Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 074 - S07E02 - Sunshine and Frosty Swirl

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Ocena odcinka (4 użytkowników oddało głos)

Ocena odcinka

1. 10 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

2. 9 (0 głosów [0.00%])

3. 8 (3 głosów [75.00%] - Zobacz)

Procent z głosów: 75.00%

4. 7 (1 głosów [25.00%] - Zobacz)

Procent z głosów: 25.00%

5. 6 (0 głosów [0.00%])

6. 5 (0 głosów [0.00%])

7. 4 (0 głosów [0.00%])

8. 3 (0 głosów [0.00%])

9. 2 (0 głosów [0.00%])

10. 1 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 30.09.2012 - |21:46|

Zapraszamy do dyskusji.

#2 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów
  • MiastoEARTH_2.0 beta ver.

Napisano 08.10.2012 - |18:17|

Lepiej niż w pierwszym odcinku, przypomniały mi się dwa pierwsze sezony. Motyw Ukraińców i tego Louisa na razie słaby, ale zobaczę co dalej wymyślą.

Dexter zaskakuje w nowym sezonie, dobrze się to ogląda.
  • 0

#3 Kraven

Kraven

Kapral

• Użytkownik
  • 224 postów

Napisano 08.10.2012 - |21:11|

Czyżbyśmy się doczekali dobrego sezonu Dextera?
Wątek Louisa, LaGuerty i ukraińskiej mafii - o dziwo wszystkie ciekawe.
Po zapowiedzi kolejnego odcinka można przypuszczać, że zrobi się gorącą koło tyłka Dextera.
I chyba najważniejsze
Spoiler
hip hip hura!

Użytkownik Kraven edytował ten post 08.10.2012 - |21:12|

• 0

#4 Mdeem

Mdeem

Sierżant

• VIP
  • 767 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 08.10.2012 - |21:21|

Ciekaw byłem reakcji Deb (tzn. czy wypadnie w miarę realistycznie), w sumie nie było najgorzej. Ta jej terapia to kupa śmiechu, Dex to za dobry fachura - lata praktyki ^_^ Ciekawe co wywęszy LaGuerta i czy to jej węszenie nie doprowadzi czasem do wymuszenia na siostrze reakcji w obronie/ochronie brata. A z tymi Ukraińcami jako niby przeciwnikami dla "Mrocznego Pasażera" - ma ich kosić jednego po drugim? eeee...to nie styl tego serialu, no ale po coś wątek jest ciągnięty. Końcówka z morałem dla Dextera.
  • 0

#5 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów
  • MiastoEARTH_2.0 beta ver.

Napisano 08.10.2012 - |22:02|

Mdeem, miałem pisać o tej reakcji, ale moje oczekiwania wobec tego serialu na ten moment są dość niskie więc oszczędziłem sobie tego. Porównajcie sobie to jak Doakes siedzi w klatce w drugim sezonie, heh. Swoją droga aktorka grająca Debrę zrobiła duże postępy przez te 7 lat.

Na tą chwilę najbardziej oczywisty scenariusz jest taki, że Debra ciapnie LaGuertę, ale mam nadzieję, że scenarzyści nie pójdą tą drogą.
  • 0

#6 sZakOOu

sZakOOu

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 251 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 13.10.2012 - |00:48|

Niestety, zaufanie okazane Travisowi niczego nie nauczyło Dextera. To właśnie przez oszczędzenie go przy pierwszej sposobności, sprowadziło poznanie przez Deb prawdy. Teraz oszczędza Louisa. Te jego kombinacje alpejskie jedynie szybciej wyślą go na "gorące krzesło". I nawet tu Deb nie pomoże. A LaGuerta jest już blisko...

Ten Ukrainiec jakiś taki niezbyt ukraiński. Znam paru ludzi stamtąd, i żaden z nich nie wygląda na podróbkę Georga Clooney'a. ;) No ale dla przykładu ostatnio poznałem Pakistańczyka, który nigdy nie słyszał o Węgrzech, także już spuszczam z tonu, że każdy na świecie powinien się orientować w geografii Europy Środkowo-Wschodniej. I cechach jej mieszkańców. ;)

Jak dla mnie 7/10
  • 0
The Darkness That Lurks In Our Mind

#7 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 29.10.2012 - |21:55|

Po tych dwóch odcinkach jest naprawdę nieźle.
Dex + Deb = bardzo fajnie się to prezentuje.
Wątek ukraiński jakoś zupełnie mnie nie przekonuje i jakiś taki niedopracowany i mało realistyczny za sprawą głównego bossa, który, jak już ktoś zauważył, z Ukrainą ma mało wspólnego.
Za to wątek prywatnego śledztwa LaGuerty wydaje się ciekawie rokować na przyszłość.
No i co skrywa ten cały Louis i jakie ma plany wobec Dexa.
Generalnie pętla wydaje się zaciskać z wielu stron, co tylko dobrze wróży temu sezonowi.
  • 0

#8 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 06.11.2012 - |22:13|

Mnie najbardziej interesuje związek między Debrą i Dexem - wydaje się być najbardziej interesujący. Jak słusznie zauważył cliff, gra aktorska Carpenter uległa zdecydowanej poprawie, ostatnio widziałem ją też w "Bogu Zemsty", tam też wypadła przekonująco. Obstawiam że Debra znajdzie też swojego Mrocznego Pasażera.
Pozostałe wątki niestety są raczej średnie, Ukraińcy wypadają bardzo dziwnie, Louis to już wogóle jest bez sensu, Laguerta i jej badania szkiełek z krwią też nie wiem czy spowodują żywsze bicie serca. Generalnie epizod słabszy od pierwszego.
  • 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych