Odcinek 066 - S05E13 - J'ai Obtenu Cette
Napisano 20.11.2012 - |21:12|
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT
Napisano 05.12.2012 - |21:24|
Główny bohater (Jax, jakby ktoś nie wiedział) stał się tak odrzucający, tak głupi i naiwny, że nie wiarygodne jest iż nadal żyje...
Można powiedzieć, że serial umarł wraz Opiem (choć wcześniej tez już konał), reszta to tylko agonia.
Napisano 05.12.2012 - |21:56|
Co do Jaxa to już od dawna było widać, że robi co innego niż mówi a w ogóle kroczy drogą Claya.
Na podsumowanie może wystarczy wspomnieć dialog pomiędzy Bobbym i Jaxem kiedy to Bobby mówi, że Jax mógł postąpić mądrze/inaczej a Jax stwierdza, że może jednak nie różni się tak zbytnio do Claya.
No i jak na razie Clay przeżył chociaż w ostatniej scenie siedział między dwoma czarnoskórymi więźniami co mu nie rokuje zbyt dobrze.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT
Napisano 06.12.2012 - |01:22|
Za to jaki z niego mistrz forteli. :]Główny bohater (Jax, jakby ktoś nie wiedział) stał się tak odrzucający...
Odcinek finałowy tego sezonu jest jakby przeciwieństwem odcinka finałowego zeszłego sezonu, tam był z dużerj chmury mały deszsz tutaj jakby pięknie wszystko poskładane bez jakiegoś wątku wysuniętego z nikąd, także dobrze zarysowany wątek na następny sezon. Sprawa z Tgiem nieźle rozegrana, do końca nie wiedziałem czy go sprzątną czy jednak nie.
Skoro nie ubili Claya dzisiaj to chyba jeszcze dadzą mu trochę pożyć.
Napisano 08.12.2012 - |23:46|
Użytkownik gregohr edytował ten post 08.12.2012 - |23:47|
Napisano 09.12.2012 - |01:49|
Co do prognoz na przyszły sezon to zgadzam się z Quentinem i wpisem na jego blogu, że Gemma summa summarum wycofa zeznania i całe napięcie uleci jak powietrze z balonika.
...:::Son of Anarchy:::...
Napisano 09.12.2012 - |19:01|
Gemma summa summarum wycofa zeznania
nie sądzę, że to Gemma stoi za aresztowaniem Tary...
Napisano 09.12.2012 - |21:50|
Napisano 20.12.2012 - |11:17|
Jax to kopia Claya, niestety. Chyba wszystko zmierza ku temu, że inaczej się po prostu nie da działać będąc u steru takiej "organizacji" i Jax zaczyna się o tym przekonywać. A swój romantyzm może sobie schować gdzieś.
Rozwiązanie sprawy Tiga i Pope'a proste, ale mało realne i wręcz naciągane. Bez większej zaskoczki.
Co do Tary, to nie mam wątpliwości, że za wszystkim stoi Gemma. I tak jak napisał Wodzu pewnie wszystko i tak rozejdzie się po kościach i to w kilku początkowych odcinkach kolejnego sezonu.
Ale ten Sutter kombinuje z Clayem, ewidentnie boi się go ukatrupić i pewnie do końca serialu chłop przezipie.
Watek Torica też nie rozwiązany. Pewnie zostawili go na kolejny sezon.
Wątek Nero też jakiś urwany. Ciekawe, czy powróci w kolejnym sezonie.
Generalnie sezon niezły, ale to już nie ten poziom co kiedyś. Mimo wszystko i tak serial plasuje się w mojej czołówce. Zgadzam się też z biku, że Toudi-maruda i tak będzie oglądał dalej
Napisano 22.12.2012 - |18:09|
To od początku był serial o gangu motocyklowym handlujacym bronią i jak ktoś się spodziewał że serial skończy się, że wszyscy bedą jechać trzymając się za ręce, w kierunku zachodzacego słońca, to sorry, ale ja tego nie kupuję. Nikt przecież nie mówił, że ten serial ma się dobrze skończyć, że sprawiedliwość i prawo wygra itp.
Przypomnijcie sobie jak skończyło sie The Shield, z głównych bohaterów ostał się tylko Vick, który był sprawcą całego "zła" w serialu i któremu najbardziej należało ponieść konsekwencje a jak się to skończyło, każdy kto oglądał dobrze wie.
Przyznam, że oczekiwałem że postać Jaxa bedzie szła właśnie w takim kierunku, tyle że nie oczekiwałem tak szybkiej metamorfozy. Troche jak WW z Beraking Bad, z tym że tam jego metamorfoza trwa przez wszystkie sezony a tu w trakcie jednego. Mi serial dostarcza naprawde dobrej rozrywki, i pomimo że trafiają sie słabsze odcinki, jestem bardzo usatysfakcjonowany i jest to moja serialowa czołówka (a trochę oglądam).
Jeśli zaś chodzi o ten finał, to jak najbardziej 10/10. Zdecydowanie lepszy od dwóch ostatnich.
Użytkownik johnass edytował ten post 22.12.2012 - |19:28|
Napisano 22.12.2012 - |22:19|
Napisano 22.12.2012 - |22:36|
No ale twórcy serialu od początku serwowali nam bajki o zmianach w klubie, od odejściu od kokainy i broni, o listach ojca... a w tym sezonie wszyscy widzieliśmy, że to było tylko zwodzenie. Że oszukiwano wszystkich tych, którzy polubili Jaxa za jego początkowy romantyzm.To od początku był serial o gangu motocyklowym handlujacym bronią i jak ktoś się spodziewał że serial skończy się, że wszyscy bedą jechać trzymając się za ręce, w kierunku zachodzacego słońca, to sorry, ale ja tego nie kupuję. Nikt przecież nie mówił, że ten serial ma się dobrze skończyć, że sprawiedliwość i prawo wygra itp.
Napisano 22.12.2012 - |22:53|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych