Odcinek 083 - S07E11 - Do You See What I See
Napisano 30.09.2012 - |21:56|
Napisano 10.12.2012 - |13:25|
No i jak już rozbijaja jakiś samochód i potem go pokazuja jakoby należał to Debry, to niech przynajmniej będzie to ten sam model którym porusza się bohaterka a nie starszy tańszy i to jeszcze ściągany z wysp aby taniej, bo kierownica po złej stronie, we Florydzie jest ruch prawo stronny a nie lewo i nawet w tym samym odcinku mamy pokazane że ma kierownice po lewej stronie, a nie prawej. Poza tym wcześniej widzieliśmy, że miała model ze skrzynią manualną a ten rozbity miał automat. Nawet nie chciało im się stwarzać pozorów aby zrobić to prawidłowo tylko na odwal się i jak najtaniej..
Użytkownik Zetnktel edytował ten post 10.12.2012 - |13:40|
Napisano 10.12.2012 - |14:40|
Nie podobało mi się to, że hanna poszła do kicia.. podejrzewam, że to Debra wszystko ukartowała aby zwrócić dextera przeciw hannie.
Ukartowala?! Ciekawe jak mozna ukartowac wypadek samochodowy z pewnoscia, ze wyjdzie sie z niego z zyciem.
No i jak już rozbijaja jakiś samochód i potem go pokazuja jakoby należał to Debry, to niech przynajmniej będzie to ten sam model którym porusza się bohaterka a nie starszy tańszy i to jeszcze ściągany z wysp aby taniej, bo kierownica po złej stronie, we Florydzie jest ruch prawo stronny a nie lewo i nawet w tym samym odcinku mamy pokazane że ma kierownice po lewej stronie, a nie prawej. Poza tym wcześniej widzieliśmy, że miała model ze skrzynią manualną a ten rozbity miał automat. Nawet nie chciało im się stwarzać pozorów aby zrobić to prawidłowo tylko na odwal się i jak najtaniej..
To szczegol. Niechlujstwo realizacji, a nie element dramatu.
Użytkownik Jonasz edytował ten post 10.12.2012 - |14:47|
Genesis
Napisano 10.12.2012 - |15:42|
Pytanie czy Debra była obecnie zadowolona z życia i chciała żyć tak jak jest ? Czy było jej już wszystko jedno, włącznie z jej życiem.and love no more...
Ukartowala?! Ciekawe jak mozna ukartowac wypadek samochodowy z pewnoscia, ze wyjdzie sie z niego z zyciem.
Mnie razi.To szczegol. Niechlujstwo realizacji, a nie element dramatu.
Użytkownik Zetnktel edytował ten post 10.12.2012 - |15:43|
Napisano 10.12.2012 - |16:59|
Istnieja skuteczniejsze sposoby na samobojstwo. Zreszta, gdyby nie dociekliwosc Dextera, udzial w tym wydarzaniu Hanny, nie bylby wykryty.Pytanie czy Debra była obecnie zadowolona z życia i chciała żyć tak jak jest ? Czy było jej już wszystko jedno, włącznie z jej życiem.
Genesis
Napisano 10.12.2012 - |17:01|
Jeśli chodzi o samochody, to jest to niestety powszechne niechlujstwo zarówno w serialach, jak i w filmach. Np. pościgi też tak nieraz montują, że chronologia rozbić nie jest zachowana.
Napisano 10.12.2012 - |17:16|
Nigdzie nie napisałem że chciała popełnić samobójstwo. Tylko, że liczyła się z tym że mogła by zginąć. Głównie chodziło jej o to aby mieć Dextera po swojej stronie. Poza tym nie widzieliśmy wypadku, równie dobrze Debra mogła celowo zjechać do rowu i po tym wypić miksturę. Po prostu nie kupuję tego, że Hanna otruła Debrę, byłoby to bez sensu, sama zresztą imo podała wystarczające argumenty Dexterowi w odcinku. Za sprytna jest aby zrobić taką głupotę ale mogę się mylić. Mam nadzieje, że na wątek padnie trochę światła w następnym epizodzie.Istnieja skuteczniejsze sposoby na samobojstwo. Zreszta, gdyby nie dociekliwosc Dextera, udzial w tym wydarzaniu Hanny, nie bylby wykryty.
Użytkownik Zetnktel edytował ten post 10.12.2012 - |17:17|
Napisano 10.12.2012 - |17:21|
Byc moze. Zawsze jest meijsce na watpliwosci. Ja natomiast "nie kupuje" tego, ze Debra ryzykowala by zycie lub zdrowie, tym bardziej, ze ciagle istniala spora szansa, ze uda sie jej udowdnic morderstwo komisarza.Nigdzie nie napisałem że chciała popełnić samobójstwo. Tylko, że liczyła się z tym że mogła by zginąć. Głównie chodziło jej o to aby mieć Dextera po swojej stronie. Poza tym nie widzieliśmy wypadku, równie dobrze Debra mogła celowo zjechać do rowu i po tym wypić miksturę. Po prostu nie kupuję tego, że Hanna otruła Debrę, byłoby to bez sensu, sama zresztą imo podała wystarczające argumenty Dexterowi w odcinku. Za sprytna jest aby zrobić taką głupotę ale mogę się mylić. Mam nadzieje, że na wątek padnie trochę światła w następnym epizodzie.
Genesis
Napisano 10.12.2012 - |17:27|
Producer Scott Reynolds sits down with Michael C. Hall and then is joined by Executive Producer Scott Buck to answer fan questions.
Trwa 53 minut. Zabieram się za słuchanie. Być może wyjaśni się coś z dzisiejszego odcinka.
Napisano 10.12.2012 - |20:15|
Im dluzej dluzej mysle o tej sytuacji tym wieksze mam watpliwosc. Uzycie tego leku bylo dosc prymitywne, jak na wyszukane metody Hanny. Z drugiej jednak nie wierze, ze to mogla zrobic debra, bo wlasciwie nic by jej to nie dalo, poza kolejna poszlaka. Nie mogla sie spodziewac, ze Dexter ma jakies mocne dowody na Hanne. Ostatecznie moglaby to byc osoba trzecia, ale niby kto? Wprowadzanie nowego watku w przedostatnim odcinku sezonu to niezbyt prawdopodobny scenariusz.Znalazłem podcast o dzisiejszym odcinku
Trwa 53 minut. Zabieram się za słuchanie. Być może wyjaśni się coś z dzisiejszego odcinka.
Genesis
Napisano 10.12.2012 - |20:27|
Podpucha z Estradą była oczywista i trochę dziwi fakt, że Dex dał się tak naciąć. Teraz LaGuerta nie będzie miała wątpliwości kto jest Rzeźnikiem, nie po tym co zastała w kontenerze.
Quinn po raz koleiny okazał się pipą, którą można wykorzystać i porzucić.
Odcinek, odcinkiem, ale na końcu nie mogłem się powstrzymać i obejrzałem zapowiedź ostatniego w tym sezonie.
I [cenzura!], chyba finał 7 sezonu Dextera pozamiata w tegorocznym sezonie serialowym.
Napisano 10.12.2012 - |21:06|
Może ta przyjaciółka Hanny ? w końcu to o jej tyłek tutaj chodziło. Gdyby nie zakapowała poszła by siedzieć i straciła by dzieci. Czyli motyw był. chodź to trochę naciągane bo nie sprawiała wrażenia osoby zdolnej do czegoś takiego, jednak nic o niej nie wiemy praktycznie.Ostatecznie moglaby to byc osoba trzecia, ale niby kto?
Napisano 10.12.2012 - |21:25|
Odcinek, odcinkiem, ale na końcu nie mogłem się powstrzymać i obejrzałem zapowiedź ostatniego w tym sezonie.
I [cenzura!], chyba finał 7 sezonu Dextera pozamiata w tegorocznym sezonie serialowym.
Początek upadku Dexter'a Morgana czas zacząć Jeżeli ostatni odcinek ma faktycznie pozamiatać to cliffhanger musi być pożądny.
Napisano 10.12.2012 - |21:28|
Gdy Debra rozmawiala z hanna pila z tej butelki. To chyba dosc wyrazna sugestia. Tak, czy owak, zasluzyla sobie no to co ja spotkalo.Może ta przyjaciółka Hanny ? w końcu to o jej tyłek tutaj chodziło. Gdyby nie zakapowała poszła by siedzieć i straciła by dzieci. Czyli motyw był. chodź to trochę naciągane bo nie sprawiała wrażenia osoby zdolnej do czegoś takiego, jednak nic o niej nie wiemy praktycznie.
Genesis
Napisano 10.12.2012 - |21:51|
Tak samo można stwierdzić, że wyraźną sugestią jest zdanie Debry, że zrobi wszystko aby chronić dextera przed nią. Deb wciąż kocha Dextera, jak się kogoś kocha to nie zważa się na swoje życie gdy chodzi o osobę którą się kocha. Dowiemy się za tydzień albo wcaleGdy Debra rozmawiala z hanna pila z tej butelki. To chyba dosc wyrazna sugestia. Tak, czy owak, zasluzyla sobie no to co ja spotkalo.
Napisano 11.12.2012 - |02:40|
Na potwierdzenie tego, warto sobie zadać jedno pytanie. Dlaczego nie pokazano samego wypadku? Jak Debra jedzie, zasypia, i koziołkuje w aucie do rowu? Żaden zdroworozsądkowy twórca serialu nie odmówiłby sobie możliwości wycięcia takiej sceny, która tylko podniosłaby dramaturgię przed finałem. Powód moim zdaniem jest prozaiczny: wypadek został sfingowany przez Debrę. Podejrzewam, że w finale zobaczymy brakującą scenę z tego odcinka, w której rozwala auto i sama siebie kiereszuje.
Quinn chyba jest w prostej linii spokrewniony z radzieckim uczonym Wołowem. Bo ostatnio jest z niego totalna (_!_) wołowa... W trąbę zrobiony aż miło. Ale może w finale wyjdzie na jaw, że swego czasu prowadził dochodzenie przeciw Dexowi? Byłoby miło gdyby się okazało, że przez te wszystkie odcinki jego wątki nie były zwykłymi "zapychaczami".
Kolejna, jedna z niewielu myślących postaci, to LaGuerta. Kochliwa bardzo, najpierw flirtująca do Dexa, potem kręciła z Doakes'em, potem z Batistą... (pominąłem kogoś?) Motyw z wypuszczeniem na wolność Estrady całkiem przyzwoity. Dla był to twist, choć inna sprawa, że odcinek oglądałem o drugiej w nocy i myślenie o tej porze mam nieco przytępione.
Jak dla mnie odcinek 7/10 i czekam na finał. A ciężko będzie mu przebić finał SoA w obecnym sezonie.
Napisano 11.12.2012 - |10:50|
Napisano 11.12.2012 - |12:27|
Jedyny powód jaki przychodzi mi do głowy to odegranie się(albo podziękowanie) za to, że Dex pozbył się jej ojca. Taka odwzajemniona przysługa.Po prostu nie kupuję tego, że Hanna otruła Debrę, byłoby to bez sensu, sama zresztą imo podała wystarczające argumenty Dexterowi w odcinku. Za sprytna jest aby zrobić taką głupotę ale mogę się mylić. Mam nadzieje, że na wątek padnie trochę światła w następnym epizodzie.
Napisano 11.12.2012 - |23:34|
Natomiast jakoś zupełnie nie przekonuje mnie cały wątek LaGuerty i jej śledztwa jak po sznurku prowadzącego do Dextera.
Jeśli chodzi i finał to znając życie
No i ciekawe czy Quinn w tym sezonie się do czegoś przyda oprócz zapychania odcinków.
Napisano 13.12.2012 - |12:22|
Tu też na stronie głównej macie ankietę "Kto otruł Deb" i zdecydowana większość skłania się ku temu że Debra sama to sfingowała. Osobiście mam nadzieję że to w finale rozwiążą bo jak nie to wg. mnie jest to sprawka Hannah.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych