Opis: Dramat polityczny oparty na powieści Michaela Dobba i na jego ekranizacji w postaci brytyjskiego miniserialu z 1990 roku. Kevin Spacey wciela się w senatora Franka Underwooda, bezwzględnego polityka, który szykuje spisek mający na celu obalenie nowego prezydenta Stanów Zjednoczonych, Garetta Walkera.
Obsada: Kevin Spacey, Michael Gill, Robin Wright
Promo:
Jestem chyba na wiadomo którym odcinku i już muszę stwierdzić, że serial absolutnie spełnia wszystkie moje oczekiwania.
Bałem się, że bańka wokół tego serialu została napompowana nieco za bardzo. Okazało się jednak, że on naprawdę jest tak świetny, jak to piszą. Bardzo podoba mi się zabieg złamania granicy pomiędzy aktorem a widzem. Nieczęsto się to wykorzystuje i jest do dość ryzykowne, ale jeśli poprowadzone jest odpowiednio, daje świetny efekt. Tutaj nie jest nachalne i jednocześnie nie odrywa od właściwej historii. Fantastycznie napisane są postacie Franka Underwooda, czy Petera Russo, gra aktorska jest na najwyższym poziomie i przede wszystkim scenariusz, w którym każdy ułamek czasu jest świetnie wykorzystany. Polecam.