Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 026 - S03E06 - The Climb

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Ocena odcinka (10 użytkowników oddało głos)

Ocena odcinka

1. 10 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

2. 9 (3 głosów [30.00%] - Zobacz)

Procent z głosów: 30.00%

3. 8 (5 głosów [50.00%] - Zobacz)

Procent z głosów: 50.00%

4. 7 (2 głosów [20.00%] - Zobacz)

Procent z głosów: 20.00%

5. 6 (0 głosów [0.00%])

6. 5 (0 głosów [0.00%])

7. 4 (0 głosów [0.00%])

8. 3 (0 głosów [0.00%])

9. 2 (0 głosów [0.00%])

10. 1 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 31.03.2013 - |12:45|

Zapraszamy do dyskusji.

#2 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 06.05.2013 - |07:04|

Wow... cóż za epizod. Masa świetnych scen.
Ps. Czy tylko ja odnoszę wrażenie, że w tym serialu "zło" wygrywa, i dobrym bohaterom jest cały czas pod górkę ? Już mogliby chociaż raz zrobić dobrze dobrym :lol: bo zaczyna to irytować trochę, kibicuje się dobrej stronie, chcę się zobaczyć chociaż raz jak im wyjdzie, robią motywy że się wszystko dobrze się ułoży i nagle bach.. Musi być jakaś równowaga.. bo na dłużą metę będzie to co raz bardziej irytować bo człowiek odczuwa niedosyt, pomijając fakt, że takie obroty spraw staną się przewidywalne przez co serial zacznie nudzić.

Mam nadzieje, że doczekam się zabicia Jofreya przynajmniej ;)

Użytkownik Zetnktel edytował ten post 06.05.2013 - |07:10|

• 0

#3 katja

katja

Grupa Hatak

• Grupa Hatak
  • 704 postów
  • MiastoArrakis

Napisano 06.05.2013 - |09:17|

no i tu tkwi problem, która strona jest dobra ;)?

littlefinger i varys próbowali zownować odcinek mocną końcówką, ale tywin i olenna są nie do pobicia. młodsze pokolenie w porównaniu ze starszym nie wie nic o dwuznacznych dialogach, chociaż na 'lysie arryn wśród tronów' parsknęłam gromkim rechotem ;)

tekst odcinka należy jednak do królowej cierni.

wielki plus również dla ygritte. to, jak ta dziewczyna przewraca oczami i parodiuje jona snowa, jest po prostu świetne.

• 0
GG/L/MC/SS d+x s: a--- C+++(++++) !U--- P L---@ !E W+++ N- !o K--? w+ !O !M !V
PS++$ PE- Y+ PGP--@ t++ 5+++ X+++ R tv- b+++ DI+ !D- G++ e(++++) h-- r+ x*>**

I always hope for the best. experience, unfortunately, has taught me to expect the worst.

#4 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 06.05.2013 - |13:27|

Dobry odcinek. Brakowalo kontynuacji watka Danerys. Poza tym wszytsko bylo na swoim miejscu, wylaczajac historie Genrego porwanego przez czerwona kaplanke. Polaczono dwie postacie w jedna.

• 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#5 goral_222

goral_222

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 142 postów

Napisano 06.05.2013 - |17:43|

Dobry odcinek. Brakowalo kontynuacji watka Danerys. Poza tym wszytsko bylo na swoim miejscu, wylaczajac historie Genrego porwanego przez czerwona kaplanke. Polaczono dwie postacie w jedna.

Ciągle idą przez jałowe pustkowia, więc nic ciekawego :P  Już myślałem, że moja pamięć taka zawodna z tym Gendrym ;)

Odcinek spokojny i przegadany, ale nadal spiski i knowania w toku, a więc esencja PLiO :)

Użytkownik goral_222 edytował ten post 06.05.2013 - |17:44|

• 0

#6 cooky

cooky

Sierżant

• Użytkownik
  • 717 postów
  • MiastoPolska centralna

Napisano 06.05.2013 - |19:42|

Z tym Gendrym to trochę zagwozdka. Czyżby scenarzyści tak szybo doszli do znaczenia mocy królewskiej krwi? Hmm... ciekawe.

No i pogawędka seniorów rodu. Mało kto mógłby sobie pozwolić na takie słowa względem Tywina. Ale lady Olenna nie jest przecież pierwszą lepszą dworską damulką. Ona doskonale zdaje sobie sprawę z pozycji swojej i swojej rodziny i skwapliwie z niej korzysta. :)

Użytkownik cooky edytował ten post 06.05.2013 - |20:10|

• 0

Ten, który walczy z potworami, powinien zadbać, by sam nie stał się potworem.
Gdy długo spoglądamy w otchłań, otchłań spogląda również na nas.

F. Nietzsche

#7 sZakOOu

sZakOOu

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 251 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 07.05.2013 - |18:12|

Stary Tywin wydaje się trzymać wszystko w garści, w końcu poradził sobie nawet z Olenną - a przecież to twarda sztuka!

A tak poza tym to bez rewelacji. Ot kolejny przegadany odcinek na wysokim poziomie.

• 0
The Darkness That Lurks In Our Mind

#8 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 08.05.2013 - |13:03|

Z tym Gendrym to trochę zagwozdka. Czyżby scenarzyści tak szybo doszli do znaczenia mocy królewskiej krwi? Hmm... ciekawe.

To dokladnie czas na watek "krwi krolewskiej". Wciagajac w go Genrego, producenci unikaja wprowadzenia do obsady kolejnej postaci - drugiego (znanego) bastarda Roberta. W calej historii brakuje tylko deklaracji Balona Grayjoya.

• 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#9 DevilDrom

DevilDrom

Starszy sierżant

• Użytkownik
  • 936 postów

Napisano 08.05.2013 - |13:27|

buuu, nie było Daenerys... Normalnie chamstwo i drobnomieszczaństwo! Mimo to odcinek całkiem ciekawy, Cersei i Tyrion użalający się wspólnie nad swym losem, i zastanawiający się nad dostępnymi opcjami oraz John Snow wraz z ludźmi Mance'a Rayder'a dotarli w końcu do Muru.

Użytkownik DevilDrom edytował ten post 08.05.2013 - |13:28|

• 0

#10 gregohr

gregohr

Kapral

• Użytkownik
  • 166 postów

Napisano 09.05.2013 - |21:52|

a moim zdaniem Littlefinger i Varys przebili Olennę i Tywina.  Scena z Gendrym-słaba. Co sięstanie,jeśli Martin (bądźjego spadkobierczyni) powróci do tej postaci w kolejnych tomach?

• 0
...take a look, to the sky, just before You die- it's the last time he will...

#11 cooky

cooky

Sierżant

• Użytkownik
  • 717 postów
  • MiastoPolska centralna

Napisano 10.05.2013 - |19:08|

Scena z Gendrym-słaba. Co sięstanie,jeśli Martin (bądźjego spadkobierczyni) powróci do tej postaci w kolejnych tomach?

No właśnie, też się nad tym zastanawiam. Wychodzi na to, że raczej nie doczekamy się jego spotkania z Brienne. Chociaż, z drugiej strony... Może i się doczekamy. W końcu Edrick Storm został uratowany przed zakusami Melissandre.

Użytkownik cooky edytował ten post 10.05.2013 - |21:37|

• 0

Ten, który walczy z potworami, powinien zadbać, by sam nie stał się potworem.
Gdy długo spoglądamy w otchłań, otchłań spogląda również na nas.

F. Nietzsche

#12 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 22.05.2014 - |20:42|

Cały 3 sezon jest w miarę ciekawy i intrygujący, ale właśnie pozostaje to w miarę. Nie doczytałem  książek do końca więc w tej chwili nawet nie wiem czy są oderwane od nich, ale mam wrażenie że trochę drepczemy w miejscu - Lannisterowie siedzą w Królewskiej Przystani, Daenerys wędruje i zawędrować nie może, Robb Stark też gdzieś wojuje, o Stannisie już zapomniałem, Jon Snow nareszcie jest po drugiej stronie Muru, więc może wokół niego coś się zacznie dziać.

• 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych