The Spies of Warsaw
Napisano 13.01.2013 - |20:31|
Dubbing strasznie razi w serialu. Wie ktoś czy TVP będzie puszczała wersję angielską z polskimi napisami?
Napisano 13.01.2013 - |21:45|
TVP z napisami może puści na TV Polonia albo TVP Seriale, ale pewien też bym nie był.
6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair, Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails
Napisano 13.01.2013 - |22:01|
Co ci nie pasuje w temacie? Szpiegostwo w czasie wojny? Jak dla mnie temat marzenie A do tego Tennant w roli głównej! Trudno mi uwierzyć, że wypada słabo... (Ale nie mówię, że tak nie jest.) Nie sprostał jej? Czy reszta obsady kładzie aktorstwo?
Napisano 13.01.2013 - |23:00|
Tennant widać że przyjechał w gości;) To że mi się nie podobało to nie znaczy że nie znajdzie zwolenników:)
6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair, Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails
Napisano 14.01.2013 - |10:24|
Jaki temat taki i ten serial;) dubbing okrutnie "położył" serial, ale i sama fabuła, aktorstwo i akcja bardzo kuleją. Jedyne co można wyróżnić to zdjęcia, całkiem dobre i stwarzające pozory wielkiego dzieła. Ogólnie dla mnie na 3/10.
TVP z napisami może puści na TV Polonia albo TVP Seriale, ale pewien też bym nie był.
Na TVP1/2 HD cały czas jest do wyboru oryginalna ścieżka dźwiękowa i napisy. Niestety praktycznie zawsze na tej oryginalnej ścieżce leci lektor, wyjątkiem było chyba pół filmu Jurassic Park, bo w połowie i tak włączyli tam lektora. Napisy są, ale te z telegazety, dla niesłyszących (ale zawsze coś).
Także możliwość mają, ale dlaczego z tego nie korzystają (nie potrafią)?
Nie wie ktoś jak leciała powtórka w TVP HD? Tam swego czasu m.in. Housa emitowali w oryginale z polskimi napisami.
Użytkownik Pawel edytował ten post 14.01.2013 - |10:25|
Napisano 14.01.2013 - |12:33|
Niestety z tak hucznie zapowiadanej produkcji szpiegowskiej zrobili tanią melodramę z mdłymi dialogami i bardzo sztucznymi kreacjami aktorskimi.
Trochę dziwne, że BBC odpowiada za tak słabą produkcję, ale tłumaczyć to można tym, że brali w niej udział Polacy.
Jedno wielkie rozczarowanie.
Obejrzałem ten pierwszy odcinek i reszty nie zamierzam. Szpiedzy w Warszawie nie mają w sobie niczego co mogło by przykuć moją uwagę.
Napisano 15.01.2013 - |10:36|
Na plus zdjęcia, ładnie to wszystko wygląda.
Sama historia bez rewelacji, jakaś taka banalna. Takie pitu-pitu o niczym jakby właśnie prosto z naszej rodzimej TVP, a nie z BBC.
Pojedynek na pięści na ulicy to istny dramat, dawno tak kiepskiej sceny nie widziałem. Nawet moja żona się uśmiała
Napisano 15.01.2013 - |19:04|
Napisano 15.01.2013 - |21:04|
Napisano 15.01.2013 - |22:00|
Napisano 18.01.2013 - |20:40|
Napisano 19.01.2013 - |14:34|
Napisano 22.01.2013 - |11:18|
Oglądałem znowu z dubbingiem i chyba idzie się przyzwyczaić, bo już mnie tak nie raził jak podczas premiery.
Napisano 22.01.2013 - |15:13|
Napisano 11.02.2013 - |16:18|
Uwielbiam seriale, filmy czy książki, których akcja jest umiejscowiona w tamtych czasach, ale to jest jedna ze słabszych, jeśli nie najsłabsza pozycja, z jaką miałem styczność. Na pewno w jakimś stopniu wpływ na moją ocenę miał fatalny dubbing, ale chyba nawet wersja z napisami nie uratowałaby tej produkcji. Jedyny plus, to zdjęcia, tu fajnie się to prezentuje. Jednak to stanowczo za mało, by polecić serial komukolwiek.
Podsumowując, strata czasu.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych