Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 026 - S03E07 - When the Dead Come Knocking

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
12 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Ocena odcinka (3 użytkowników oddało głos)

Ocena odcinka

1. 10 (2 głosów [66.67%] - Zobacz)

Procent z głosów: 66.67%

2. 9 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

3. 8 (1 głosów [33.33%] - Zobacz)

Procent z głosów: 33.33%

4. 7 (0 głosów [0.00%])

5. 6 (0 głosów [0.00%])

6. 5 (0 głosów [0.00%])

7. 4 (0 głosów [0.00%])

8. 3 (0 głosów [0.00%])

9. 2 (0 głosów [0.00%])

10. 1 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 30.09.2012 - |22:25|

Zapraszamy do dyskusji.

#2 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 27.11.2012 - |14:04|

Znakomity epizod - preludium to polsezoneowego finalu. Najmocniejszym punktem epizodu to walka Glena z walkerem.

Wyglada na to, ze konfrontacja pomiedzy bracmi moze sie odwlec. To jesli Gubernator wysle zwiadowcow do wiezienia, zanim nastapi atak plemienia Ricka na miasteczko.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#3 Haes

Haes

Plutonowy

• Użytkownik
  • 395 postów

Napisano 27.11.2012 - |20:54|

Też uważam, że to jest przedsmak konfrontacji - zapewne jeszcze nie ostatecznej, ale Rick z Gubernatorem pierwszą rundę walki mogą mieć już w następnym odcinku.

Bardzo dobry odcinek (jak chyba wszystkie w tym sezonie, w odróżnieniu od sezonu drugiego - farma Sux!). Glenn pokazał się bardzo mocnej strony, nie spodziewałem się w nim takiego ducha walki.

Nie podoba mi się za to, co robi ta murzynka (wciąz nie mogę nauczyć się jej imienia). Jest skrajnie nieufna, nie udziela naszym bohaterom zbyt wielu informacji i zapomina o najważniejszej - że Daryl spotka tam kogoś znajomego...

Jeszcze odnośnie umierająceo dziadka - jak ja zobaczyłem tę scenkę, na początku myślałem, że to jakiś zombiak, którego przywrócono do normalnego życia i teraz próbują przywrócić mu pamięć. Reakcja Andrei - właściwa, chociaż jednak nie mieliśmy okazji zobaczyć jak się zachowuje osoba tuż po przebudzeniu - w trzech dotychczasowych sytuacjach (Amy, kobieta na 'rentgenie' z finału 1. sezonu oraz ten dziadek) osoby takie natychmiast dostawały w głowę. Ja jestem jednak ciekaw, co byśmy zobaczyli gdybyśmy poczekali parę minut?

A tak przy okazji zupełnie - kilka odcinków temu komentując obcięcie nogi Hershelowi ktoś znający komiks napisał coś o akcji z uciętą ręką, której pewnie nie odważą się pokazać w serialu (czy czymś takim). O co chodziło? O rękę Merle'a, o rękę tego zakażonego więźnia, którego zabił potem "szef" więźniów czy może o coś jeszcze innego, co nadal mogłoby być spoilerem?

Użytkownik Haes edytował ten post 27.11.2012 - |21:09|

• 0

Wyznawca Latającego Potwora Spaghetti.

Obecnie ogląda seriale: Walking Dead (na bieżąco), Mad Men (S02), Desperate Housewives (S01), Big Bang Theory (S06), House of Card (oczekiwanie na nowy sezon).

#4 Kiz

Kiz

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 288 postów

Napisano 27.11.2012 - |21:09|

Spoiler

Edit:

Ja jestem jednak ciekaw, co byśmy zobaczyli gdybyśmy poczekali parę minut?

Rozumiem, że to pytanie retoryczne :P- Coleman by ugryzł Miltona a Andrea pewnie zadźgałaby ich obu :P

Użytkownik Kiz edytował ten post 27.11.2012 - |21:20|

• 0

#5 cymrean

cymrean

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 503 postów

Napisano 28.11.2012 - |09:00|

Bardzo dobry odcinek, przede wszystkim pełne napięcia przesłuchania. Jednak Gubernator to o wiele większy potwór niż Merle. Zapewne jeszcze go nie pokonają w następnym odcinku, ale czekam na to z niecierpliwością. :)

Zgoda z Jonaszem, że scena odcinka to walka Glenna z walkerem. Za to nie wiem po co nam była chatka zamieszkała przez wariata, który chyba nawet nie wie co to zombie.
  • 0

#6 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 28.11.2012 - |12:56|

Dobry odcinek, ale było coś co mnie wkurzało, to potem.
Najlepsza to scena walki Glenna z walkerem jak wspomniano. Scena w Szopie w lesie też niezła.
Przez chwile wydawało mi się, że Andrea zaczyna ponownie mieć rozum, i widzi, że coś nie tak, ale dalej ma klapki na oczach.
Aż dziw bierze, że Mich nie wspomniała nic (albo jej nie zapytali), że nie wędrowała sama, jej koleżanka jest w Woodbery! Albo nie zapytali jej kto porwał Glenna i Maggie (podała by opis osoby która ich porwało, imię Merla może by padło i wszystko jasne, plus o Andrei by się dowiedzieli). Przecież skoro wiedziała o tym mieście i wiedziała kto porwał ich, mogła powiedzieć. Ale nie... wszystko wyjdzie na jaw w jesiennym finale... Pomimo, że działo się wiele, coś musieli zostawić na 8 odcinek.
  • 0

#7 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 28.11.2012 - |14:05|

[...] Za to nie wiem po co nam była chatka zamieszkała przez wariata, który chyba nawet nie wie co to zombie.

To chyba zart. Facet tak zapity, ze nawet nie zauwazyl konca swiata.
  • 0
Genesis

#8 Kraven

Kraven

Kapral

• Użytkownik
  • 224 postów

Napisano 28.11.2012 - |16:49|

Czasami można mieć pewne zastrzeżenia, ale w tej chwili żaden inny serial nie wciąga tak ja TWD.

Jeśli chodzi o najnowszy odcinek to ekipa Ricka bardzo szybko wybrała się i dotarła do Woodbury, chyba faktycznie to więzienie leży o rzut beretem.
Andrea całkowicie zaślepiona i jak dla mnie pierwsza osoba do odstrzału z dawnej ekipy.
Dziwi trochę zachowanie Michonne - dlaczego nie wspomniała o Andrei i Merleu ?
3 sezon trzyma znakomity poziom i już nie mogę doczekać się cliffa, którego najprawdopodobniej otrzymamy w następnym odcinku.
  • 0

#9 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 28.11.2012 - |17:13|

Dziwi trochę zachowanie Michonne - dlaczego nie wspomniała o Andrei i Merleu ?
.

Byc moze nie zdaje sobie sprawy, ze sa to dla nich osoby znane. Zreszta nie wspomniala tylko o Andrei. Plemie Ricka wie, ze Marlow jest w masteczku.
  • 0
Genesis

#10 Mdeem

Mdeem

Sierżant

• VIP
  • 767 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 28.11.2012 - |21:59|

...
A tak przy okazji zupełnie - kilka odcinków temu komentując obcięcie nogi Hershelowi ktoś znający komiks napisał coś o akcji z uciętą ręką, której pewnie nie odważą się pokazać w serialu (czy czymś takim). O co chodziło? O rękę Merle'a, o rękę tego zakażonego więźnia, którego zabił potem "szef" więźniów czy może o coś jeszcze innego, co nadal mogłoby być spoilerem?

Podesłałem Ci info na PW.

Pomimo tego, że komiks bardziej oddaje dramaturgię postapokaliptycznej rzeczywistości, to i tak serial - a szczególnie ten sezon - ogląda się całkiem nieźle. Liczę na jeszcze mocniejsze uderzenie w nadchodzącym "rozstaniowym" (na cholerne 3 miechy) epizodzie.
P.S. Czy ja dobrze kojarzę niejakiego "pana Abramsa" w arsenale Gubernatora?
  • 0

#11 Kraven

Kraven

Kapral

• Użytkownik
  • 224 postów

Napisano 29.11.2012 - |10:09|

Plemie Ricka wie, ze Marlow jest w masteczku.

Skąd to wiedzą ?
Przecież Michonne powiedziała, że osoba która porwała Glena i Maggie to ta sama, która ją postrzeliła.
Nie padło imię Merlea.
  • 0

#12 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 29.11.2012 - |14:13|

Skąd to wiedzą ?
Przecież Michonne powiedziała, że osoba która porwała Glena i Maggie to ta sama, która ją postrzeliła.
Nie padło imię Merlea.

Chyba pomieszalem odcinek z zapowiedzia nastepnego. Jesli tak, to przepraszam za spoiler.
  • 0
Genesis

#13 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 12.12.2012 - |13:56|

Potwierdzam, że to bardzo dobry odcinek, a zwłaszcza scena walki Glenna. Chłopak pokazał, że ma jaja, chociaż w jego sytuacji pewnie każdy walczyłby ile sił.
Śmieszna scena z tym żulikiem. Musiał chłopina nieźle zapić, że przegapił taką apokalipsę. Trochę to nierealne z drugiej strony, bo skąd brał wódę, no i wokół chaty kręciło mu się całe stado zombiaków.
Po końcówce zapowiada się jakaś niezła rozwałka w przyszłym odcinku. Już się nie mogę doczekać.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych