Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 076 - S07E04 - Run

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
9 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Ocena odcinka (6 użytkowników oddało głos)

Ocena odcinka

1. 10 (1 głosów [16.67%] - Zobacz)

Procent z głosów: 16.67%

2. 9 (2 głosów [33.33%] - Zobacz)

Procent z głosów: 33.33%

3. 8 (3 głosów [50.00%] - Zobacz)

Procent z głosów: 50.00%

4. 7 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

5. 6 (0 głosów [0.00%])

6. 5 (0 głosów [0.00%])

7. 4 (0 głosów [0.00%])

8. 3 (0 głosów [0.00%])

9. 2 (0 głosów [0.00%])

10. 1 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 30.09.2012 - |21:48|

Zapraszamy do dyskusji.

#2 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 591 postów
  • MiastoLublin

Napisano 22.10.2012 - |14:43|

Najlepszy odcinek do tej pory, w tym dobrym sezonie. Obawiałem się, że "zamknęli" wątek tego, że Deb wie ale na szczęście nie i pojawiły się pytania np o Ritę. Dex dokonał kolejnego zabójstwa i tym razem Deb jest już glad. Podoba mi się jak pokazują tą zmianę punktu widzenia przez Deb. Ciekawi mnie w jakich kierunku to pójdzie.
Dowiadujemy się też też że ukraiński boss przyjechał szukać zemsty bo Victor był prawdopodobnie bratem ? w każdym bądź razie kimś ważnym. Hannie widać spodobał się Dexter.
Fajna scena przekonania do samobójstwa barmana, dobrze zmontowana, boss nawet nie mrugną okiem.
Poza tym w tym odcinku kolejny dzieciak znika z serialu, harrison dołącza do astora i cody. (już nawet nie pamiętam jak ta dwójka wygląda) owszem nie widać dla nich miejsca w fabule ale mogli by wstawić jaką wstawkę gdzie oni lub dexter odwiedza ich lub coś w tym stylu.

Użytkownik Zetnktel edytował ten post 22.10.2012 - |14:44|

• 0

#3 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 22.10.2012 - |14:58|

Bratem? Ja obstawiałbym bardziej kochanka lub nieślubnego syna.

#4 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 591 postów
  • MiastoLublin

Napisano 22.10.2012 - |15:24|

Kochanek mi właśnie jakoś nie pasował.. a o synie nie pomyślałem.. :rolleyes:
  • 0

#5 Dinsdale

Dinsdale

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 317 postów

Napisano 22.10.2012 - |16:02|

Świetny odcinek. Ciekawe czy Dex dotrzyma słowa odnośnie natychmiastowego uśmiercania swych przeciwników czy też znowu wejdzie w jakąś grę z Ukraińcem. W końcu jeszcze sporo odcinków do końca. Dobrze rozwiązują sprawę z Debrą, byłoby dziwne gdyby nie zaczęła się bać swego brata., wcześniejszy eksperyment to raczej próba kontrolowania tego.
  • 0

#6 Mdeem

Mdeem

Sierżant

• VIP
  • 767 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 22.10.2012 - |21:13|

Nawiązanie przez Deb do śmierci Rity - trochę późno i jakoś tak "płasko", po przyznaniu się Dextera jako bądź co bądź glina powinna pomyśleć o przeszłości i wygrzebać więcej pytań dotyczących "Mrocznego Pasażera" - chyba że sama sobie założyła blokadę?
Wątek ukraiński jakoś do mnie nie trafia - takie pierdu, pierdu, chyba że po zdobyciu namiarów na Dextera uderzą mocno (przypadkowo) w kogoś bliskiego, tylko w kogo (Deb???).
Zabawa Speltzera w Minotaura dziwna - no i teraz ja wiem, że ty wiesz, że ja wiem... i szybki koniec.
To postawienie Deb w rozterce zaczyna pachnieć mi radykalnym rozwiązaniem na przyszłość.
  • 0

#7 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 22.10.2012 - |22:42|

Świetny odcinek. Ciekawe czy Dex dotrzyma słowa odnośnie natychmiastowego uśmiercania swych przeciwników czy też znowu wejdzie w jakąś grę z Ukraińcem. W końcu jeszcze sporo odcinków do końca. Dobrze rozwiązują sprawę z Debrą, byłoby dziwne gdyby nie zaczęła się bać swego brata., wcześniejszy eksperyment to raczej próba kontrolowania tego.

Raczej wyglada na to, ze to Ukraincy wdadza sie w jakas gre z Dexterem.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#8 sZakOOu

sZakOOu

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 251 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 23.10.2012 - |01:31|

Wygląda na to, że mamy do czynienia z jakimś ukraińskim kartelem narkotykowym. Czyli co, teraz Dex będzie w pojedynkę załatwiał cały kartel? Czy to już nie jest trochę przegięte? Byłoby to równie wiarygodne co Sons of Anarchy handlujące z IRA. ;) A co się stało z odkrytym przez Debrę, płomiennym uczuciem do Dexa? Ona zachowuje się tak, jakby jej odkrycie z psychoterapii w ogóle nie miało miejsca. Do reszty w sumie nie mam jak się przyczepić. Szkoda trochę, że śledztwo LaGuerty nieco zwolniło. Obstawiam że Viktor, to syn George'a Clooney'a. ;) Całkiem sympatycznie się to ogladało, jak dla mnie 8/10.

PS O, Jonasz wrócił. :)
  • 0
The Darkness That Lurks In Our Mind

#9 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 15.11.2012 - |22:19|

Bardzo dobrze mi się ogląda ten sezon, ten epizod oglądałem chwilami z zapartym tchem, szczególnie sceny w labiryncie z Dexem i Speltzerem, i zabójstwo na końcu tego łysola też świetne, klimatyczne, łącznie ze spaleniem totemu Dextera.
Debra coraz bardziej się przekonuje do "słusznych" zabójstw, jeszcze trochę i sama zacznie mordować.
Co do Ukraińców miałem w pierwszej chwili wrażenie że zamordowany koleś to kochanek, ale chyba nie do końca by to pasowało do tego typa, pewnie syn, aczkolwiek też to jakoś nie pasuje, bo w klubie jeden z goryli tego bossa otwarcie go krytykował.
Nikt nie szuka Louisa?
  • 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails

#10 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 16.11.2012 - |23:37|

Zabójstwo na końcu faktycznie miało coś w sobie, chyba przez to dorzucenie trofeów Dexa.
Relacje Deb-Dex są osłodą tego sezonu, naprawdę dobrze to się prezentuje.
Ukraińcy trochę lepiej niż dotychczas, ale nadal nie kupuję tego wątku. A co do Viktora, to stawiam na syna.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych