Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 027 - S03E08 - Made to Suffer

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
9 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Ocena odcinka (5 użytkowników oddało głos)

Ocena odcinka

1. 10 (2 głosów [40.00%] - Zobacz)

Procent z głosów: 40.00%

2. 9 (2 głosów [40.00%] - Zobacz)

Procent z głosów: 40.00%

3. 8 (1 głosów [20.00%] - Zobacz)

Procent z głosów: 20.00%

4. 7 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

5. 6 (0 głosów [0.00%])

6. 5 (0 głosów [0.00%])

7. 4 (0 głosów [0.00%])

8. 3 (0 głosów [0.00%])

9. 2 (0 głosów [0.00%])

10. 1 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów
  • MiastoEARTH_2.0 beta ver.

Napisano 04.12.2012 - |10:59|

Odcinek z dużą dozą akcji, ale głupota goni głupotę.

Po pierwsze to ktoś za dużo się nagrał w Call of Duty. Odebrali im jeńców, a oni nie wiedzieli kto ich atakuje? Nagle Daryl wyskakuje z kapelusza, nie lubię takich zagrań.

Pojawia się kolejna postać z komiksu, Tyreese, ale całkiem inaczej go sobie wyobrażałem (zachowanie + trochę postura inna). Dziura z tyłu więzienia to chyba jakaś sprawka czołgu, przypomniał mi się drugi sezon Lost.

Oscar padł, heh, no powiedzmy, że każdy się tego spodziewał.

Sposób w jaki Rick i grupa dostali się do środka rozbawił mnie.

Tekst Axla o krótkich włosach... Czy to piszą dorośli scenarzyści?

Czy po takich obrażeniach Governor nie powinien się czasem wykrwawić na śmierć? Rozumowanie Michonne dalej sprawia mi problemy. Serialowi nie udało się stworzyć badguya z Governora, bo moim zdaniem Rick przy nim wypada gorzej. Governor ugaszcza Michonne, ta mu nie ufa, ten jej pozwala odejść i ta wraca, aby się z nim rozprawić? Hmm... dalej nie rozumiem. Komiks to przekleństwo scenarzystów i są chwile, że nie potrzebnie się go trzymają.

Słaby cliff, bo i tak każdy wie, że nie ubiją Daryla. Merle na pewno zginie w tym sezonie, ale pytanie jak.

Użytkownik johnass edytował ten post 04.12.2012 - |18:36|

• 0

#2 Haes

Haes

Plutonowy

• Użytkownik
  • 395 postów

Napisano 04.12.2012 - |13:21|

Bardzo dobry odcinek, ale niekoniecznie na 10 - może tak na 9. Albo 9,5.

Skrajnie brutalny (robienie noża z kości, wybijanie oka szkłem itp.), ale serial nas do takich akcji już przyzwyczaił. Cliff faktycznie może nie najmocniejszy, ale może i taki ma być - zachęcić do obejrzenia kolejnego odcinka, ale nie sprawia, że będziemy dręczeni myślami przez kilka miesięcy (pamiętam jeszcze finał 2 sezonu Lost, kiedy bunkier wybuchł... to dopiero był ostry cliff!). Obstawiam, że to Andrei zejdą klapki z oczu i zareaguje.

Oprócz tego dostajemy nowych bohaterów (nie czytałem komiksu, nie wiem kim są i proszę mi nie psuć bezczelnie niespodzianki), zamknięty zostaje wątek córeczki Gubernatora oraz akwariów z głowami. Syn Ricka zachowuje się bardzo dorośle - ale czy miał inny wybór niż błyskawicznie wydorośleć?

Będzie się działo! Co teraz będzie? Może... najazd czołgiem na więzienie?
  • 0

Wyznawca Latającego Potwora Spaghetti.

Obecnie ogląda seriale: Walking Dead (na bieżąco), Mad Men (S02), Desperate Housewives (S01), Big Bang Theory (S06), House of Card (oczekiwanie na nowy sezon).

#3 Dinsdale

Dinsdale

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 317 postów

Napisano 04.12.2012 - |14:03|

Governor ugaszcza Michonne, ta mu nie ufa, ten jej pozwala odejść i ta wraca, aby się z nim rozprawić? Hmm... dalej nie rozumiem. Komiks to przekleństwo scenarzystów i są chwile, że nie potrzebnie się go trzymają.

Pominąłeś moment kiedy po po pozwoleniu jej odejść każe ją ścigać i się jej pozbyć :]

Użytkownik Dinsdale edytował ten post 04.12.2012 - |18:09|

• 0

#4 lipton

lipton

Szeregowy

• Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 04.12.2012 - |15:07|

Tak to było strasznie przekonywujące.

Twórcy powinni w końcu obrać jedną konkretną ścieżkę: trzymamy się komiksu albo robimy z niego parodię.... połączenie tych dwóch rzeczy potęguje wrażenie bezstrzeszczenie papierowego dzieła.
  • 0

#5 halfoat

halfoat

Szeregowy

• Użytkownik
  • 20 postów

Napisano 04.12.2012 - |21:30|

Skrajnie brutalny (robienie noża z kości, wybijanie oka szkłem itp.), ale serial nas do takich akcji już przyzwyczaił.

Wierz mi lub nie, ale serial jest ugrzeczniony w stosunku do oryginału. Akcja z tego odcinka była dużo brutalniejsza w komiksie. M.in. przez to kmiks wypada jakoś sensowniej w porównaniu do serialu. Tam przynajmniej Michonne miała za co odpłacić Gubernatorowi.
  • 0

#6 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów
  • MiastoEARTH_2.0 beta ver.

Napisano 04.12.2012 - |22:30|

Gdyby tak spisać na kartce to jednak trochę ciężki ten serial, ale jak się go obejrzy to już nie bardzo. Przynajmniej z mojej strony zero reakcji.
  • 0

#7 Kraven

Kraven

Kapral

• Użytkownik
  • 224 postów

Napisano 05.12.2012 - |14:54|

Tam przynajmniej Michonne miała za co odpłacić Gubernatorowi.

A wysłanie grupy ludzi żeby ją zabili to nie wystarczający powód?

Co do odcinka to właściwie wydarzyło się wszystko czego się spodziewałem.
Andrea w bardzo szybkim tempie stał;a się najbardziej irytującą postacią w serialu. Mam nadzieję, ze jeszcze w tym sezonie ją odstrzelą.
Pojawienie się gości w więzieniu może oznaczać kolejne problemy dla grupy Ricka/Carla. Coś mi się wydaje, że grupa Tyreese zapragnie zdobyć więzienie dla siebie. A i skoro już jestem przy tym to Carl ma świetny tłumik do gnata - wygląda to jak końcówka kija baseballowego.
  • 0

#8 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 05.12.2012 - |17:30|

Andrea w bardzo szybkim tempie stał;a się najbardziej irytującą postacią w serialu..

Nie wieszczylnym jej konca. Andrea wezmie wany udzial w uwolnieniu Darrena i Marlow (on moze zginei w trakcie).

(to nie spoiler, lecz moje przypuszczenia)
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#9 Dinsdale

Dinsdale

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 317 postów

Napisano 06.12.2012 - |14:56|

A wysłanie grupy ludzi żeby ją zabili to nie wystarczający powód?

Do tego należy dodać, że nie wiemy dokładnie czy Michone miała zamiar zabić Gubernatora. Będąc w miasteczku zobaczyła, że Gubernator trzyma coś w swoim pooju w tajemnicy, a Michonne poszła się tam zakraść aby to zobaczyć po czym Gubernator ją zaskoczył.
  • 0

#10 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 06.12.2012 - |18:41|

Do tego należy dodać, że nie wiemy dokładnie czy Michone miała zamiar zabić Gubernatora. Będąc w miasteczku zobaczyła, że Gubernator trzyma coś w swoim pooju w tajemnicy, a Michonne poszła się tam zakraść aby to zobaczyć po czym Gubernator ją zaskoczył.

Nie ma faktow by poprzec ta teze. Michone slyszala wczesniej dzwieki z pokoju obok, gdy tam byla za swego pierwszego pobytu, lecz nic nie wskazuje, ze wrocila tam by szukac ich zrodel. zamiast tego usiadla w "pozycji bojowej" i czekala. Dopiero ponownie uslyszawszy dzwieki ja zainteresowaly. Mogla pomyslec ze Gubernator jest wlasnei tam. Zdecydowanie przybyla z planami rewanzu.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych