Odcinek 081 - S07E09 - Helter Skelter
Napisano 30.09.2012 - |21:53|
Napisano 26.11.2012 - |13:43|
Genesis
Napisano 27.11.2012 - |18:16|
Niestety trochę bzdur było w tym odcinku. Isaak strasznie złagodniał, nagle zaczął bać się o swoje życie, a przecież wiadomo że sam jest dobrze wyszkolonym zabójcą. Wynajęci zamachowcy mieli być naprawdę dobrzy, a okazało się jak zawsze... W dodatku Dex zabił pierwszego przy ludziach w miejscu publicznym. Czym Hannah otruła Jurga ? Z niczego potrafi zrobić śmiertelną trutkę ? Dlaczego Ukrainiec nie strzelił Issakowi w głowę ? Chyba tyle.
Pojawił się również wątek podpalacza, który zapewne potrwa jeszcze 2 epizody, a przy ostatnim powrócą wspomnienia i niezapomniane "Surprise, Motherfucker!" Ciekawi mnie również czy Hannah faktycznie ma podobne odczucia co Dexter, albo czy jest to tylko fasada i będzie się go chciała pozbyć. Piszę o tym, gdyż przed śmiercią tego reportera Price'a, wspomniał on że następna książka będzie o Dexterze bo jest on interesującą osobą. Odniosłem wtedy wrażenie, że Hannah oprócz własnej historii, która została nagrana, opowiedziała kilka rzeczy o Dexterze, co w efekcie wymusiłoby na nim reakcję, czyli zabicie Price'a. Jednak jak wiadomo ostatecznie został on otruty i w tym temacie nic się nie wydarzyło. Jednak ta scena jakoś nadal nie daje mi spokoju i myślę że Hannah pogrywa sobie z Dexem.
Napisano 23.12.2012 - |09:59|
2/10 - jeden punkt więcej tylko za nadzieję że wyjdą jakoś z twarzą na końcu sezonu.
6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair, Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails
Napisano 25.12.2012 - |16:30|
Odcinek taki lekko akcyjny, nie było źle. Denny wątek ukraiński, miejmy nadzieję, został już definitywnie zakończony.
Za to relacje Hannah - Dex podobają mi się właściwie w każdym odcinku, podobnie jak Deb i Dexa.
Śledztwo La Guerty nabiera rumieńców, ciekawe czy skończy w folii? Szkoda, że jakoś mało tego wątku w serialu. Mogli go dać zamiast tego dna z pseudo-ukraińcami.
Napisano 26.12.2012 - |23:43|
Ja takiego Dextera nie kupuję, czekam jedynie na sensowne zakończenie tego sezonu.
6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair, Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails
Napisano 27.12.2012 - |14:55|
Kiedyś czytałem o terminie "przeskoczyć rekina", ten serial zrobił to już, niestety, dawno temu.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych