Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 020 - S03E01 - Seed

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
16 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Ocena odcinka (5 użytkowników oddało głos)

Ocena odcinka

1. 10 (4 głosów [80.00%] - Zobacz)

Procent z głosów: 80.00%

2. 9 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

3. 8 (1 głosów [20.00%] - Zobacz)

Procent z głosów: 20.00%

4. 7 (0 głosów [0.00%])

5. 6 (0 głosów [0.00%])

6. 5 (0 głosów [0.00%])

7. 4 (0 głosów [0.00%])

8. 3 (0 głosów [0.00%])

9. 2 (0 głosów [0.00%])

10. 1 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 30.09.2012 - |22:19|

Zapraszamy do dyskusji.

#2 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 15.10.2012 - |14:59|

Jak dla mnie powrót świetny! Dużo, bardzo dużo się działo. Ale na początek mamy przeskok czasowy kilku miesięczny. Wszyscy po finale się ostali, nikt nie zginął w ciągu tych kilku miesięcy... No chociaż 1 osoba mogła 'paść' trupem. Trudno. I widzimy, że wszyscy coraz lepiej sobie radzą w zaistniałej sytuacji, ponadto nauczyli się świetnie strzelać i powybijali dziesiątki, jak nie setki szwędaczy w więzieniu. Do tego, przedstawiono nam panią z mieczem jako bezwzględną kobitę z 2 trupami, pomagającej Andrei. Zobaczymy co z nimi będzie dalej. Sama akcja była niemal non top. Momentów, gdzie nic się nie działo było nadzwyczaj mało jak na serial i chyba o o nam chodziło, aby więcej akcji było, a mniej zapychaczy.
Ogółem, podbicie więzienia (a raczej jego części) poszło im szybko. No i nie wszyscy wyszli z bitwy bez szwanku. Hershel zostaje ugryziony, a Rick Mu nogę odrąbuje... zobaczymy jak wyjdzie my życie bez nogi.
Ciekawe czy dostaniemy jakieś flashback'i z tych kilku miesięcy.

Sezon zapowiada się bardzo dobrze.

Użytkownik zagubiony4 edytował ten post 15.10.2012 - |15:01|

• 0

#3 Mdeem

Mdeem

Sierżant

• VIP
  • 767 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 15.10.2012 - |21:15|

"Ciekawe czy dostaniemy jakieś flashback'i z tych kilku miesięcy."
Nie widzę potrzeby, przecież nie będziemy śledzić rosnącego brzuszka Lori, się wytrenowali "chłopaki i dziewczyny" i słuchają się Rick'a - wystarczy ;) . Mamy parę przerywników dotyczących Michonne (naszej samurajki) i generalnie "instalowanie się" w obrębie więzienia.
W zapowiedziach widzimy "nadchodzącego" Gubernatora - tak na moje trochę odbiegającego od komiksowego pierwowzoru - no ale "nie szata ...", obejrzymy to ocenimy. Co do utraty nóżki, zobaczymy czy stracimy też czyjąś rączkę :lol:
  • 0

#4 halfoat

halfoat

Szeregowy

• Użytkownik
  • 20 postów

Napisano 15.10.2012 - |22:53|

No też jestem ciekaw tej rączki, po tym jak HBO oszczędziło na nosie Tyriona. Nie wyobrażam sobie tutaj takiego rozwiązania, to zbyt ważne dla fabuły. Ciekawe też , ile się AMC odważy pokazać, bo kilka naprawdę brutalnych scen nas czeka.
  • 0

#5 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów
  • MiastoEARTH_2.0 beta ver.

Napisano 15.10.2012 - |23:29|

Dobry odcinek.

Zwróciłbym wam uwagę na te spoilery, ale i tak czuję, że tego nie będzie w serialu, Kirkman mówił, że to jego największa pomyłka względem komiksu.
  • 0

#6 no1special

no1special

Kapral

• Użytkownik
  • 196 postów

Napisano 16.10.2012 - |00:04|

Na kilka drobnych glupot można było spokojnie przymknąć oko, bo otrzymaliśmy naprawdę dobry odcinek w nowym sezonie. Jednak przy okazji ugryzienia Hershela, czy aby przypadkiem krążenie nie rozniosło już zakażenia ?

Użytkownik no1special edytował ten post 16.10.2012 - |00:04|

• 0

#7 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 16.10.2012 - |17:21|

Fenomenalna premiera. Program osiagnal bezprecedensowy wynik ogladalnosci bijac wszytsko inne programy w swym okienku i wszelkie dotychczasowe rekordy. Czwart sezon mamy zapewniony.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#8 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów

Napisano 16.10.2012 - |17:35|

A na budżet i tak pewnie stacja będzie skąpić :D. Takie demo to tylko chyba NFL u nich pobije.
  • 0

#9 halfoat

halfoat

Szeregowy

• Użytkownik
  • 20 postów

Napisano 16.10.2012 - |19:13|

To może noga Hershela nie zje całego budżetu na efekty specjalne i starczy też na rąsię.
  • 0

#10 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów

Napisano 16.10.2012 - |20:22|

Rąsi nie będzie :).
  • 0

#11 rasdel

rasdel

Orion-Tokra

• Orion-Tokra
  • 341 postów

Napisano 16.10.2012 - |20:46|

Bardzo dobre rozpoczęcie sezonu, oglądało się znakomicie. Więzienie to już chyba ciekawszy temat od nudnej farmy z drugiego sezonu..

Jest nieźle, ocena 03x01: 8/10.
  • 0

#12 kfasek

kfasek

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 85 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 17.10.2012 - |19:20|

Ach jak boli jak boli...
Od czego zacząć. Odcinek byłby dobry - gdyby nie to, że w głowie wciąż mam finał 2 sezonu.

Zacznijmy od rzeczy, która osobiście boli mnie najbardziej. Wątek Ricka w końcówce poprzedniego odcinka był świetny. Prawie znienawidzony przez grupę musi podejmować decyzje (często trudne), z którymi nikt się nie zgadza. Wszyscy natomiast mają pretensje, opinie i oceny, ale nikt nie ma odwagi stanąć na czele. Typowy przypadek każdego przywódcy. Bum, trach, zadymiło i zabrzęczało, jesteśmy kilka miesięcy w przód, gdzie nasz bohater prawie został obwołany bogiem. Co drugą scenę wszyscy rozpływają się w zachwycie nad jego umiejętnościami przywódczymi.
Wątek ten prowadzi mnie do drugiego bolesnego punktu - absolutne pominięcie zimy. Litości - jak ją przetrwali, skąd wzięli broń, amunicję, jedzenie, paliwo, czy się gdzieś chronili? Czy wszyscy bez wyjątku po prostu sobie przeżyli? Już w finale sezonu drugiego były odwołania do spadającej temperatury itd., więc co musiało się dziać kilka tygodni później? Btw trup sypał się gęsto od samych zombiaków.
Scenarzyści przyjęli metodę odwoływania się do wydarzeń których nie widzieliśmy. I to też nie wszystkich! Co się stało w tą zimę? Jak poradziły sobie obie grupy? Czy dowiemy się tego z wymuszonych flashbacków, żeby zapchać czas antenowy? Lub też, gdzie znajdzie się czas na pchnięcie głównej fabuły? Nie uciekł mi wątek, że tłumaczą sobie nawzajem wydarzenia, w których uczestniczyli. Rozumiem, że ma to na celu wyjaśnienie sytuacji widzom, ale kto tak robi? Czy zazwyczaj nie wystarczy powiedzieć w grupie "zupełnie jak..." lub "a pamiętasz to i to", a nie każdy jeden krok opisywać

Ale lećmy dalej. Ostatnia scena finału sezonu 2. Widzimy więzienie, nie jest ono położone daleko od obozowiska naszych bohaterów. Ale oczywiście przez calutką zimę krążenia w pobliżu (co sami przyznali) nie znaleźli go. "Chodźmy zapolować" "ok", idą w pierwsze krzaki - "o patrz więzienie". Naprawdę...?

Btw: kiedy Carol nauczyła się strzelać i jaką amunicją to robiła (skąd ją wzięli?!). Na marginesie wszyscy tam byli strzelcami wyborowymi, headshoty sypały się gęsto.

Dochodzimy do więzienia. Hershel... o Hershel... dzielny paladyn walczący z hordami nieumarłych bez jednego przeładowania, jak ostatni [beeep] idzie w kierunku wołania, na wszelki wypadek przechodząc, najbliżej jak tylko się da, leżących zwłok. I, co za szok, zostaje ugryziony. W głowie mam regułę nr 2 z Zombielandu. Btw, skąd wylazły te wszystkie zombie, które ich odcięły?!

Ponarzekałem, ponarzekałem, ale przecież ten odcinek nie jest tragiczny. Jest fajny! Naprawdę fajnie się go oglądało. Opancerzone zombie podobały mi się najbardziej. Jednak wymienione rzeczy zostawiły u mnie dość duży niesmak.

Nad oceną muszę się jednak zastanowić trochę dłużej, nie bardzo mogę się zdecydować.

EDIT:
https://i.chzbgr.com...1qq5-WljNQ2.png

Użytkownik kfasek edytował ten post 17.10.2012 - |19:24|

• 1
4+8+15+16+23+42=108!

#13 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów

Napisano 17.10.2012 - |23:44|

Zgadzam się w 100%, ale The Walking Dead nie grzeszy mądrością. Na kręcenie w zimie nie mają kasy ;).
  • 0

#14 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 18.10.2012 - |16:24|

Wątek ten prowadzi mnie do drugiego bolesnego punktu - absolutne pominięcie zimy. Litości - jak ją przetrwali,

Jakiej zimy? Oni sa przeciez w Georgi. +8C to nie zima.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#15 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 19.10.2012 - |14:50|

Świetny początek sezonu i oby tylko tak dalej. Cały czas czekam na pożarcie Lori (dramat totalny, do szkoły niech wraca, poduczyć się trochę), mogą to zrobić razem z tym nienarodzonym dzieckiem, jak horror, to horror :)
Pobili też chyba rekord zabijania, aż mi się przypomniał Hot Shots 2, gdy licznik odmierzał ilość zabitych przeciwników ;)
Co do zimy, to czy faktycznie to by było ciekawe? Mielibyśmy oglądać ich "walkę o ogień". Przecież to by było nudne.
A temperatura +8C, to wcale nie jakiś ukrop. Teraz na dworze jest +17C, siedzę w pracy bez ogrzewania w kurtce, bo tak jest zimno, a ręce mam skostniałe, że ledwie mogę pisać. Ale się poświęcam ;). Przy +8 przez kilka miesięcy też by pewnie trochę pomarzli, no i dla ciąży to pewnie też nie wskazane.
Zapowiada się niezły sezon.
  • 0

#16 cymrean

cymrean

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 503 postów

Napisano 31.10.2012 - |21:58|

@delta najlepiej by było gdyby jej wersja z lodem zombie się sprawdziła i dostalibyśmy scenę jak w Obcego. :D Ale zapewne nikt nigdy Lori się nie pozbędzie z serialu. Za bardzo tego chcemy.

Bardzo obiecująca premiera, dobrze że w końcu serial wrócił.
  • 0

#17 Haes

Haes

Plutonowy

• Użytkownik
  • 395 postów

Napisano 20.11.2012 - |09:17|

Cieszę się, że serial nareszcie ruszył z kopyta. Od tego odcinka, w którym zginął Shane sobi się coraz ciekawiej. Komiksu nie czytam, bo lubię śledzić rozwiajającą się historię i być zaskakiwanym, a nie tylko sprawdzać co się w serialu zgadza z wersją oryginalną.

Zaskoczeniem dla mnie było to, że ta murzynka działa samotnie. Myślałem, że jest ona przedstawicielką jakiejś większej grupy, coś jakby sekty.

Odcinek bardzo, bardzo dobry - mniej więcej na poziomie poprzedniego. Mam nadzieję, że taki poziom zostanie już na stałe!
  • 0

Wyznawca Latającego Potwora Spaghetti.

Obecnie ogląda seriale: Walking Dead (na bieżąco), Mad Men (S02), Desperate Housewives (S01), Big Bang Theory (S06), House of Card (oczekiwanie na nowy sezon).

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych