Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 077 - S07E05 - Swim Deep

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
12 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Ocena odcinka (5 użytkowników oddało głos)

Ocena odcinka

1. 10 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

2. 9 (3 głosów [60.00%] - Zobacz)

Procent z głosów: 60.00%

3. 8 (2 głosów [40.00%] - Zobacz)

Procent z głosów: 40.00%

4. 7 (0 głosów [0.00%])

5. 6 (0 głosów [0.00%])

6. 5 (0 głosów [0.00%])

7. 4 (0 głosów [0.00%])

8. 3 (0 głosów [0.00%])

9. 2 (0 głosów [0.00%])

10. 1 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 30.09.2012 - |21:49|

Zapraszamy do dyskusji.

#2 uspokójcie sie

uspokójcie sie

Szeregowy

• Użytkownik
  • 13 postów

Napisano 29.10.2012 - |20:40|

Odcinek świetny, Dexter od razu skapował że ktoś był u niego w domu. Ciekawe teraz czy Koshka Bratva :D wyciągną Isaaca z pudła, na pewno coś planują. Debra niby jakoś pogodziła się z tym kim jej brat jest, ale widać że ją to gryzie, szczególnie podczas rozmowy z Batistą. Vince oczywiście jak zwykle wymiata swoimi żarcikami. Ciekawe czy Dexter zabije Hannę czy nie. Wątek z LaGuertą niby zamknięty, ale może coś jeszcze znajdzie. Postać Isaaca świetna, a moment w którym usmiechnął się do siebie jak się skapował że go Dexter wrobił - bezcenny.
  • 0

#3 mr_gm

mr_gm

Kapral

• Użytkownik
  • 233 postów
  • Miastostolica Polski

Napisano 29.10.2012 - |21:53|

Jak na razie 7 sezon rządzi! Isaac w pudle, to można powiedzieć chwilowa niedogodność, bo przecież trzech Kolumbijczyków załatwił w obronie własnej, więc o żadnych poważnych zarzutach mowy być nie może i pewnie już w następnym odcinku wyjdzie na wolność. Oprócz uśmieszku Isaaca podobała mi się scena z Debrą w windzie ta kobieta umie krótko i dosadnie wyrazić co ją dręczy :) Co do Hannah, to coś mi się wydaje, że to nie pies merdał ogonem tylko ogon psem i nie ona bała się Wayna tylko odwrotnie. Ogólnie rzecz biorąc, to Dexter będzie się musiał mocno sprężać, aby wybrnąć z sytuacji zagrożenia, dzięki czemu akcja będzie się toczyć wartko bez zbędnego ględzenia i dłużyzn.

Użytkownik mr_gm edytował ten post 29.10.2012 - |21:54|

• 0

#4 sZakOOu

sZakOOu

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 251 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 30.10.2012 - |00:26|

Dobry odcinek. Jedyne do czego mogę się przyczepić, to łatwość, z jaką udało się odkryć i zatuszować wpadkę Dexa. Niby jest taki dobry, nigdzie nie zostawia śladów, a tu pierwsza lepsza ofiara, i Deb odkrywa taką wtopę. :D
Swoją drogą dziwne, że Deb nie robi wyrzutów Dexowi odnośnie Doakes'a. On przecież nie był jednym z tych złych, których nie można w legalny sposób ścignąć. Wręcz przeciwnie. Może dlatego nie wywlekają tego scenarzyści na wierzch, bo jakby Dex miał opowiadać jeszcze o Lily West i tłumaczyć to wszystko... (sezon drugi, anyone?)

Isaac jest fajnie zagraną postacią, może to nie Trójkowy, ale zdecydowanie lepszy niż główny wróg w sezonie trzecim, czy piątym. ;) Brakuje mi tylko wyraźnego motywu muzycznego, rozpoznawalnego, jaki np. towarzyszył Trójkowemu. Mam nadzieję, że Daniel Licht jeszcze coś równie dobrego skomponuje, a Showtime nie poskąpi kasy. (Pod koniec Prison Break większość motywów muzycznych znałem już na pamięć.) Jakoś nie widzi mi się wątek z Hannah. Jak dla mnie odcinek 9/10,
  • 0
The Darkness That Lurks In Our Mind

#5 Mdeem

Mdeem

Sierżant

• VIP
  • 767 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 31.10.2012 - |22:12|

Wątek Louis'a niby zakończony, LaGuerta niby "powstrzymana", trup niby pada w miarę gęsto - tylko nie z ręki Dextera :(
Ciekawi mnie tylko co teraz zrobi Quinn.
  • 0

#6 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 20.11.2012 - |22:09|

Kolejny dobry, a może nawet bardzo dobry epizod w sezonie siódmym. Debra nie daje jednak rady i powoli zaczyna myśleć o powstrzymaniu i ukaraniu Dextera. Z drugiej strony trudno tak przekreślić ukochanego brata.
Ukrainiec się rozkręca, zaczyna się coraz bardziej sprawdzać jako czarny charakter.
Na posterunku też powinno być ciekawie - Batista pewnie nie odpuści, Quinn biorąc kasę też się zaczyna pogrążać, a Laguerta skoro już coś zaczęła to tego szybko nie skończy.
No i wreszcie wątek, który może stać się najciekawszym - piękna Yvonne i polujący na nią Dexter, nie przypominam sobie żeby miał na swoim rozkładzie równie seksowną ofiarę;)
  • 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails

#7 mr_gm

mr_gm

Kapral

• Użytkownik
  • 233 postów
  • Miastostolica Polski

Napisano 22.11.2012 - |18:24|

Ten sezon wyjątkowo dobrze mi się ogląda w przeciwieństwie do poprzedniego. Wszystko mi się podoba nawet Batista, który myśli już z cztery odcinki, aby odejść i ciągle się nie może zdecydować. Wątki romansowe też są do obejrzenia, bo na Yvonne zawsze miło popatrzeć, jak również jej posłuchać (BTW ostatnio gram w Mass Effect 3 i z listy płac na końcu dowiedziałem się, że podkładała głos pod Mirandę, a ja kombinowałem cały czas skąd znam ten głos :) ). Ciekawi mnie tylko co takiego odkryła LaGuerta, bo fakt, że Dexter ma łódź, to chyba tajemnicą nie był.
  • 0

#8 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 23.11.2012 - |22:38|

Relacje Deb z Dexem jak dla mnie numer jeden tego sezonu. Dobrego sezonu. Jak wspomniał Macmax, Sirko zaczyna się rozkręcać, mam nadzieję, że wizyta w pierdlu tylko do kolejnego odcinka.
W końcu wiem po co jest piękna Hannah. Ten wątek zaczyna mi się bardzo podobać.
Oprócz tego sporo się dzieje w pobocznych wątkach: Quinn, Batista, La Guerta, coś tam błysnął Masuka.
Fajnie się ogląda ten sezon, ewidentny wzrost formy.
  • 0

#9 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów
  • MiastoEARTH_2.0 beta ver.

Napisano 26.11.2012 - |13:14|

Ale dam wam radę, dajcie sobie spokój z kolejnymi odcinkami, bo szkoda czasu.
  • 0

#10 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 28.11.2012 - |13:18|

Cliff, spokojnie, kolejny epizod jest słaby, ale żeby zaraz porzucić serial, do końca zostało raptem 1,5 sezonu, a pamiętając o wielu dobrych odcinkach z przeszłości trzeba mieć nadzieję na dobre zakończenie tego i następnego sezonu.
  • 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural

#11 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów
  • MiastoEARTH_2.0 beta ver.

Napisano 28.11.2012 - |13:39|

Przecież to nie jest postanowione, że serial się skończy po następnym sezonie.
  • 0

#12 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 28.11.2012 - |14:15|

Widownia dopisuje, a Showtime lubi przeciągać swoje produkcje bazując właśnie na tym.
  • 0

#13 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 28.11.2012 - |16:09|

No nie gadajcie że będzie 9 sezon??? Moim zdaniem pomysły już są na wyczerpaniu, część się powiela, poza tym dalsze robienie idiotów z policji Miami przestanie w końcu być zabawne. Nie widzę innej opcji niż zakończenie serialu jak najszybciej, póki jeszcze zachowuje resztki bardzo dobrego serialu. Nie znam zresztą żadnego serialu, który jest bardzo dobry przez 8 sezonów, może cliff ty znasz?
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych