Skocz do zawartości

Zdjęcie

The Spies of Warsaw

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
14 odpowiedzi w tym temacie

#1 nyslion

nyslion

Szeregowy

• Użytkownik
  • 52 postów
  • MiastoZamość

Napisano 13.01.2013 - |20:31|

http://tvp.info/info...rszawie/9484413

Dubbing strasznie razi w serialu. Wie ktoś czy TVP będzie puszczała wersję angielską z polskimi napisami?
  • 0

#2 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 13.01.2013 - |21:45|

Jaki temat taki i ten serial;) dubbing okrutnie "położył" serial, ale i sama fabuła, aktorstwo i akcja bardzo kuleją. Jedyne co można wyróżnić to zdjęcia, całkiem dobre i stwarzające pozory wielkiego dzieła. Ogólnie dla mnie na 3/10.
TVP z napisami może puści na TV Polonia albo TVP Seriale, ale pewien też bym nie był.
  • 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails

#3 SirGalahad

SirGalahad

Kapral

• Użytkownik
  • 215 postów

Napisano 13.01.2013 - |22:01|

Nie widziałem jeszcze. Także nie o tym chce pisać.

Co ci nie pasuje w temacie? Szpiegostwo w czasie wojny? Jak dla mnie temat marzenie :) A do tego Tennant w roli głównej! Trudno mi uwierzyć, że wypada słabo... (Ale nie mówię, że tak nie jest.) Nie sprostał jej? Czy reszta obsady kładzie aktorstwo?
  • 0

#4 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 13.01.2013 - |23:00|

Obejrzyj, SirGalahad to podyskutujemy;) dla mnie porażka, dużo jakiegoś melodramatu i taniego romansu, akcja słaba, poza tym wiało nudą...
Tennant widać że przyjechał w gości;) To że mi się nie podobało to nie znaczy że nie znajdzie zwolenników:)
  • 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails

#5 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 14.01.2013 - |10:24|

Jaki temat taki i ten serial;) dubbing okrutnie "położył" serial, ale i sama fabuła, aktorstwo i akcja bardzo kuleją. Jedyne co można wyróżnić to zdjęcia, całkiem dobre i stwarzające pozory wielkiego dzieła. Ogólnie dla mnie na 3/10.
TVP z napisami może puści na TV Polonia albo TVP Seriale, ale pewien też bym nie był.

Na TVP1/2 HD cały czas jest do wyboru oryginalna ścieżka dźwiękowa i napisy. Niestety praktycznie zawsze na tej oryginalnej ścieżce leci lektor, wyjątkiem było chyba pół filmu Jurassic Park, bo w połowie i tak włączyli tam lektora. Napisy są, ale te z telegazety, dla niesłyszących (ale zawsze coś).
Także możliwość mają, ale dlaczego z tego nie korzystają (nie potrafią)?

Nie wie ktoś jak leciała powtórka w TVP HD? Tam swego czasu m.in. Housa emitowali w oryginale z polskimi napisami.

Użytkownik Pawel edytował ten post 14.01.2013 - |10:25|

• 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#6 Kraven

Kraven

Kapral

• Użytkownik
  • 224 postów

Napisano 14.01.2013 - |12:33|

Nie będę się pastwił nad tragicznym dubbingiem - każdy kto oglądał wie o co chodzi.
Niestety z tak hucznie zapowiadanej produkcji szpiegowskiej zrobili tanią melodramę z mdłymi dialogami i bardzo sztucznymi kreacjami aktorskimi.
Trochę dziwne, że BBC odpowiada za tak słabą produkcję, ale tłumaczyć to można tym, że brali w niej udział Polacy.
Jedno wielkie rozczarowanie.
Obejrzałem ten pierwszy odcinek i reszty nie zamierzam. Szpiedzy w Warszawie nie mają w sobie niczego co mogło by przykuć moją uwagę.
  • 0

#7 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 15.01.2013 - |10:36|

Obejrzałem 1 ep. Szału ni ma, ale i tak obejrzę do końca. Dubbing psuje wszystko, ciężko nawet jakoś ocenić grę aktorską.
Na plus zdjęcia, ładnie to wszystko wygląda.
Sama historia bez rewelacji, jakaś taka banalna. Takie pitu-pitu o niczym jakby właśnie prosto z naszej rodzimej TVP, a nie z BBC.
Pojedynek na pięści na ulicy to istny dramat, dawno tak kiepskiej sceny nie widziałem. Nawet moja żona się uśmiała
  • 0

#8 rasdel

rasdel

Orion-Tokra

• Orion-Tokra
  • 339 postów

Napisano 15.01.2013 - |19:04|

Hhehe, scena na ulicy to dramat dokładnie pomyślałem to samo. Serial idzie oglądnąć i będę oglądał ale tylko i wyłącznie z oryginalną ścieżką dźwiękową i napisami.
  • 0

#9 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów
  • MiastoEARTH_2.0 beta ver.

Napisano 15.01.2013 - |21:04|

Dobre to nie jest, ale żeby aż tak złe jak opisujecie to też nie, nie wiem może inaczej odbieram, bo oglądałem bez dubbingu.
  • 0

#10 Wraith

Wraith

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 523 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 15.01.2013 - |22:00|

Oglądałam w oryginalnej wersji językowej i nie dotrwałam do końca. Powiem tylko tyle, że wlecze się jak flaki z olejem i nie zamierzam do tego serialu wracać. Jak widać nawet taki temat można zepsuć.
  • 0

#11 nyslion

nyslion

Szeregowy

• Użytkownik
  • 52 postów
  • MiastoZamość

Napisano 18.01.2013 - |20:40|

Dzisiejszy odcinek ma dwie wersje audio angielską i polską.
  • 0

#12 rasdel

rasdel

Orion-Tokra

• Orion-Tokra
  • 339 postów

Napisano 19.01.2013 - |14:34|

Napisy ponoć były do wyboru na cyfrowej naziemnej, ciekawe jak było na platformach cyfrowych.
  • 0

#13 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 22.01.2013 - |11:18|

Drugi odcinek podszedł mi bardziej od pierwszego. W końcu coś się zaczęło dziać. Nadal jednak twierdzę, że gdyby to był serial w całości stworzony przez TVP, to można byłoby powiedzieć, że jak zwykle coś nie zagrało, ale da się przełknąć, bo to nasze rodzime. Natomiast skoro palce przy tym maczało BBC, to niestety jak na ich standardy, to jest ledwo średnio.
Oglądałem znowu z dubbingiem i chyba idzie się przyzwyczaić, bo już mnie tak nie raził jak podczas premiery.
  • 0

#14 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów
  • MiastoEARTH_2.0 beta ver.

Napisano 22.01.2013 - |15:13|

Widziałem kilka scen w telewizji, dubbing masakra. Dorociński podstawiający głos pod samego siebie wymiata.
  • 0

#15 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 11.02.2013 - |16:18|

Po obejrzeniu całości stwierdzam, że to jednak słaby serial. Zero emocji podczas seansu, momentami wręcz nudził. Sama historia wydaje się być pisana na kolanie, choć wiem, że jest oparta na książce. Wątek miłosny też wypada fatalnie.
Uwielbiam seriale, filmy czy książki, których akcja jest umiejscowiona w tamtych czasach, ale to jest jedna ze słabszych, jeśli nie najsłabsza pozycja, z jaką miałem styczność. Na pewno w jakimś stopniu wpływ na moją ocenę miał fatalny dubbing, ale chyba nawet wersja z napisami nie uratowałaby tej produkcji. Jedyny plus, to zdjęcia, tu fajnie się to prezentuje. Jednak to stanowczo za mało, by polecić serial komukolwiek.
Podsumowując, strata czasu.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych