Odcinek 021 - S03E01 - Valar Dohaeris
Napisano 31.03.2013 - |12:37|
Napisano 01.04.2013 - |17:13|
Zawiodłem się, nuda straszna
foe (małpa) cinet (kropa) pl
Napisano 01.04.2013 - |18:43|
a ja się nie zawiodłam. zawsze powoli się zaczyna ![]()
+ duże propsy za smoki
PS++$ PE- Y+ PGP--@ t++ 5+++ X+++ R tv- b+++ DI+ !D- G++ e(++++) h-- r+ x*>**
I always hope for the best. experience, unfortunately, has taught me to expect the worst.
Napisano 01.04.2013 - |20:31|
No owszem, zaczyna się dość spokojnie. Zresztą tak samo jak i poprzednie sezony, ale to przecież wprowadzenie. Prawdziwa akcja dopiero przed nami. Jak na początek jest całkiem nieźle.
Ten, który walczy z potworami, powinien zadbać, by sam nie stał się potworem.
Gdy długo spoglądamy w otchłań, otchłań spogląda również na nas.
F. Nietzsche
Napisano 01.04.2013 - |21:08|
Dokładnie powolne wprowadzenie. Jestem ciekaw jak pomieszczą się w następnych odcinkach ze wszystkimi wątkami, bo już w zeszłym sezonie średnio to wychodziło, a w tym odcinku nie zmieściły się wątki Jamiego, Brana czy wątek z Pyke (chyba, że za wcześnie jeszcze na to, bo już nie pamiętam tego z ksiązek
).
Napisano 01.04.2013 - |22:21|
nie no, tym razem mają tylko 'pół' tomu, więc być może wyrobią się bez konieczności zbytniego skracania wątków.
imho dobrze, że wyrzucili część postaci do osobnego odcinka. w 3 sezonie robi się masa pov-ów i pokazywanie minuty losów każdego mija się chyba z celem; lepiej zrobić dłuższe sceny i pozwalać bohaterom grzać miejsce na ławce rezerwowych. dzięki temu idzie się jakoś połapać i śledzić co kto robi ![]()
PS++$ PE- Y+ PGP--@ t++ 5+++ X+++ R tv- b+++ DI+ !D- G++ e(++++) h-- r+ x*>**
I always hope for the best. experience, unfortunately, has taught me to expect the worst.
Napisano 02.04.2013 - |22:46|
Bardzo fajne wprowadzenie w nowy sezon.
Dziwię się tym osobom, które piszą, że nuda. Chyba liczyli na to, że z Pieśni powstanie taka typowa przygodówka jak z LotR, a przecież tu chodzi o coś zupełnie innego.
I bez większych spoilerów do wszystkich, którzy nie znają książek - spokojnie możecie liczyć na jeszcze wiele zaskoczeń.
Napisano 03.04.2013 - |07:21|
Nie no nuda to nie była. Odcinek typowy dla tego serialu, przegadany ale ciekawy swoją drogą jest w tym jakiś geniusz tej opowieści aczkolwiek sam się trochę zawiodłem pociągnięciem cliffa z poprzedniego sezonu. Tutaj narobili smaczku kroczącą armią a w rozwinięciu nagle po ptokach jakiś jeden ziomek od razu spalony i finał.
Napisano 05.04.2013 - |18:58|
Mi się również podobało. To nie sciene - fiction aby była błyskawiczna akcja
))
Serial ma swój styl.
Czekam niecierpliwie na dalsze odcinki i zeby w końcu Martins sie ruszył z pisaniem kolejnego tomu ![]()
Napisano 18.04.2013 - |21:33|
Spece od efektów stanęli na wysokości zadania i smoki ładnie się nam prezentują. Jak do tego dodać tą armię Dany, to w jej wątku robi się ciekawie.
Za murem też mi się podobało. Jestem ciekaw jakie plany ma Snow. Szans na ucieczkę nie ma żadnych. Czyżby faktycznie planował się dołączyć? No i ta ruda (moja druga ulubienica zaraz po Aryi
Podobała mi się rozmowa Tyriona z ojcem. Przynajmniej chłopak wie, że na tatusia nie ma co liczyć, więc może zacznie coś ciekawego kombinować.
Jakoś najmniej ciekawy wątek Davosa i spółki. Zresztą nigdy ich nie lubiłem.
W końcu podobała mi się Sansa. Chyba podszkoliła swój talent aktorski w przerwie między sezonami.
Generalnie jest dobrze i oby było jeszcze lepeiej.
Użytkownik delta1908 edytował ten post 18.04.2013 - |22:43|
Napisano 18.04.2013 - |22:28|
Jestem ciekaw jakie plany ma Snow. Szans na ucieczkę nie ma żadnych. Czyżby faktycznie planował się dołączyć? No i ta ruda (moja druga ulubienica zaraz po Aryi
), chyba namiesza mu ostro w głowie, więc wszystko może się zdarzyć.
Prorok jakiś, czy co? ![]()
Ten, który walczy z potworami, powinien zadbać, by sam nie stał się potworem.
Gdy długo spoglądamy w otchłań, otchłań spogląda również na nas.
F. Nietzsche
Napisano 20.04.2013 - |12:21|
Oglądałem na razie tylko jeden odcinek s03e01. Ale zainteresował mnie. Myślę o tym aby obejrzeć wszystkie sezony.
+ za smoki, coś czuje, że finał sezony będzie Epicki :-)
+ za armię którą zrekrutowała.
+ za tego małego zamachowca. Małe dziewczynki zawsze są straszne.
Life coaching dla osób prywatnych oraz Coaching dla biznesu. Coaching dla Ciebie i Twojej firmy.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie »