Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 024 - S03E05 - Say the Word

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
13 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Ocena odcinka (4 użytkowników oddało głos)

Ocena odcinka

1. 10 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

2. 9 (2 głosów [50.00%] - Zobacz)

Procent z głosów: 50.00%

3. 8 (1 głosów [25.00%] - Zobacz)

Procent z głosów: 25.00%

4. 7 (0 głosów [0.00%])

5. 6 (0 głosów [0.00%])

6. 5 (0 głosów [0.00%])

7. 4 (0 głosów [0.00%])

8. 3 (1 głosów [25.00%] - Zobacz)

Procent z głosów: 25.00%

9. 2 (0 głosów [0.00%])

10. 1 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 30.09.2012 - |22:24|

Zapraszamy do dyskusji.

#2 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 12.11.2012 - |21:46|

Kolejny odcinek za nami. Może nie tak szokujący jak poprzedni, ale i tu się coś działo. Historia w Woodbery coraz bardziej interesuje, ale i szokuje. Mowa chociażby o walkach w ringu z zombie... Reakcja Andrei i moja była nie mal identyczna "This is sick". Było to dziwne, ale przynajmniej coś się działo. Historia z córą gubernatora też fajna, krótka ale niezła. Myślałem, że go ugryzie, ale z tego co widziałem, to była bezzębna. Mich podoba mi się coraz bardziej, i oby było więcej pokazane jak radzi sobie z 'walkerami'. W samym więzieniu już nieco spokojniej. Rick załamany idzie do więzienia i sobie chodzi... poszedł się przejść i znaleźć Lori... Zjadł ją 'walker', i tu pojawia się telefon. Jeżeli to to o czym myślę, to może być interesująco w tym wątku. Fajne było wspomnienie imion bohaterów, którzy zmarli, odeszli lub są uważani za zmarłych (chodzi głównie o Carol, bo nie wiemy co z nią ostatecznie, a grupa myśli, ze Andrea kopnęła w kalendarz). To tak tyle, co dało się zauważyć, co można było jakoś skomentować.
Kolejny odcinek zapowiada się ciekawie.
  • 0

#3 Mdeem

Mdeem

Sierżant

• VIP
  • 767 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 12.11.2012 - |22:07|

No to tata Gubernator powolutku ujawnia swoje oblicze, arena to niestety nie to co w "Spartakusie" ;) , w komiksie było bardziej dramatycznie ze względu na troszkę inną obsadę zawodników, no ale przynajmniej Andrea "przejrzała" na oczy (chyba?).
No i Rick musi przejść swoje przed nieuchronną konfrontacją
  • 0

#4 cymrean

cymrean

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 503 postów

Napisano 13.11.2012 - |08:46|

Spokojniej niż w poprzednim odcinku, ale to było wiadomo. Nie da się utrzymać napięcia tak wysoko cały czas.

Pytania jednak są. Co się stało z ciałem Lori? Przecież ten zombie nie mógł zjeść wszystkiego. Gdzie jest Carol? Cały czas myślałem, że albo Rick albo Glenn na nią wpadną. No i kto dzwoni i czy jest to wewnętrzna linia więzienna czy też działają telefony jeszcze w okolicy?
  • 0

#5 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów
  • MiastoEARTH_2.0 beta ver.

Napisano 13.11.2012 - |12:16|

Powiedziałbym ci, ale się rozczarujesz.
  • 0

#6 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 13.11.2012 - |14:23|

Serial zaczyna szokowac. Tworcy ida na calosc. Balansuja na granicy dobrego smaku.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#7 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów

Napisano 13.11.2012 - |16:17|

Ach, Jonasz żartowniś z tym idą na całość :). Nawet przy komiksie serial to pikuś, a co dopiero przy innych tytułach.
  • 0

#8 mr_gm

mr_gm

Kapral

• Użytkownik
  • 233 postów
  • Miastostolica Polski

Napisano 13.11.2012 - |19:26|

Słaby odcinek oprócz "treningu" Michonne, jej rozmowy, a właściwie monologu ze strony Gubernatora oraz ostatniej sceny z Rickiem nic się nie działo, totalne nudziarstwo. Może amatorzy komiksu TWD są zadowoleni, ale ja musiałem przewijać, bo nie mogłem doczekać się na koniec. Na szczęście zajawka daje nadzieję, że za tydzień będzie duuuużo lepiej
  • 0

#9 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 13.11.2012 - |20:18|

Ach, Jonasz żartowniś z tym idą na całość :). Nawet przy komiksie serial to pikuś, a co dopiero przy innych tytułach.

Nie znajduje w telewizji bardziej drastycznych i graficznie wyzywajacych scen. TWD bije moje rekordy.
  • 0
Genesis

#10 Mdeem

Mdeem

Sierżant

• VIP
  • 767 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 13.11.2012 - |21:57|

Jonasz, przy "Spartacusie" to "TWD" jest serialem obyczajowym ^_^
  • 0

#11 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 15.11.2012 - |15:26|

Jonasz, przy "Spartacusie" to "TWD" jest serialem obyczajowym ^_^

Wierze na slowo. Nie ogladalem Spartakusa.
  • 0
Genesis

#12 Haes

Haes

Plutonowy

• Użytkownik
  • 395 postów

Napisano 20.11.2012 - |17:09|

Ano, idą ostro. Skąd skojarzyliście, że zombiak zjadł Amy? Ja myślałem, że to jakaś zombica w ciąży...

Fascynująca historia z córeczką. Miałem takie wrażenie, jakby miała ona resztki ludzkich odruchów, jakby na nią ten ojciec miał jakiś wpływ. Chociaż może tylko mi się wydawało...

Tak przy okazji, pytanko dla czytelników komiksu: mamy 16 tomów i ok. 100 zeszytów. W którym (mniej więcej) miejscu historii (na którym tomie/zeszycie) już jesteśmy?
  • 0

Wyznawca Latającego Potwora Spaghetti.

Obecnie ogląda seriale: Walking Dead (na bieżąco), Mad Men (S02), Desperate Housewives (S01), Big Bang Theory (S06), House of Card (oczekiwanie na nowy sezon).

#13 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów

Napisano 20.11.2012 - |18:28|

Więzienie się zaczyna od 13 zeszytu, ale w którym momencie jesteśmy to ciężko powiedzieć, bo w serialu dużo namieszali. Przykładowo Governor dopiero pojawił się potem, akcja nie działa się w dwóch miejscach na raz.

Dużo też zapożyczyli wątków z dużo dalszych zeszytów więc ciężko to rozgryźć.
  • 0

#14 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 23.11.2012 - |21:01|

Było nieźle. Gubernator to ma jednak chore pomysły, ale mnie tam się podobają. Ta arena to nie Spartacus, tylko coś bardziej zbliżone do debilnego wrestlingu. Nigdy nie zrozumiem fenomenu tego "sportu", chyba tylko w US takie coś może być popularne. Co do tej jego córy, to nawet nie wiem co myśleć. Mam nadzieję, że Michonne skróci ją o głowę. Mogłoby być ciekawie :)
Co do samej Michonne, to aktorka dobrana fatalnie i do tego z kiepskim warsztatem. Zupełnie mnie ta postać nie przekonuje. Po finale 2 sezonu wiele sobie po niej obiecywałem. Szkoda.
Co do Lori, to naszły mnie jakieś wątpliwości co do jej śmierci, obym się mylił i jednak jej koniec był faktem.
No a ten telefon nieźle wróży na kolejny odcinek.
Wątek zaginięcia Carol też jakiś drętwy, na bank ją znajdą całą i zdrową w ciągu maksymalnie 2 odcinków.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych