Pomysł na kolejny serial
Napisano 22.02.2005 - |11:31|
Napisano 22.02.2005 - |13:43|
Napisano 22.02.2005 - |14:08|
Wystarczy Atlantis,ktory jest dopelnieniem SG1.
Napisano 22.02.2005 - |14:49|
Stargate: The Ancients (historia pradawnych od czasów powstania wrót)
Stargate: The Tok'Ra (jak powstali i jak walczyli z Goa'uld'ami)
Stargate: Jaffa Rebelion (a zgadnijcie
Stargate: xxx (chodziło o to jak powstało przymierze 4 ras)
Stargate: Prometheus (Stargate: Star Trek)
Stargate: xxz (jak trenują dróżyny w SGC)
Największym zainteresowaniem cieszyło się Stargate: The Ancients
Anubis is on the move
Scouring the galaxy
An ancient evil arises
Coming IV Quartal 2005
Napisano 22.02.2005 - |15:13|
Przypomina wam to jakiś serial?
Mi to przypomina Stargate Infinity tą kreskówkę, albo Sliders.
Poza tym to nie wnosiło by nic nowego do serii i byłoby mało odkrywcze. Poza tym jak mówili poprzednicy nie ma sensu robić ze Stargate - Startreka
@Baal: co do ankiety to serial o Pradawnych byłby bardzo ciekawy niestety musiałby powstać podobnie jak Atlantis po rozkręceniu się wcześniejszczego np około 5 -6 sezonu gdyż o galaktyce Pegaza powiedziane byłoby wystarczająco dużo i wtedy można było by zajać się tematem jak to się wszystko zaczęło.
Zastanawia mnie tylko jaki spin off powstałby do tego nowego serialu hmm Ascended Adventures ?!
We are walking on a thin line and you better avoid the risk ...
Napisano 22.02.2005 - |15:34|
Anubis is on the move
Scouring the galaxy
An ancient evil arises
Coming IV Quartal 2005
Napisano 22.02.2005 - |15:56|
PS. Tak 10 sezonu SG-1, zobaczycie będzie.
Napisano 22.02.2005 - |16:31|
Pozdrawiam
<<<<Jeśli Szukasz Mnie Na eMule>>>>
Napisano 22.02.2005 - |16:38|
Nie wiem tylko, czy kręcić tyle tych sezonów, czy nie lepiej zrobić nowy serial
Napisano 22.02.2005 - |16:40|
Stargate: The Ancients (historia pradawnych od czasów powstania wrót)
Stargate: The Tok'Ra (jak powstali i jak walczyli z Goa'uld'ami)
Stargate: Jaffa Rebelion (a zgadnijcie)
Stargate: Prometheus (Stargate: Star Trek)
Stargate: xxz (jak trenują dróżyny w SGC)
SG: The Ancients - z pewnościa by nie przeszło. 1. za mało związane z SG-1 2. pokazywanie non stop technologii pradawnych w ich szczytowej formir, wymagało my masy nakładów finansowych
SG: The Tok'Ra - jaśli miało by cos takiego powstać, to śmiał bym sie do rozpuchu. To było by cholernie nudne! Znamy w końcu metody działań Tok'Ra. Przez ten cały okres swego istnienia, nie zrobili nawet setnej części tego, co SG-1 w ciągu tych 8 lat - Bezsens
SG: Jaffa Rebelion - już lepiej, ale to był przecierz jeden z głównych motywów SG-1. I tak poświęcili na to zby wiele odcinków
SG: xxx - to samo co przy pradawnych + to samo co u Tok'Ra
SG: Prometheus - chyba najleprzy pomysł - przyznam, że nie czytając spoilerów, a oglądając odcinek Prometheus Unbound, nawet myślałem, ze di tego właśnie dojdzie
SG: xxz - nie ni nie i jeszcze raz NIE. nawet sobie tego nie wyobrażam
Napisano 22.02.2005 - |16:41|
Z tego co pamietam to na Gateworld'zie najgorzej wypadł pomysł Stargate: Jaffa Rebelion. Co do pomysłu Prometheus to zbytnie podobienstwo to Trek'a zaszkodziłoby światu wrót :/
Spike zgadzam się z tobą natomiast, że Stargate: Tok'Ra byłoby totalnym dnem jakich mało i klamko roku - bo dłużej by ten serial raczej nie wytrwał
Co do treningu drużyn w SGC to to byłoby raczej monotonne i wkurzające, powstałoby swego rodzaju Domowe Przedszkole w świecie Stargate i nie wiem o by mnie zmusiło do oglądania tego :] .
Użytkownik Baal edytował ten post 22.02.2005 - |16:48|
Anubis is on the move
Scouring the galaxy
An ancient evil arises
Coming IV Quartal 2005
Napisano 22.02.2005 - |17:25|
No , to mógłby być ciekawy pomysł .
Tak,ale po co :/ Niech StarGate będzie inny,unikatowy,bo po co robić to samo co StarTrek.Latanie stateczkiem po kosmosie i lądowanie na planetkach jest nudne.I co dalej?
Napisano 22.02.2005 - |17:52|
Nielatanie też się w końcu znudzi .Niech StarGate będzie inny,unikatowy,bo po co robić to samo co StarTrek.Latanie stateczkiem po kosmosie i lądowanie na planetkach jest nudne.I co dalej?
Nie bedzie to gwiezdna wędrówka jak w ST , tylko prowadzenie wojny z Goa`uldami czy z jakąś inną rasą - w naszej galaktyce jest kilka wrogo nastawionych .
Napisano 22.02.2005 - |21:17|
Co do tego żeby walczyć z Goa'uld'ami itp. to powstałby taki spin-off do Star Treka, bo tylko wrogowie by się zmienili i technologia trochę się pogorszyła. Niemniej pomysł na misje, w których między planetami podróżowało się Prometheus'em albo Dedalus'em mogłyby zagościć od czasu do czasu w Stargate: Atlantis bądź SG-1
Użytkownik Baal edytował ten post 22.02.2005 - |21:19|
Anubis is on the move
Scouring the galaxy
An ancient evil arises
Coming IV Quartal 2005
Napisano 23.02.2005 - |00:09|
Hmm... A moze... SG:XXX? Byłyby to, hm, "wesołe" przygody załóg SG i przedstawicieli innych ras
Napisano 23.02.2005 - |00:24|
Co do pomysłu Prometheus to zbytnie podobienstwo to Trek'a zaszkodziłoby światu wrót :/
Mówiąc z perspektywy osoby, która Trek'a nie zna ani trochę (wnioskuje, że chodzi tu o Star Trek) pomysł z podrozami Prometheusem byłby innowacyjny i ciekawy (dla mnie).
Co do wspomnianej większej ilości statków w porównaniu do ilości StarGateów, to przeciez i tak jesteśmy świadkami ciągłej ewolucji w serialu.
Podsumowując: Jestem ZA.
Tylko szkda Tauri było by zabierać ich zabaweczkę...
Napisano 23.02.2005 - |16:27|
Napisano 23.02.2005 - |23:17|
Anubis is on the move
Scouring the galaxy
An ancient evil arises
Coming IV Quartal 2005
Napisano 24.02.2005 - |15:40|
A tak serio to raczej miałem na myśli to że kcja dzieje sie 50 lat przed SG1 i sie dzieje pare lat a potem bohater na przykład hibernuje, aby być na tyle młodym by móc jakoś wygladać
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

Logowanie »