Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 023 - S03E03 - Walk of Punishment

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
16 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Ocena odcinka (9 użytkowników oddało głos)

Ocena odcinka

1. 10 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

2. 9 (4 głosów [44.44%] - Zobacz)

Procent z głosów: 44.44%

3. 8 (5 głosów [55.56%] - Zobacz)

Procent z głosów: 55.56%

4. 7 (0 głosów [0.00%])

5. 6 (0 głosów [0.00%])

6. 5 (0 głosów [0.00%])

7. 4 (0 głosów [0.00%])

8. 2 (0 głosów [0.00%])

9. 2 (0 głosów [0.00%])

10. 1 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 31.03.2013 - |12:39|

Zapraszamy do dyskusji.

#2 Dinsdale

Dinsdale

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 317 postów

Napisano 15.04.2013 - |21:02|

Co to było to coś na końcu?

• 0

#3 Kiz

Kiz

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 288 postów

Napisano 15.04.2013 - |21:44|

Chodzi o zaśpiewkę wesołej drużyny :D,? No mogliby sobie darować-w tym rytmie ;). Poza tym jakoś mi się ogląda ten początek sezonu bez wiekszego zaangażowania- ok, oglądam co tydzień, ale żeby "wbijało w fotel" to cosik nie

Pytanie- czy Danaerys dając smoka zemści sie jakoś na Krystosie( czy jak ta postac się nazywa) ( bo z zachowania Danaerys wygląda, że rozumie[tak mnie się wydaje-sagi nie czytałem] co gada Krystos, ale jej zależy na tej armii i daje się obrażać)?

• 0

#4 katja

katja

Grupa Hatak

• Grupa Hatak
  • 704 postów
  • MiastoArrakis

Napisano 16.04.2013 - |06:37|

Chodzi o zaśpiewkę wesołej drużyny :D,? No mogliby sobie darować-w tym rytmie ;). Poza tym jakoś mi się ogląda ten początek sezonu bez wiekszego zaangażowania- ok, oglądam co tydzień, ale żeby "wbijało w fotel" to cosik nie

Pytanie- czy Danaerys dając smoka zemści sie jakoś na Krystosie( czy jak ta postac się nazywa) ( bo z zachowania Danaerys wygląda, że rozumie[tak mnie się wydaje-sagi nie czytałem] co gada Krystos, ale jej zależy na tej armii i daje się obrażać)?

kto co zrozumiał:

Spoiler

teraz spoiler ad pierwszej części pytania, więc lepiej zastanów się, zanim go przeczytasz:

Spoiler

• 0
GG/L/MC/SS d+x s: a--- C+++(++++) !U--- P L---@ !E W+++ N- !o K--? w+ !O !M !V
PS++$ PE- Y+ PGP--@ t++ 5+++ X+++ R tv- b+++ DI+ !D- G++ e(++++) h-- r+ x*>**

I always hope for the best. experience, unfortunately, has taught me to expect the worst.

#5 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 16.04.2013 - |13:07|

Zupelnie nie rozumiem historii Theona. Po co to odstepstwo od jego watku w powiesci? Do czego to zmierza?

• 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#6 DevilDrom

DevilDrom

Starszy sierżant

• Użytkownik
  • 936 postów

Napisano 16.04.2013 - |15:27|

Było stosunkowo sporo Daenerys zatem odcinek należy uznać za bardzo dobry. A królobójcy zrobiono kuku (ucięto dłoń), i bardzo dobrze... Nie ma on coś szczęścia, bo co ucieknie lub pomogą mu w ucieczce to ponownie zostaje schwytany, ale w sumie sam jest sobie winien, wie, że jest zabierany na wymianę, ale i tak próbuje zbiec... 

Nie chodzi tu o to, że dawała się znieważać, ze względu na armię, bo w każdy chwili mogła się przyznać, że zna ich język, w rezultacie czego Kraznys zacząłby bardziej ważyć słowa kierowane pod jej adresem, ale uznała, że dla jej sprawy będzie korzystne, gdy handlowcy będą przekonani, że nie zna ich mowy, dzięki czemu będą bardziej "szczerzy". Bo co do tego, że zna ich język nie ma wątpliwości, w końcu zrozumiała, co powiedział jej niewolnik, gdy próbowała go napoić. A reszta patrz post @Katja.

• 0

#7 katja

katja

Grupa Hatak

• Grupa Hatak
  • 704 postów
  • MiastoArrakis

Napisano 16.04.2013 - |18:17|

@Jonasz

gdzieś obiło mi się o uszy, że to przez to, że twórcy serialu "pokochali postać theona" i nie chcieli wyrzucać go z obsady do 5 sezonu (bo dopiero w "tańcu ze smokami" powinniśmy poznać jego losy).

jak dla mnie nie ma z tym problemu, dopóki trzymają się fabuły. póki co wygląda na to, że jego przemiana zostanie pokazana 'w czasie rzeczywistym', a nie w opowieściach fetora ;)

• 0

I always hope for the best. experience, unfortunately, has taught me to expect the worst.

#8 Me Myself and I

Me Myself and I

Plutonowy

• Użytkownik
  • 495 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 16.04.2013 - |18:24|

trzeci odcinek i trzeci raz z rzędu usnąłem... dziwne bo pierwszym sezonem byłem zafascynowany
  • 0

#9 Kraven

Kraven

Kapral

• Użytkownik
  • 224 postów

Napisano 16.04.2013 - |20:03|

Zupelnie nie rozumiem historii Theona. Po co to odstepstwo od jego watku w powiesci? Do czego to zmierza?

katja mnie uprzedziła.

Takie zagranie scenarzystów ma na celu przedstawianie wydarzeń w miarę chronologicznie.

Lepsze jest takie rozwiązanie niż nieobecność Theona przez kilka sezonów, a następnie pojawienie się Fetorka i poznawanie jego losów za pomocą wspomnień.

Szybko dziabnęli rękę Jaimego myślałem, że to nastąpi dopiero w następnym odcinku.

Fabuła mknie z nadzwyczajną prędkością. 

Użytkownik Kraven edytował ten post 16.04.2013 - |20:04|

• 0

#10 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 17.04.2013 - |17:25|

@Jonasz

gdzieś obiło mi się o uszy, że to przez to, że twórcy serialu "pokochali postać theona" i nie chcieli wyrzucać go z obsady do 5 sezonu (bo dopiero w "tańcu ze smokami" powinniśmy poznać jego losy).

jak dla mnie nie ma z tym problemu, dopóki trzymają się fabuły. póki co wygląda na to, że jego przemiana zostanie pokazana 'w czasie rzeczywistym', a nie w opowieściach fetora ;)

Slyszalem koncepcje, ze mlody czlowiek, ktory uwolnil Theona nie jest wcale szpiegiem jego siostry lecz samym Ramseyem Boltonem, ktory uwolnil Theona tylko po to, by na niego polowac. To by bylo zgodne z historia Fetora (Reeka). Jedyne co wydaje sie troche naciagane, ze zabil swoich wlasnych ludzi. No coz Ramsey byl znanym psychopata. W najblizszych odcinkach sprawa sie wyjasni. mam nadzieje, ze historia Theona ostatecznie nei odbiegnie of tej pzredstawionej w tancu.

• 0
Genesis

#11 Dinsdale

Dinsdale

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 317 postów

Napisano 17.04.2013 - |17:50|

@Jonasz

Ja jestem ciekawy dlaczego Theon w ogóle żyje. Czy tego się dowiemy wkrótce?

• 0

#12 cooky

cooky

Sierżant

• Użytkownik
  • 717 postów
  • MiastoPolska centralna

Napisano 17.04.2013 - |17:56|

Slyszalem koncepcje, ze mlody czlowiek, ktory uwolnil Theona nie jest wcale szpiegiem jego siostry lecz samym Ramseyem Boltonem, ktory uwolnil Theona tylko po to, by na niego polowac. To by bylo zgodne z historia Fetora (Reeka). Jedyne co wydaje sie troche naciagane, ze zabil swoich wlasnych ludzi. No coz Ramsey byl znanym psychopata. W najblizszych odcinkach sprawa sie wyjasni. mam nadzieje, ze historia Theona ostatecznie nei odbiegnie of tej pzredstawionej w tancu.

Też myślę, że to Ramsey. Zresztą ostatni z zabitych powiedział do niego "bękarcie". Chyba się nie spodziewał, że ten zabawi sie także kosztem swoich ludzi.

Dinsdale: Theon żyje ponieważ wcale nie zginął w Winterfell, choć rzeczywiście można było tak sądzić. O tym, że przeżył, w książkach dowiadujemy się dopiero w Tańcu ze smokami. A przeżył, ponieważ Boltonowie mają wobec niego pewne plany. Ale to bardzo odległa historia.

Użytkownik cooky edytował ten post 17.04.2013 - |18:02|

• 0

Ten, który walczy z potworami, powinien zadbać, by sam nie stał się potworem.
Gdy długo spoglądamy w otchłań, otchłań spogląda również na nas.

F. Nietzsche

#13 katja

katja

Grupa Hatak

• Grupa Hatak
  • 704 postów
  • MiastoArrakis

Napisano 17.04.2013 - |19:25|

roose chyba już powiedział, że bękart odbił winterfell, zatem najprawdopodobniej młodzieniec to właśnie bolton jr ;).

theon też wspominał w 'tańcu' o reżyserowanej ucieczce (czy nawet ucieczkach), więc póki co trzymają się w miarę historii. zastanawia mnie tylko to, czy przez następne półtora sezonu będziemy oglądać

Spoiler

• 0

#14 goral_222

goral_222

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 142 postów

Napisano 21.04.2013 - |18:46|

Kurde trzeba się wziąć za drugi tom Tańca, bo mi serial spoilerami wali po oczach ;)

Co do samego serialu, to trzyma swój poziom. Dużo czytam wypowiedzi, że jest nudno czy inne narzekania. Jedyne, co trochę mi osobiście przeszkadza, to spłycanie wątków, a niektórych w ogóle wycinanie. No ale tylko 10 odcinków na sezon, więc jakoś muszą sobie radzić :)

• 0

#15 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 22.04.2013 - |13:40|

Też myślę, że to Ramsey. Zresztą ostatni z zabitych powiedział do niego "bękarcie". Chyba się nie spodziewał, że ten zabawi sie także kosztem swoich ludzi.

Tym bardziej, ze nie byli to jego ludzie, lecz ludzie jego ojca Rose Boltona. Lord Bolton swojego bastarda traktowal bardzo zle. Nie byl to nawet Ramsey Bolton, lecz Snow. Doposcil go do nazwiska, gdy zgineli na wojnie jego legalni synowie. Byz moze w czasie serialowym to sie dopiero wydarza.

• 0
Genesis

#16 sZakOOu

sZakOOu

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 251 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 04.05.2013 - |00:01|

Kilka doskonałych scen było w tym odcinku. Zwłaszcza wejście Halfmena na obrady, a potem znów karzeł próbujący się "odwdzięczyć" giermkowi. :D

Khaleesi chyba coś knuje, odniosłem wrażenie jakby rozumiała ich mowę. 

Ech, trzeba zwolnić z oglądaniem odcinków bo zaraz dogonię emisję w HBO... :D

• 0
The Darkness That Lurks In Our Mind

#17 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 07.05.2014 - |20:24|

Po 2 sezonie podciągnąłem trochę książki do przodu i czekałem z telewizyjnym oglądaniem, ale jak już zacząłem to praktycznie 3 epizody od razu, wciąga ten serial i mimo pozornej nudy cały czas czeka się co dalej. I zupełnie mi nie przeszkadza odbieganie od książek, wątek Theona całkiem ciekawy, koleś który mu "pomaga" to z pewnością Ramsey, chociaż chyba nie padło dotąd jego imię. Zresztą ten aktor już grał jednego dziwaka i psychola w Misfits - Simona.

Myślę że już wkrótce nasz Grevjoy się przekona o niecnych planach Ramseya.

• 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych