Skocz do zawartości

Zdjęcie

The Jury II

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
Brak odpowiedzi do tego tematu

#1 SirGalahad

SirGalahad

Kapral

• Użytkownik
  • 215 postów

Napisano 24.11.2012 - |02:50|

Bardzo dobra produkcja od ITV. Nie pierwsza zresztą. Zastanawiam się czy ITV nie robi obecnie lepszych seriali od BBC.

Serial jest głosem zabranym w sprawie zniesienia instytucji ławników w Wlk. Brytanii (nie interesowałem się za bardzo tym tematem, także nie wiem czy jest to odpowiedź na jakieś konkretne politycze decyzje w Wlk. Brytanii czy tylko zachęta do dyskusji na ten temat).

Akcja toczy się wokół, rozpatrywanego ponownie, procesu o potrójne morderstwo. Pierwszy proces, wskutek błędów, został po pięciu latach odrzucony. Mamy wybraną nową ławę przysięgłych. I przez pięć odcinków uczestniczymy w tym nowym procesie – patrząc oczami ławników. Nie wiadomo czy oskarżona osoba jest winna, czy nie. O tym dowiadujemy się dopiero w ostatnim odcinku. A wcześniej możemy wraz z ławnikami wyrabiać sobie opinię na ten temat. (Dosyć prymitywny i banalny wyszedł mi ten opis ale myślę, że da jakieś ogólne pojęcie na fabułę.)

Mnie ta produkcja wciągnęła. Czas mi szybko przy niej zleciał. Zarówno fabularnie, jak i aktorsko wypada bardzo dobrze.

Polecam!

Użytkownik SirGalahad edytował ten post 24.11.2012 - |02:58|

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych