Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 093 - S05E06 - Through the Looking Glass and What Walter Found There

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Ocena odcinka (2 użytkowników oddało głos)

Ocena odcinka

1. 10 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

2. 9 (0 głosów [0.00%])

3. 8 (1 głosów [50.00%] - Zobacz)

Procent z głosów: 50.00%

4. 7 (1 głosów [50.00%] - Zobacz)

Procent z głosów: 50.00%

5. 6 (0 głosów [0.00%])

6. 5 (0 głosów [0.00%])

7. 4 (0 głosów [0.00%])

8. 3 (0 głosów [0.00%])

9. 2 (0 głosów [0.00%])

10. 1 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 10.11.2012 - |00:35|

Zapraszamy do dyskusji.

#2 Me Myself and I

Me Myself and I

Plutonowy

• Użytkownik
  • 495 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 10.11.2012 - |17:45|

niech mi ktoś wyjaśni po co walter nagrał te kasety zamiast po prostu zniszczyć obserwatorów wtedy jak miał wszystko? w ogóle nie kumam tego wątku wideo - chyba tylko po to żeby zapchać czas i pokazać młodzieży że było coś takiego jak magnetowidy i kasety
  • 0

#3 Dinsdale

Dinsdale

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 317 postów

Napisano 10.11.2012 - |19:12|

Chciał zniszczyć wtedy obserwatorów, jednak został przyłapany i musiał się zabursztynować. Musiał być już jednak blisko wykonania swojego super planu. A czemu kasety? Może Walter je lubił i tyle.

Świetna kwestia Waltera "Tracę siebie i mogę stać się tym kim byłem wcześniej". Cały odcinek też niezły, chyba jeden z lepszych - "kieszonkowy wszechświat" - genjalne!
  • 0

#4 Me Myself and I

Me Myself and I

Plutonowy

• Użytkownik
  • 495 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 10.11.2012 - |19:44|

Chciał zniszczyć wtedy obserwatorów, jednak został przyłapany i musiał się zabursztynować. Musiał być już jednak blisko wykonania swojego super planu. A czemu kasety? Może Walter je lubił i tyle.

wiadomo że je lubił, takie Walterowskie. Tylko skoro chciał ich zniszczyć i był tego bliski ale go przyłapali to jakim cudem rozmontował wszystko na pół ameryki i przy okazji parę wszechświatów, nagrał milion kaset i je porozrzucał po całym labie a potem się zabursztynował. Kupy się to nie trzyma zupełnie i strasznie słaby jest to motyw psujący całą serię, która miała być ukoronowaniem serialu, a dla mnie wygląda momentami na zrobioną na siłę bylejakość
  • 0

#5 Przemek Lipski

Przemek Lipski

Kapral

• Użytkownik
  • 176 postów

Napisano 10.11.2012 - |20:45|

Ja nie rozumiem dlaczego obserwatorzy dla których ponoć czas, przestrzeń i wymiary nie są problemem mają problemy z kilkoma sierotami...

Cały odcinek też niezły, chyba jeden z lepszych - "kieszonkowy wszechświat" - genjalne!

Ale nie wykorzystany motyw. Prawa fizyki nie wszystkie są jak u nas, a sprowadziło się to do nagrań wideo i odwróconej grawitacji, a można było naprawdę zmontować światek jak sens naćpanego Waltera.
  • 0

#6 Kraven

Kraven

Kapral

• Użytkownik
  • 224 postów

Napisano 12.11.2012 - |17:39|

Ja nie rozumiem dlaczego obserwatorzy dla których ponoć czas, przestrzeń i wymiary nie są problemem mają problemy z kilkoma sierotami...

Exactly :)

Cały ten sezon nie ma sensu, bo jak już wspomniałeś obserwatorzy są ponad czasem i przestrzenią dlatego nie można z nim wygrać.
Ta cała walka jest bezcelowa, przecież obserwatorzy mogliby przeskoczyć w czasie i zlikwidować Waltera, Petera i Olivie w przeszłości, :o ale to by było nie fair.

Użytkownik Kraven edytował ten post 12.11.2012 - |17:39|

• 0

#7 cymrean

cymrean

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 503 postów

Napisano 13.11.2012 - |22:33|

Kieszonkowy wymiar w stylu Escherowskim hehe. Szkoda ze nie było więcej zawijających się na siebie klatek schodowych.

Demonstracja sił obserwatorów w wykonaniu Petera bardzo fajna. Ciekawe czy straci uczucia, wypadną mu włosy itd. :)
  • 0

#8 Haes

Haes

Plutonowy

• Użytkownik
  • 395 postów

Napisano 30.12.2012 - |12:32|

Po tym wszystkim, co napisałem o piątym sezonie nie spodziewałem się szczerze mówiąc, że czeka mnie jeszcze tak mocny, ciekawy i emocjonujący odcinek. Sezon pisany na siłę - ale jednak daje radę i może coś z niego jeszcze będzie - szczególnie, że wraca tematyka przejść między wszechświatami (swoją drogą ciekawe, czy w tamtym też łysole rządzą).

A tak przy okazji: dlaczego nie ma łysolów-kobiet?
  • 0

Wyznawca Latającego Potwora Spaghetti.

Obecnie ogląda seriale: Walking Dead (na bieżąco), Mad Men (S02), Desperate Housewives (S01), Big Bang Theory (S06), House of Card (oczekiwanie na nowy sezon).

#9 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 19.03.2013 - |08:01|

Przeciętny epizod, zupełnie mnie ten kieszonkowy wszechświat nie przekonał do siebie, ten wątek tego Cecila i rozterki z tym związane Waltera zupełnie bez sensu.

Jedyna ciekawa rzecz to zmiany, które zachodzą w Peterze, widać że chip zaczyna działać i robi nam się z Petera Obserwator. Mały plus to taki że będzie kontynuacja tego odcinka (tajemnicze radio).

• 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych