Odcinek 021 - S03E02 - Sick
Napisano 30.09.2012 - |22:20|
Napisano 22.10.2012 - |18:46|
Napisano 23.10.2012 - |21:02|
Trochę za dużo tych smętów nad Herschelem - takie czasy i tyle. Odcinek niby akcyjny ale musieli wstawić małżeńskie smętne gadki - na szczęście krótkie. Oby wątek Lori potoczył się zgodnie z komiksem, byłby to duży plus dla serialu.
A te spojrzenia zza drzewa to chyba Michonne.
Następny epizod zapowiada się smakowicie
Napisano 23.10.2012 - |21:59|
Podejrzewałem że wątek więźniów będzie krótki i większość z ocalałych zginie. Dziwi mnie tylko gdzie podziały się te wszystkie zombiaki które ich goniły w pierwszym odcinku i przed którymi zablokowali drzwii ? Bo chwilę później jak je otworzyli to był już tylko jeden... reszta wyparowała. Kolejna dziwna rzecz, to to że Rick pobiegł za tym czarnym, chwilę wcześniej uczył jak zabijać zombie i że trzeba trzymać się razem podczas walki, a tutaj taka głupota i bezmyślność... Serial jest IMO naprawdę dobry i niestety szkoda że takie durne akcje są nam nadal serwowane. W tym odcinku myślę że chodziło głównie o zdobycie zapasów i lekarstw, a więźniowie byli tylko dodatkiem, tak aby nudno nie było
Jedyną ciekawstką jest to kto obserwował Carol ? Z zapowiedzi również wynika, że większość następnego odcinka będzie poświecone wątkowi Andrei/Michonne, no i zobaczymy w końcu Gubernatora.
Ciekawe, że większość zmian względem komiksowego pierwowzoru jest IMO na minus, wydaje mi się, że w komiksie nie było tylu głupot. Podobnie zresztą było w przypadku Gry o tron.
W oryginale akcja z więźniami chyba jednak była ciekawsza, no ale i skład grupy był inny.
Nie spodziewałem się tak szybkiego pojawienia się Gubernatora. Trochę przeskoczyli, no i wątek helikoptera wyeksploatowali niemiłosiernie. Szkoda tylko, że większości chorych akcji z komiksu nie zobaczymy.
Napisano 23.10.2012 - |22:08|
Napisano 23.10.2012 - |22:11|
Genesis
Napisano 25.10.2012 - |21:54|
Nie głupota i bezmyślność, tylko czarny wielki koleś się przestraszył bandy zombiaków jaka szła na nich! Nie miał z nimi do czynienia, bał się, to chciał uciec, a że mu się nie udało to inna bajka. Także tutaj zadziałał stres. A swoją drogą, w tej scenie co ten wielki się wystraszył, na naszych bohaterów szła dość duża grupa szwędaczy (wyłoniło się ponad 10, a za winklem było pewnie jeszcze więcej), a oni nadzwyczaj szybko sobie z nimi poradzili i nie było słychać odgłosów walki (a ten co uciekał, odszedł tylko kawałek). Potem nie było widać, że leży aż tylu trupów w jednym miejscu. Także ta scena wypada dziwnie.Kolejna dziwna rzecz, to to że Rick pobiegł za tym czarnym, chwilę wcześniej uczył jak zabijać zombie i że trzeba trzymać się razem podczas walki, a tutaj taka głupota i bezmyślność... Serial jest IMO naprawdę dobry i niestety szkoda że takie durne akcje są nam nadal serwowane..
Napisano 25.10.2012 - |22:17|
Napisano 26.10.2012 - |13:00|
Napisano 26.10.2012 - |20:25|
Napisano 30.10.2012 - |10:51|
Się zgadzam, zaczyna się ta sama śpiewka, co przy GoT. I widzę, że to są te same osoby. Panowie ogarnijcie się trochę, przecież macie wątek "Spoiler zone", więc tam możecie sobie pisać, co tylko chcecie.Panowie, ale kur... nie spoilerujcie w tematach o odcinkach. Jeśli są chętni to możemy założyć temat dla osób zaznajomionych z komiksem i pogadamy.
Użytkownik delta1908 edytował ten post 30.10.2012 - |10:51|
Napisano 01.11.2012 - |22:04|
Sceny z Hershelem też były pełne napięcia, bo w każdej chwili mógł się jako zombie obudzić.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie »