Skocz do zawartości

Zdjęcie

*batteries not included (1987)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
16 odpowiedzi w tym temacie

#1 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 04.02.2005 - |19:05|

Grupa lokatorów pewnego bloku dowiaduje się, że ma on zostać zburzony. Dlatego muszą się wyprowadzić. Ale wcale nie jest im to na rękę. Właściciel postanawia pozbyć się ich za wszelką cenę, wynajmuje więc lokalny gang, który ma przekonać nastolatków do opuszczenia mieszkania. I gdy sytuacja wydaje się beznadziejna pojawiają się w ich mieście kosmici, którzy zaprzyjaźniają się z bohaterami filmu. Postanawiają oni im pomóc wykorzystując do tego celu swoje niezwykłe umiejętności.

Nie zapomnę tego arcy ciekawego filmu !!! Dopiero dziś na TVN zobaczyłem jego zapowiedź na bodajże niedzielę :P Kurde ten film był naprawdę fajowy :D Pamiętacie go jeszcze drodzy forumowicze :> I oczywiście baaaardzo dobrze znana z wielu filmów para Jessica Tandy i Hume Cronyn :)
  • 0
" PAMIĘTAJCIE , STARGATE ISTNIEJE !!! KTO NIE WIERZY NIECH ZAJRZY W SWÓJ UMYSŁ "

#2 Katharn

Katharn

Ostatni Smok

• Moderator
  • 1 341 postów
  • MiastoWarszawa / Częstochowa

Napisano 04.02.2005 - |21:04|

Czy pamiętamy???? Jasne że TAK!!!!!!

Jak sobie przypomnę jak wiele lat temu po raz pierwszy oglądałem go - bodajże - na RTL... Dodam iż nic z dialogów nie rozumiałem, ponieważ jak dotąd nie znam niemieckiej mowy :D Potem był kilka razy w Polsce - Polsat, TVN i nie wiem co jeszcze... A tetaz wraca by bawić, smucić, cieszyć.... :D
Gdybym mial niebios haftowane szaty,
Zlotym i srebrnym przetykane swiatlem,
Blekitne, ciemne, przydymione szaty
Nocy i swiatla, i polswiatla,
Rozpostarlbym je pod twoje stopy.
Lecz biedny jestem: me skarby -- w marzeniach,
Wiec ci rzucilem marzenia pod stopy;
Stapaj ostroznie, stapasz po marzeniach...

#3 _Neoo_

_Neoo_

Lord of Kobol

• Junior Administrator
  • 2 929 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 04.02.2005 - |22:20|

Znamy, pamiętamy i lubimy :D Widzialem go chyba z 2 razy, ale trzeci nie omieszkam :] Chyba jedne z pierwszych filmów SF jakie widziałem. I do tego trochę humoru też tem jest.
  • 0

->1019<-

#4 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 04.02.2005 - |22:43|

Ja kompletnie o tym filmie zapomniałem :] Jednak patrzę dzisiaj,a tu zwiastun :D Niedziela godzina 13:40 na TVN :D Ten film miał klimat,oczywiście jajcarski,sci-fi i troszkę taki wzruszający :) Głównie dzięki aktorom,tym troszkę zaawansowanym wiekowo :) Efekty też robiły wrażenie :)
  • 0
" PAMIĘTAJCIE , STARGATE ISTNIEJE !!! KTO NIE WIERZY NIECH ZAJRZY W SWÓJ UMYSŁ "

#5 Katharn

Katharn

Ostatni Smok

• Moderator
  • 1 341 postów
  • MiastoWarszawa / Częstochowa

Napisano 04.02.2005 - |23:47|

Efekty też robiły wrażenie :)

Wyświetl post

Dokładnie - jak Robociki Kamienicę odbudowywały - aż się łezka w oku zakręciła :D
Gdybym mial niebios haftowane szaty,
Zlotym i srebrnym przetykane swiatlem,
Blekitne, ciemne, przydymione szaty
Nocy i swiatla, i polswiatla,
Rozpostarlbym je pod twoje stopy.
Lecz biedny jestem: me skarby -- w marzeniach,
Wiec ci rzucilem marzenia pod stopy;
Stapaj ostroznie, stapasz po marzeniach...

#6 gmerek

gmerek

Starszy plutonowy

• VIP
  • 571 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 04.02.2005 - |23:55|

MacGyver- do klasyki już sięgasz, no ci chyba Net pada :D
  • 0
"...Gdyby Pinokio wiedział jakie jest życie - nigdy nie chciałby zostać chłopcem..."

#7 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 05.02.2005 - |12:02|

MacGyver- do klasyki już sięgasz, no ci chyba Net pada :D

Wyświetl post

Net ma się dobrze :) Poza tym klasyka jest dobrym uzupełnieniem kiczowatych ówczesnych filmów sci-fi :] Nie mówiąc o tym,że filmy z tamtych lat mają naprawdę genialny klimat :D
  • 0

#8 Promethe

Promethe

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 267 postów
  • Miasto.italy

Napisano 05.02.2005 - |13:44|

Tak, ten mały robocik przydeptujący płytkę w kamienicy, zachęcając resztę do odbudowania domu.
Pamiętam, jak byłem małym szkrabem to to na TVNie puścili. :-)
  • 0
Dołączona grafika

#9 kimera

kimera

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 274 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 05.02.2005 - |14:41|

Takie były śliczne, słodkie tuptusie - dzieci kosmitów wyglądające jak małe latające spodki z oczkami. Uroczy film familijny produkcji Stevena Spielberga z muzyką Jamesa Hornera.

Z tego, co pamiętam, tytuł brzmiał "Batteries not included".
Bardzo dziwny polski przekład. Powinno być:"Baterie nie załączone" albo "Bez baterii". Taki napis widnieje na pudełkach z zabawkami lub drobnym sprzętem gospodarstwa domowego.

Oj, do tego tytułu dorwał się któryś z naszych tłumoczy, odpowiedzialnych również za takie kwiatuszki, jak "Jak to się robi w Chicago?" (Raw deal) albo "Wirujący seks" :) (Dirty dancing), "Człowiek demolka" (Demolition man), Krokodyl Dundee (Crocodile Dundee), "Ponad szczytem (Over the top), etc.
  • 0

#10 VADER

VADER

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 89 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 05.02.2005 - |14:42|

Bardzo fajna komedia S/F jak na tamte czasy no i nawet obecne. Wiele filmów kręconych obecnie na pewno nie dorówna mu. A czy to taka klasyka dla mnie raczej nie metroplis, dzień w którym stanęła ziemia zakazana planeta i im podobne to jest klasyka :D
  • 0

#11 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 06.02.2005 - |16:37|

Już ochłonąłem po obejrzeniu magicznych baterii :) Ach,jak to dobrze przypomnieć sobie tak wzruszający film :) Długo było czekać ?? Baaardzo długo,ale przede wszystkim warto :D Zwłaszcza na żywą grę pani Jessic'y Tandy :P
Poza tym mogłem sobie przypomnieć latające talerzyki i te niekiedy śmieszne gagi :P

Tylko nadal mnie zastanawia jedno :| Co było w środku tych robotów :> Kiedy było zbliżenie na ich wnętrze,w środku latały jakieś małe....no właśnie małe co :>
  • 0

#12 Hesuspl

Hesuspl

Szeregowy

• Email
  • 74 postów
  • MiastoDesperacja

Napisano 09.02.2005 - |10:28|

Ojej...jak zobaczylem, ze znow ma leciec ten film.... :rolleyes:
Byl jeszcze jeden. a raczej cala seria....Zwalo sie to chyba "Krotkie spiecie" o takim robocie ktory uciekl z jakiegos wojskowego labolatorium....pamieta to ktos? Z milion razy ten film ogladalem :)
  • 0

~I rather be dead than cool~

(\ /)
(O.o)
(> <)

This is Bunny.

Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination.

#13 VeeDee

VeeDee

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 338 postów

Napisano 09.02.2005 - |11:16|

Fajny filmik :) Krótkie spięcie też było cool.

A pamiętacie Kokon?
  • 0
VeeDee

#14 Hesuspl

Hesuspl

Szeregowy

• Email
  • 74 postów
  • MiastoDesperacja

Napisano 09.02.2005 - |11:33|

"Kokon"...hmmm....to film o tych staruszkach? Jesli tak to byl super :)
  • 0

~I rather be dead than cool~

(\ /)
(O.o)
(> <)

This is Bunny.

Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination.

#15 Promethe

Promethe

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 267 postów
  • Miasto.italy

Napisano 09.02.2005 - |15:34|

Taak... Kokon i Kokon 2 to była rewelacja
A Krótkie spięcie i Krótkie spięcie 2 to już wogóle...
  • 0
Dołączona grafika

#16 Mad M.A.X

Mad M.A.X

Szeregowy

• Użytkownik
  • 59 postów

Napisano 12.02.2005 - |23:42|

ehhh no jak trafiam czasami na jakis "pogodny" film to mnie normalnie skręca ... takie historyjki mnie niestety denerwują ... pewnie tak samo jak coniektórych moje komentarze :] no ale ... nietoleruje tego typu bajek bo po pierwsze są nienaturalne ... bez jaj dobro zawsze zwycięża - ludzie po takim ... ze sie lepiej niewypowiem. Pompują w ludzi happy endy a potem ci głupieją od tego. Life is brutal and full of traps ... wystarczy od czasu do czasu wiadomości oglądać. Przez takie badziewia sie tylko znieczulica szeży bo jak kazdy myśli że w koło jest wesoło to dopuki w łeb gdzieś w parku niedostanie to go wszystko zlewa ... taka mała dygresja ... ludzie od czasu do czasu luknijcie na japonskie bajki ...no anime dla maniaków bo mnie też ktoś zjedzie zaraz. a już pakować dzieci w bajki w stylu teletubisie ... misiowanki jakieś tam barbie .. ET i inne przytulaki = po czymś takim sie z ludzi odludki robią bo wyjdzie taki jeden z drugim na ulice mega konfrontacja ze światem i zaraz spada do domu reszte bajek oglądać bo za dżwiami jest zbyt groźnie. Sory za wywody ale ostatnio przez przypadek na jakimś chacie psychologa że tak powiem dorwałem i wciskał mi kit na temat agresji ... a teraz sie tu troche wywaliłem :) Jak ludzie mają niebyć głupi skoro oglądają non stop motywy jak dobrzy walczą ze złymi a tych sie za ch... pokonać nieda za to dobrzy tracą rodziny, przyjaciół ... potem taki luuuuuuud se mysłi że można robić co sie żywnie podoba a itak mu ... zrobią - i co gorsza ma racje ... OK koniec bo i tak nie na temat. Po raz kolejny nienawidze chappy endów.
  • 0

#17 nomad

nomad

Szeregowy

• Email
  • 38 postów

Napisano 21.03.2005 - |16:58|

Taak... Kokon i Kokon 2 to była rewelacja
A Krótkie spięcie i Krótkie spięcie 2 to już wogóle...

Wyświetl post

Wlasnie, zobaczcie, ze tak naprawde wszystkie rewelacyjne filmy juz byly... W tej chwili mozemy liczyc jedynie na efekty specjalne, jak bedziemy mieli szczescie.... Ewentualnie na taki gniot, ze pozal sie... Nie ma juz tej radosci jaka cechowala nawet "Kosmos 1999"... Smuty i efekty specjalne...
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych