Skocz do zawartości

Zdjęcie

24

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
377 odpowiedzi w tym temacie

#1 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 07.09.2003 - |21:19|

Właśnie jestem po obejrzeniu 24 H,nowego serialu,który rzekomo stał się światowym hitem.Powiem,że serial mnie zaciekawił i pare razy trochę zdziwił.Gra tam o dziwo Kiefer Sutherland,więc zapowiada się nieźle.Nie jest to Sci-Fi,ale sensacje też są dobre.Fajny pomysł na serial w 24 godziny cała akcja.Zobaczymy co za tydzień w nowym odcinku.Może już jest w divx?? :D
  • 0
" PAMIĘTAJCIE , STARGATE ISTNIEJE !!! KTO NIE WIERZY NIECH ZAJRZY W SWÓJ UMYSŁ "

#2 Kowalsky

Kowalsky

Szeregowy

• Użytkownik
  • 53 postów

Napisano 07.09.2003 - |21:38|

Dopisz z łaski swojej prośby mojej gdzie to właściwie biega (leci) ?
/Kowalsky
  • 0

#3 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 07.09.2003 - |21:42|

Dopisz z łaski swojej prośby mojej gdzie to właściwie biega (leci) ?
/Kowalsky

Leciał dziś i jak zapewne co tydzień na Polsacie o godzinie 21:05.Polecam!
  • 0
" PAMIĘTAJCIE , STARGATE ISTNIEJE !!! KTO NIE WIERZY NIECH ZAJRZY W SWÓJ UMYSŁ "

#4 drizzt

drizzt

Szeregowy

• Użytkownik
  • 71 postów
  • MiastoLegnica @Wrocław

Napisano 07.09.2003 - |21:47|

oj, zesz

temat ten poruszalem na starym forum,
ad. B serial leci na Polzadzie w niedziele o 21.05 czy cus, co moim zdaniem jest totalna porazka, bo od poczatku psuje klimat :(
Po drugie Polzad totalnie (zrestza to norma w polskiej TV) skrewil momenty w ktorych nalezy pokazywac reklamy, bo w samym serialu sa na to przygotowane miejsca, co bylo widac po zegarze ktory (w czasie rzeczywistym) potrafil przeskoczyc o pare minut, nie mowiac juz o totolotku /zenada/
Zeby bylo tego malo, to tak swietnie zapowiadany hicior swiatow doczekal sie swojej wersji z LEKTOREM :/ co idealnie niszczy wszelka atmosfere, no bo ten lektor wali do widza ciaglym monotonnym glosem, niewazne co by sie dzialo.
Pomijam juz fakt tlumaczenia ktora pomoja polowe wyrazow, a druga polowe przekreca.

Narzekam, wiem, ale obejrzyjcie sobie ten serial w oryginale to zrozumiecie.

co do divx'a to nie wiem, ale jest w xvidzie i ripowal to FoV i mam oba sezony od dluzszego czasu na plytkach i jest o tym w w wymiana i udostepnianie i nikt ich nie chce :P

a od konca wrzesnia stratuje 3 sezon :D

Polzad jak to sama nazwa wskazuje dal [beeep] (przepraszam niewiasty za okreslenie), niemniej jednak polecam serial (najlepiej na kompie), bo to co bylo dzis to pikus w porownaniu z tym co bedzie jeszcze :)

uffff, wyrzucilem z siebie, ale i tak jestem wkurzony, jak mozna zepsuc cos fajnego :(
  • 0

#5 robnag

robnag

Szeregowy

• Użytkownik
  • 41 postów

Napisano 07.09.2003 - |23:18|

Serial jest bardzo wcigajacy.Posiadam 19 odcinkow z1 sezonu.Nawet napsisy sa do niego.
A to co Polsat z tym filmem to po prostu tragedia,

UGG UGG
  • 0

#6 drizzt

drizzt

Szeregowy

• Użytkownik
  • 71 postów
  • MiastoLegnica @Wrocław

Napisano 07.09.2003 - |23:23|

puscilem mego posta na forum Polzadu, ciekawe jak dlugo tam bedzie zanim go moderatorzy wytna :D
  • 0

#7 mathix

mathix

Sierżant

• VIP
  • 686 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 08.09.2003 - |05:56|

Zeby bylo tego malo, to tak swietnie zapowiadany hicior swiatow doczekal sie swojej wersji z LEKTOREM :/

A widziałeś kiedyś filmik w jakiejś ogólnodostępnje telewizji z napisami? Coś takiego się nie zdaża oni wychodzą z założenia, że większość Polaków nie umie czytać. Serialu nie oglądałem, wolałem zobaczyć to na Discovery o Nefretete.
  • 0
There are 10 types of people in this world.
Those who understand binary and those who don't.

#8 drizzt

drizzt

Szeregowy

• Użytkownik
  • 71 postów
  • MiastoLegnica @Wrocław

Napisano 08.09.2003 - |08:51|

A widziałeś kiedyś filmik w jakiejś ogólnodostępnje telewizji z napisami? Coś takiego się nie zdaża oni wychodzą z założenia, że większość Polaków nie umie czytać. Serialu nie oglądałem, wolałem zobaczyć to na Discovery o Nefretete.

napisy, napisy....DUBBING.
Jezeli juz POlzad tak to reklamuje we wszelkich mediach (tv, radio, prasa) to mogliby sie postarac. Chyba ze cala kasa poszla na reklame :/

btw dobre bylo na discovery?
i trzeba bylo napisac o tym programie w watku sci-fi w tv, bo IMO jakby nie bylo to tez zahacza o tematyke ;P

Użytkownik drizzt edytował ten post 08.09.2003 - |08:52|

• 0

#9 mmisiek

mmisiek

B5 SuperFan

• Email
  • 1 219 postów
  • MiastoKnurów ---> Śląsk

Napisano 08.09.2003 - |08:59|

kiedys za czasów komuny jak szły sowieckie filmy to fajnie było bo oprócz lektora były jeszcze napisy na dole ekranu
  • 0
Chcesz wiedziec o jakich serialach można ze mną porozmawiac ?? Kliknij TUTAJ

Dołączona grafika

#10 RaNdaLL

RaNdaLL

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 104 postów

Napisano 08.09.2003 - |09:23|

napisy, napisy....DUBBING.
Jezeli juz POlzad tak to reklamuje we wszelkich mediach (tv, radio, prasa) to mogliby sie postarac. Chyba ze cala kasa poszla na reklame :/

Ty się ciesz, że w Niemczech nie mieszkasz. :P
  • 0

#11 drizzt

drizzt

Szeregowy

• Użytkownik
  • 71 postów
  • MiastoLegnica @Wrocław

Napisano 08.09.2003 - |09:30|

Ty się ciesz, że w Niemczech nie mieszkasz.  :P

ciesze sie, ale nie z tego powodu :)
a do dubbingu mozna sie przezwyczaic, choc na poczatku boki sie zrywa, ze takie glosy dobrali, niemniej jednak to nie usypia :D
  • 0

#12 Gelerth

Gelerth

Szeregowy

• Użytkownik
  • 58 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 08.09.2003 - |10:04|

Jak pisalem na starym forum.
Serial leciał na Cyfrze + w czasie rzeczywistym.
Wystartowali na jednym kanale chyba Niebieskim o godzinie 24.00.
Odcinki leciały przez całą dobe, zsynchronizowane z czasem rzeczywistym.
Nie pamiętam, ale chyba mozna bylo wybrac wersje jezykowa i napisy.
  • 0
"W każdym z nas żyje jakiś Frank Burns"
Larry Linville

#13 AtroN

AtroN

Starszy kapral

• VIP
  • 251 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 08.09.2003 - |12:19|

Hmmmm, też czekałem na ten serial i strasznie się na niego napalałem.
Po obejrzeniu pierwszego odcinka, mówiąc delikatnie troszkę się zawiodłem. Nudziłem się. Może się rozkręci ale w tej chwili to ma u mnie minus.
  • 0
Ogniu, krocz za mną!

Dołączona grafika

#14 Tenchi

Tenchi

Fotoreporter

• VIP
  • 110 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 08.09.2003 - |12:37|

Obejrzałem i na razie wydaje się średni. Liczę na to że akcja z każdym odcinkiem będzie się bardziej rozkręcać. A odnośnie umieszczania reklam nie tam gdzie trzeba to chyba żadna polska tv nie używa przygotowanych do tego przerw.
  • 0
[www.hatak.pl]
Support & Programmer

#15 drizzt

drizzt

Szeregowy

• Użytkownik
  • 71 postów
  • MiastoLegnica @Wrocław

Napisano 08.09.2003 - |13:57|

powiem jedno, moze niewlasciwie, ale
Pi@#*&yc Polzad, ogladac na kompie, tym bardziej ze do tego napisa sa spokojnie na sieci po polsku.
Przynajmniej nikt wam klimatu nie rozwali losowanie totolotka :angry:
  • 0

#16 CoVe

CoVe

Szeregowy

• Użytkownik
  • 23 postów

Napisano 08.09.2003 - |16:28|

nie na temam ale taka mala ciekawostka. Na Sci-fi Deutsch wczoraj lecial Stargate wersja fabularna i caly fim byl z dabingiem poza glosem Ra. Gadal po angielsku i napisy po niemiecku.
  • 0

#17 Raael

Raael

Szeregowy

• Użytkownik
  • 15 postów

Napisano 08.09.2003 - |21:32|

Widzialem serial na Cyfrze - moja ocena : poprostu kolejna amerykanska produkcja i to taka sobie - a czy stal sie hitem to chyba tylko ze wzgledu na sposob realizacji
Gdyby tak samo ( czas akcji ) byl robiony SG to mielibysmy dwa, trzy odcinki tygodniowo :lol:
  • 0

#18 Grzesiu

Grzesiu

Sierżant sztabowy

• Tauri Graphics
  • 1 079 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 08.09.2003 - |23:26|

Tyle reklam w telewizji, radiu i... myslalem, ze bedzie lepszy. Jakos mnie nie wciagnal. Sposob realizacji (real time)- nie kojarze innej produkcji, gdzie wykorzystano podobny chwyt. Ogolnie wrazenia mam mieszane, mam nadzieje, ze nastepne odcinki beda lepsze.
  • 0
Okładki DVD - Szukasz okladek do seriali i filmow? Znajdziesz je tam!

Eric Clapton - Polski nieoficjalny portal Artysty

Dołączona grafika

#19 xiao

xiao

Szeregowy

• Użytkownik
  • 74 postów
  • MiastoLodz

Napisano 09.09.2003 - |09:47|

Mi ten serial w ogole sie nie podobal. W ciagu calego serialu byla przedstawiona godzina i sporo scen bylo typowymi wypelniaczami. Mogliby zrobic jeden seial - 24 godziny akcji a nie jedna seria - 24 godziny akcji. Moze by nie bylo wtracen ktore sa nudne. W pewnym momencie doszedlem do wniosku, ze jest tak powolna akcja i ciagle nic sie nie dzieje, ze mozna spokojnie poczytac sobie jakis komiks.
  • 0
,Ty ze swej drogi nie wracaj, choćby dogonił Cię krzyk.
Słowa nic przecież nie znaczą, to tylko umarł nikt...'

oak.rpg.pl Stawiamy na WIELKICH ludzi

#20 JoVisH

JoVisH

Starszy kapral

• VIP
  • 336 postów

Napisano 09.09.2003 - |09:56|

Tyle reklam w telewizji, radiu i... myslalem, ze bedzie lepszy. Jakos mnie nie wciagnal. Sposob realizacji (real time)- nie kojarze innej produkcji, gdzie wykorzystano podobny chwyt. Ogolnie wrazenia mam mieszane, mam nadzieje, ze nastepne odcinki beda lepsze.

Był kiedyś taki film z Johnny Deppem. Tytuł "Nick of Time" - po polsku "Na Żywo" :). Ogladałem go kilka lat temu na Canal +. Może nie był idealnie dopasowany co do sekundy ale zasada była ta sama. Depp grał gościa, któremu porwano dziecko. Aby je odzyskać miał zabić jakąś panią gubernator albo kogoś w tym rodzaju. Dokładnie już nie pamiętem, bo było to już jakiś czas temu i widziałem ten filmek tylko raz. W każdym razie chwyt polegał na tym upływie czasu. Film zaś może nienadzwyczajny ale niczego sobie. Tym bardziej, że cenię Deppa jako aktora.
Zaś co do serialu "24 godziny" to się nie wypowiadam. Nie oglądałem i nie zamierzam ogladać na Polsacie. To nie ma najmniejszego sensu. Może kiedyś skuszę się na divixa ale i to wątpię, bo ta tematyka raczej mnie nie pociąga :).
  • 0
"...something takes a part of me..."

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych