanie od rzeczywistości dentysty i momentami głównego bohatera nie pozwala zapomnieć, że choć wydaje nam się, ze oglądamy Western, to jednak nie jest to czysta odmiana gatunku.

A całość dzieła okraszona świetnymi przerywnikami muzycznymi.

#2 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 08.04.2013 - |15:39|

Ja miałem ochotę załozyć ten temat, ale jakoś mi uciekło, a obejrzałem Django już jakieś 2 miesiące temu. Oczywiście film jest bardzo dobry, świetnie zrealizowany, z pomysłem i dobrą grą aktorską, ale przy Bękartach Wojny wysiada.

Do końca nie wiem z czego to wynika, ale pewnie z tego że czasy przedstawione w Django jak i sama sceneria są mi zdecydowanie odleglejsze niż II Wojna Światowa, poza tym jakoś tam bardziej zżyłem się z bohaterami i zdecydowanie bardziej emocjonalnie podszedłem do ich śmierci, tutaj było mi wszystko jedno kto zginie. No i niestety Django jest też zdecydowanie bardziej poprawny politycznie;)

• 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails

#3 rasdel

rasdel

Orion-Tokra

• Orion-Tokra
  • 341 postów

Napisano 08.04.2013 - |23:23|

Film świetny. Jestem bardzo sceptycznie nastawiony do filmów Tarantino niektóre kompletnie mi się nie podobały w jego wykonaniu. Jednak Django bardzo mi się podobał, film trochę trwa (około 2,5 godzin) jednak wcale tego się nie odczuwa. Fabuła jest tak zgrabnie napisana, że nie ma się uczucia senności. Bardzo dobrze dobrana muzyka zwłaszcza podobają mi się dwa kawałki:

Polecam bardzo, nie zawiedziecie się.. ;)

Użytkownik rasdel edytował ten post 08.04.2013 - |23:24|

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych