Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 021 - S03E02 - Sick

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Ocena odcinka (4 użytkowników oddało głos)

Ocena odcinka

1. 10 (2 głosów [50.00%] - Zobacz)

Procent z głosów: 50.00%

2. 9 (1 głosów [25.00%] - Zobacz)

Procent z głosów: 25.00%

3. 8 (1 głosów [25.00%] - Zobacz)

Procent z głosów: 25.00%

4. 7 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

5. 6 (0 głosów [0.00%])

6. 5 (0 głosów [0.00%])

7. 4 (0 głosów [0.00%])

8. 3 (0 głosów [0.00%])

9. 2 (0 głosów [0.00%])

10. 1 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 30.09.2012 - |22:20|

Zapraszamy do dyskusji.

#2 no1special

no1special

Kapral

• Użytkownik
  • 196 postów

Napisano 22.10.2012 - |18:46|

Podejrzewałem że wątek więźniów będzie krótki i większość z ocalałych zginie. Dziwi mnie tylko gdzie podziały się te wszystkie zombiaki które ich goniły w pierwszym odcinku i przed którymi zablokowali drzwii ? Bo chwilę później jak je otworzyli to był już tylko jeden... reszta wyparowała. Kolejna dziwna rzecz, to to że Rick pobiegł za tym czarnym, chwilę wcześniej uczył jak zabijać zombie i że trzeba trzymać się razem podczas walki, a tutaj taka głupota i bezmyślność... Serial jest IMO naprawdę dobry i niestety szkoda że takie durne akcje są nam nadal serwowane. W tym odcinku myślę że chodziło głównie o zdobycie zapasów i lekarstw, a więźniowie byli tylko dodatkiem, tak aby nudno nie było ;) Jedyną ciekawstką jest to kto obserwował Carol ? Z zapowiedzi również wynika, że większość następnego odcinka będzie poświecone wątkowi Andrei/Michonne, no i zobaczymy w końcu Gubernatora.
  • 0

#3 Mdeem

Mdeem

Sierżant

• VIP
  • 767 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 23.10.2012 - |21:02|

Kiedyś zdaje się trzeba było uważać na kontakt z krwią zombiaków, teraz babrają sę w niej po kolana.
Trochę za dużo tych smętów nad Herschelem - takie czasy i tyle. Odcinek niby akcyjny ale musieli wstawić małżeńskie smętne gadki - na szczęście krótkie. Oby wątek Lori potoczył się zgodnie z komiksem, byłby to duży plus dla serialu.
A te spojrzenia zza drzewa to chyba Michonne.
Następny epizod zapowiada się smakowicie ;)
  • 0

#4 halfoat

halfoat

Szeregowy

• Użytkownik
  • 20 postów

Napisano 23.10.2012 - |21:59|

Podejrzewałem że wątek więźniów będzie krótki i większość z ocalałych zginie. Dziwi mnie tylko gdzie podziały się te wszystkie zombiaki które ich goniły w pierwszym odcinku i przed którymi zablokowali drzwii ? Bo chwilę później jak je otworzyli to był już tylko jeden... reszta wyparowała. Kolejna dziwna rzecz, to to że Rick pobiegł za tym czarnym, chwilę wcześniej uczył jak zabijać zombie i że trzeba trzymać się razem podczas walki, a tutaj taka głupota i bezmyślność... Serial jest IMO naprawdę dobry i niestety szkoda że takie durne akcje są nam nadal serwowane. W tym odcinku myślę że chodziło głównie o zdobycie zapasów i lekarstw, a więźniowie byli tylko dodatkiem, tak aby nudno nie było ;) Jedyną ciekawstką jest to kto obserwował Carol ? Z zapowiedzi również wynika, że większość następnego odcinka będzie poświecone wątkowi Andrei/Michonne, no i zobaczymy w końcu Gubernatora.

Ciekawe, że większość zmian względem komiksowego pierwowzoru jest IMO na minus, wydaje mi się, że w komiksie nie było tylu głupot. Podobnie zresztą było w przypadku Gry o tron.
W oryginale akcja z więźniami chyba jednak była ciekawsza, no ale i skład grupy był inny.
Nie spodziewałem się tak szybkiego pojawienia się Gubernatora. Trochę przeskoczyli, no i wątek helikoptera wyeksploatowali niemiłosiernie. Szkoda tylko, że większości chorych akcji z komiksu nie zobaczymy.
  • 0

#5 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów
  • MiastoEARTH_2.0 beta ver.

Napisano 23.10.2012 - |22:08|

Panowie, ale kur... nie spoilerujcie w tematach o odcinkach. Jeśli są chętni to możemy założyć temat dla osób zaznajomionych z komiksem i pogadamy.
  • 1

#6 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 23.10.2012 - |22:11|

Znakomicie pokazano, jak w sytuacji ekstremalnej katastrofy tradycyjna moralnosc i wiezi spoleczne, zostaja zastapione mentalnoscia plemienna.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#7 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 25.10.2012 - |21:54|

Kolejna dziwna rzecz, to to że Rick pobiegł za tym czarnym, chwilę wcześniej uczył jak zabijać zombie i że trzeba trzymać się razem podczas walki, a tutaj taka głupota i bezmyślność... Serial jest IMO naprawdę dobry i niestety szkoda że takie durne akcje są nam nadal serwowane..

Nie głupota i bezmyślność, tylko czarny wielki koleś się przestraszył bandy zombiaków jaka szła na nich! Nie miał z nimi do czynienia, bał się, to chciał uciec, a że mu się nie udało to inna bajka. Także tutaj zadziałał stres. A swoją drogą, w tej scenie co ten wielki się wystraszył, na naszych bohaterów szła dość duża grupa szwędaczy (wyłoniło się ponad 10, a za winklem było pewnie jeszcze więcej), a oni nadzwyczaj szybko sobie z nimi poradzili i nie było słychać odgłosów walki (a ten co uciekał, odszedł tylko kawałek). Potem nie było widać, że leży aż tylu trupów w jednym miejscu. Także ta scena wypada dziwnie.
  • 0

#8 no1special

no1special

Kapral

• Użytkownik
  • 196 postów

Napisano 25.10.2012 - |22:17|

Myślałem że dla wszystkich oczywistym będzie o jaką scenę chodziło, jednak się myliłem. Chodziło o tego najmniejszego czarnego więźnia pod koniec odcinka, gdy zaczął uciekać, po tym jak Rick zabił tego latynosa. Rick pobiegł za tym czarnym kompletnie na ślepo i to była właśnie głupota i bezmyślność o której pisałem.
  • 0

#9 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 26.10.2012 - |13:00|

Tak już wiem o co chodzi. Masz rację, to była istna głupota. Ale fakt, faktem, to jakim cudem przebiegli taki kawał więzienia i nie napotkali ani jednego zombi? Nawet chyba truposzy nie było.
  • 0

#10 no1special

no1special

Kapral

• Użytkownik
  • 196 postów

Napisano 26.10.2012 - |20:25|

Cóż, każda scena ma swój cel. Tutaj chodziło o to, aby pokazać jak Rick zostawi tego więźnia na pewną śmierć. Na szczeście serial jest na tyle dobry i ciekawy, że na pewny głupoty/sprzeczności można swobodnie przymknąć oko. Podejrzewam również że ze względu na duży sukces TWD w ciągu najbliższych lat pojawi się więcej podobnych produkcji, niekoniecznie z zombie, ale w centrum postapokaliptycznego świata.
  • 0

#11 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 30.10.2012 - |10:51|

Odcinek byłby prawie doskonały, gdyby nie wątek Hershela i płaczów przy jego łóżku. Nie wiem czemu, ale cały czas myślałem, że jego córki będą chciały go dobić, żeby się nie męczył ;) Zwłaszcza po tych tekstach, by zostawić je same. No ale się nie doczekałem, szkoda. Właściwie nie wiem po co on tam jeszcze jest im potrzebny. Chyba tylko do odbioru porodu. Co do Ricka, to strasznie bezwzględny sonowebicz się z niego zrobił. Zabija żywych jak zombiaki, właściwie bez żadnych emocji. Kiedyś płakali, jak trzeba było zombiaka zabić, teraz gdzieś to minęło. I dobrze, czasy są takie a nie inne. Nie ma czasu na pierdoły.

Panowie, ale kur... nie spoilerujcie w tematach o odcinkach. Jeśli są chętni to możemy założyć temat dla osób zaznajomionych z komiksem i pogadamy.

Się zgadzam, zaczyna się ta sama śpiewka, co przy GoT. I widzę, że to są te same osoby. Panowie ogarnijcie się trochę, przecież macie wątek "Spoiler zone", więc tam możecie sobie pisać, co tylko chcecie.

Użytkownik delta1908 edytował ten post 30.10.2012 - |10:51|

• 0

#12 cymrean

cymrean

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 503 postów

Napisano 01.11.2012 - |22:04|

Bardzo dobrze, że Rick się tam szybko pozbył kłopotliwego więźnia. Tak w każdym serialu powinni robić, a nie się męczyć z przeciwnikami. :) Bardzo na plus, koniec z myśleniem jak wywieźć obcego jak w drugim sezonie.

Sceny z Hershelem też były pełne napięcia, bo w każdej chwili mógł się jako zombie obudzić.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych