The Secret of Crickley Hall
Rozpoczęty przez
delta1908
, 05.02.2013 - |12:42|
Brak odpowiedzi do tego tematu
Napisano 05.02.2013 - |12:42|
Opis:
Trzyczęściowy mini-serial na podstawie powieści Jamesa Herberta pod tym samym tytułem.
Rok po zaginięciu syna rodzina Caleighów, próbując zapomnieć o przeszłości, przeprowadza się do starego domu o nazwie Crikley Hall, który rzecz jasna jest nawiedzony, a do tego znajduje się we wsi o jakże malowniczej nazwie - Devil's Cleave. W domu jednak napotykają na ślad po swoim zaginionym chłopcu.
Akcja toczy się w czasach obecnych oraz w roku 1943.
Obsada:
Suranne Jones - Eva Caleigh
Tom Ellis - Gabe Caleigh
Olivia Cooke - Nancy Linnet
Iain De Caestecker - Młody Percy Judd
Douglas Henshall - Augustus Cribben
Sarah Smart - Magda Cribben
Maisie Williams - Loren Caleigh
Zwiastun:
Nie jest to horror z rodzaju tych, gdzie podczas seansu wali się cały czas w gacie ze strachu. Krew nie leje się bez przerwy z ekranu. Jest za to ciekawa historia, która swoje korzenie ma podczas WWII.
Jest to taki thriller z duchami w tle. Akcja non stop leci dwutorowo w 1943, tutaj jest ciekawiej i bardziej mroczno (sierociniec, znęcanie się nad dziećmi, sama postać Mr Cribbena genialna) oraz współcześnie.
Nie jestem wielkim fanem horrorów (oprócz Lśnienia chyba nic nie zapadło mi w pamięci), ale ten mi bardzo przypasował.
Ja polecam, chociaż zdaję sobie sprawę, że nie jest to jakieś mega wybitne dzieło, o którym będzie się toczyć nieskończone dysputy.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych