Skocz do zawartości

Zdjęcie

Any Human Heart

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1 odpowiedź w tym temacie

#1 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 21.08.2012 - |13:01|

Posted Image

Opis z filmwebu:
Jim Broadbent, Matthew Macfadyen i Sam Claflin wcielają się w główną rolę Logana Mountstuarta w adaptacji najlepiej sprzedającej się powieści Williama Boyda. Emocjonująca, burzliwa i nieprzewidywalna podróż jednego człowieka obejmująca XX wiek przyniosła zabawny, wzruszający i ambitny dramat w czterech częściach. Historia opowiedziana poprzez intymne dzienniki Logana od idealizmu i arogancji jego młodości, przez tryumfy i tragedie wieku średniego, aż po niespodziewane dramaty jego ostatnich lat życia, ujawnia, że całe nasze życia są ostatecznie przypadkowe i zdefiniowane przez szczęście oraz pozornie mało ważne wybory. Hayley Atwell, Natasha Little, Emerald Fennell, Ed Stoppard, Samuel West i Kim Cattrall razem z Gillian Anderson i Tomem Hollanderem grają kochanków, żony, przyjaciół i niesławne postacie, z którymi Logan spotyka się przez całe swoje pospolite, a mimo to zupełnie nadzwyczajne życie.

Obsada:
Jim Broadbent - Logan Mountstuart (starszy)
Matthew Macfadyen - Logan Mountstuart (młodszy)
Sam Claflin - Logan Mountstuart (młodszy)
Hayley Atwell - Freya
Ed Stoppard - Ben Leeping (starszy)
Samuel West - Peter Scabius (starszy)
Gillian Anderson - Księżna Windsoru / Wallis Simpson
Tom Hollander - Książę Windsoru / Książę Walii
Holliday Grainger - Tess Scabius
Kim Cattrall - Gloria Scabius

Zwiastun:

http://www.youtube.com/watch?v=vCme0TeklQ4

Bardzo dobry mini-serial, byłem pozytywnie zaskoczony, bo miała to być kolejna pozycja do oglądania wspólnie z żoną, więc myślałem, że będę się nudził, a tu takie miłe zaskoczenie. Ogląda się bardzo przyjemnie i w ogóle się nie nudzi. Zaliczyłbym to do seriali z gatunku obyczajowych i to takich lekkich i przyjemnych, chociaż smutne momenty też tutaj mamy. Sporo się tutaj dziej, przenosimy się z naszym bohaterem z miejsca na miejsce, napotykamy wiele postaci historycznych, dość zgrabnie wplecionych w całą historię. Nasz bohater bierze udział w wielu wydarzeniach historycznych na przestrzeni prawie całego XX wieku.
Bardzo dobre aktorstwo, sporo znanych twarzy i to nie tylko z produkcji brytyjskich.
Mogę polecić z czystym sumieniem, chociaż jak widzę @cliffhangera ciężko jest zadowolić ;)
  • 0

#2 SirGalahad

SirGalahad

Kapral

• Użytkownik
  • 215 postów

Napisano 21.08.2012 - |16:20|

Nie tylko cliffhangera ;) Ja mam trochę inne odczucia. Nie powiem, że serial jest zły. Ale dla mnie taki jakiś nijaki. Nie pamiętam z jakiego powodu, po 2 odcinkach go przerwałem i nie mogę do niego wrócić. Krzysztof Kłopotowski w recenzji „Girl With a Pearl Earring” użył kiedyś takiego zwrotu jak artsy-fartsy. I tak mi jakoś to pasuje przy tym serialu. Niby wszystko fajnie, a jednak to trochę taka sztuka dla sztuki bez tego czegoś.

Trochę zbaczając z tematu... W moim odczuciu w gatunku słodko-gorzkich obyczajów lepiej wypadają Włosi. Dużo bardziej poleciłbym takie filmy jak „Baaria” Tornatore, „La Tigre e la Neve” Benigniego czy „Il Postino” z Massimo Troisim (wybór filmów trochę przypadkowy – po prostu stosunkowo niedawno je oglądałem i uważam, że zasługują na polecenie).
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych