Skocz do zawartości

Zdjęcie

Secret State

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1 odpowiedź w tym temacie

#1 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 05.02.2013 - |11:56|

secret_state.jpg

Opis:
Czteroodcinkowy thriller polityczny oparty na powieści Chrisa Mullina "A Very British Coup".
W czasie wyborów powszechnych w Wielkiej Brytanii dochodzi do wybuchu w dużej amerykańskiej fabryce petrochemicznej, w wyniku którego śmierć ponosi 19 osób. Pojawiają się pytania o panujące tam zasady bezpieczeństwa. Przebywający w USA premier Wielkiej Brytanii zapewnia, że firma wypłaci duże odszkodowania. Podczas lotu powrotnego do kraju jego samolot rozbija się nad Atlantykiem w dość podejrzanych okolicznościach. Zastępca premiera, Tom Dawkins, przejmuje przywództwo nad krajem i rozpoczyna śledztwo nad przyczynami obu katastrof, podczas którego odkrywa niewyobrażalny spisek w samym sercu swojego rządu.

Obsada:
Gabriel Byrne - Tom Dawkins
Gina McKee - Ellis Kane
Douglas Hodge - Anthony Fossett
Rupert Graves - Felix Durrell
Charles Dance - John Hodder
Stephen Dillane - Paul J. Clark
Ruth Negga - Agnes Evans
Sylvestra Le Touzel - Ros Yelland
Ralph Ineson - Sierżant Wrigglesworth

Krótka zapowiedź:

Jeden z lepszych seriali jakie ostatnio oglądałem. Genialny wręcz pierwszy odcinek, potem następuje lekkie spowolnienie, co nie zmienia mojej końcowej, bardzo dobrej, oceny serialu.
Świetna rola Byrne'a, bo właściwie cała akcja skupia się na nim. Bardzo ciekawa konspiracja, sporo polityki i szemranych interesów u najwyższych szczytów władzy, wielkiego biznesu, banków i nie tylko. Do tego wszystko wydaje się być bardzo realne.
Serial naprawdę godny polecenia.

Użytkownik delta1908 edytował ten post 11.05.2013 - |23:05|

• 0

#2 SirGalahad

SirGalahad

Kapral

• Użytkownik
  • 215 postów

Napisano 11.05.2013 - |18:45|

Dzięki delta za polecenie!

Świetny serial! Polityka, spiski i układy. Mój ulubiony temat, także musiało mi się to spodobać. Bardzo dobrze zrobiony, bardzo dobrze zagrany i dobrze zakończony. Żałuję tylko, że serial miał 4 odcinki. Historia nadaje się przynajmniej na 13 odcinków.

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych