Opis:
Czteroczęściowy dramat produkcji Channel 4.
Historia Richiego Becketta, głowy jednej z największych rodzin mafijnych w Brighton, który postanawia zerwać z przestępczą działalnością i stać się szanowanym przedstawicielem tamtejszego społeczeństwa. Niestety, nie jest to proste, bo obaj jego synowie mają spore inklinacje do stania się gangsterami. Silny albański gang, zaczyna coraz śmielej sobie poczynać, lekceważąc wszelkie zasady i nie licząc się z nikim. A jakby tego było mało, Richi dostrzega u siebie pierwsze oznaki starczej demencji.
Obsada:
Peter Mullan - Richie Beckett
Harry Lloyd - Matty Beckett
Anastasia Hille - Jo Beckett
Paul Nicholls - Cal Beckett
Dragoş Bucur - Marin
Richard E. Grant - Seb Whiting
Pierwszy odcinek wręcz genialny. Jest sporo gangsterki, ciekawej akcji połączonej z początkiem choroby głównego bohatera. Niestety z odcinka na odcinek akcja siada i właściwie cały czas krąży wokół choroby Richiego, spychając na dalszy plan gangsterkę, na którą najbardziej liczyłem i jak sądziłem z opisu będzie dominantą serialu. Natomiast z minuty na minutę mamy do czynienia z dramatem człowieka, który trząsł całym miastem i nagle staje się zagubionym starcem srającym w gacie i wymagającym opieki bliskich. Wszyscy zaczynają się od niego odwracać i mieć go w głębokim poważaniu. Do tego obaj synowie okazują się miękkiej d.py, a w końcówce wychodzi na to, że jedyną osobą z jajami w rodzinie jest jego żona.
No cóż serial można polecić jako dobry dramat obyczajowy w delikatnej gangsterskiej otoczce.
Dla mnie serial dobry, ale jednak liczyłem na trochę coś innego.
Użytkownik delta1908 edytował ten post 20.02.2013 - |09:14|

Logowanie »