Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 054 - S05E01 - Sovereign

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
10 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Ocena odcinka (3 użytkowników oddało głos)

Ocena odcinka

1. 10 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

2. 9 (2 głosów [66.67%] - Zobacz)

Procent z głosów: 66.67%

3. 8 (1 głosów [33.33%] - Zobacz)

Procent z głosów: 33.33%

4. 7 (0 głosów [0.00%])

5. 6 (0 głosów [0.00%])

6. 5 (0 głosów [0.00%])

7. 4 (0 głosów [0.00%])

8. 3 (0 głosów [0.00%])

9. 2 (0 głosów [0.00%])

10. 1 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 529 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 07.08.2012 - |14:03|

Posted Image

Zapraszamy do dyskusji.

Użytkownik biku1 edytował ten post 01.09.2012 - |13:04|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#2 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 529 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 12.09.2012 - |11:34|

No to się porobiło.
Klub w defensywie i to dużej bo sporo im się posypało.

Jax, Chibs i Tig są poszukiwani za morderstwa i muszą się ukrywać.

Gemma delikatnie mówiąc używa sobie życia po rozstaniu z Clayem. Ciekawe jak to było z "bliźniaczkami Olsen". B)
A przy okazji poznaje nowego zapewne wbrew pozorom niebezpiecznego typa - Nero Padilla.
Choć musze przynać, że bardzo mi się podobały ich poranne rozmowy po bzykanku.
Tak jak to Gemma określiła "...Thanks for not being a dick....".

Przyznanie się Claya przed całym klubem do zabicia Pineya też nie poprawia sytuacji.

Mocne sceny z spotkaniami z Popem.
Zarówno z chwilowym "następcą" Laroya jak i z podpaloną na oczach Tiga jego córką - ciężka scena.
I rozbroił mnie "dowcip" z Spidermana o wielkiej odpowiedzialności. ;)

Oj nie wiem jak ta ostatnia scena z Unserem się skończy czy czasem i on nie skończy w piachu. Szkoda by było.

W każdym razie jak na początek to mają chłopaki ciężką sytuację.

Na minus zaliczę obsadzenie Harolda Perrineau w roli Pope groźnego szefa czarnych.
Owszem facet oficjalnie jest przykładnym biznesmenem fundującym dzieciom lody itp ale jakoś mi nie pasuje i po Lost to niestety nie widzę go w roli bandyty.

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#3 no1special

no1special

Kapral

• Użytkownik
  • 196 postów

Napisano 12.09.2012 - |23:50|

10/10

Nie będę opisywał co się działo bo zrobił to kolega wyżej. Jednak jest to naprawdę świetny początek sezonu, wiele wątków ruszyło mocno do przodu, w dodatku odcinek jest pełen naprawdę świetnych scen. Co do nowych aktorów to mamy dwóch z Dextera, czyli Jimmy Smith (Romeo Parada) i Billy Brown (August Marks, prawa ręka Pope'a) no i oczywiście znany z Lost'a Harold Perrineau. Też się trochę obawiałem o rolę Pope'a, gdyż Perrineau jakoś mi tutaj nie pasował, jednak nie jest źle i przecież nie każdy 'bad guy' musi wyglądać jak Trejo czy Perlman. Ogólnie to poprzeczka została postawiona naprawdę wysoko i jeżeli cały sezon będzie trzymał podobny poziom to może się okazać że będzie to najlepszy sezon SoA.
  • 0

#4 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 529 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 13.09.2012 - |08:53|

Co do nowych aktorów to mamy dwóch z Dextera, czyli Jimmy Smith (Romeo Parada) i Billy Brown (August Marks, prawa ręka Pope'a) no i oczywiście znany z Lost'a Harold Perrineau. Też się trochę obawiałem o rolę Pope'a, gdyż Perrineau jakoś mi tutaj nie pasował, jednak nie jest źle i przecież nie każdy 'bad guy' musi wyglądać jak Trejo czy Perlman.

Tak właściwie to nowych aktorów mamy więcej bo przyłączyli jak dobrze pamiętam ze 3 nowych członków do SoA.
Ale na razie są to postacie drugoplanowe z perspektywami na większe występy.

Jeśli chodzi o Jimmy Smits [nie Smith] to dla mnie zawsze pozostanie Bobby Simone z NYPD Blue.
Ale facet ma sporą filmografię więc....

Natomiast co do Popa to nie chodziło mi o to, że ma wygladać szkaradnie jak Trejo, Perlman czy choćby Mike Tyson.
Na jego miejscu cały czas mi bardziej pasował aktor grający jego zastępcę którego wymieniłeś. I tu widzę pomyłkę twórców.

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#5 yungar

yungar

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 147 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 13.09.2012 - |14:49|

A mnie Perrineau jako Pope bardzo przypadł do gustu, taki trochę cichy psychol :)

Jako ciekawostkę można dodać, że jednego z Nomadów, Frankiego Diamondsa, gra Chuck Zito, czyli były członek Hells Angels, który w 2010 oskarżył FX o plagiat. W 2006 miał przedstawić im projekt serialu o grupie motocyklistów wyjętych spod prawa, a stacja go olała i potem powstało SoA.
Pamiętam, że jak to miało miejsce, to Sutter dość ostro jechał po Zito, ale jak widać, jakoś się dogadali. Ciekawy jestem tylko, czy kwestia Diamondsa: "To zaszczyt siedzieć przy tym stole" nie była lekkim pstryczkiem w nos dla Zito:)

Powrót na plus, czekam, co będzie dalej.

Edit: Dopiero po komentarzach na blogu Quentina zauważyłem, że kiedy przy przyjmowaniu Nomadów, jeden z nich (chyba Greg the Peg) kładzie nogę na ramieniu Phila, to widać, że ma protezę, czyli prawdopodobnie jest to jeden z gości, którzy na końcu odcinka atakują Unsera. Wcześniej tego nie wychwyciłem, a też fajnie mota sytuację wewnątrz klubu.

Użytkownik yungar edytował ten post 13.09.2012 - |17:51|

• 0

#6 Mdeem

Mdeem

Sierżant

• VIP
  • 767 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 13.09.2012 - |21:03|

Mocne otwarcie, oby tak dalej. Mi też Pope pasuje. Ciekawe w jaki sposób wykończy go Tig (chyba nie odbiorą mu tej przyjemności ^_^ ). Clay to teraz niczym Salvatore z "Imię Róży".
Jax troszkę płynie pisząc" "Coś się dzieje, gdy jedziesz 150 kilometrów na godzinę" - masz chłopie na pysku pełno much i ciem :lol: Koło 150 km/h to chłopaki "nawet nie stali" na tych swoich "popierdółkach.
Generalnie warto było czekać na takie otwarcie 5 sezonu, FX nie zawodzi, oby pozostali (Boardwalk Empire, Homeland, Dexter) dorównali i będzie git tej jesieni!
  • 0

#7 sZakOOu

sZakOOu

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 251 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 14.09.2012 - |00:41|

Jax pisze pamiętniczek. Za to w "Dziewiątkach" nikt nie pisze się na szefa grupy. Opie wygląda, jakby się z SOA wypisał. W gazecie jest napisane o rozróbach w Charming, i policja zaczyna polować na Jaxa, Tiga i tego Szkota. Za to nie wiadomo co Unserowi jest pisane. Harold jako Pope się nie popisał (Jak można aktora o prezencji maklera giełdowego, obsadzać jako Nemesis jednego z niebezpiecznych grup motocyklowych?). Podobnie zresztą Tig - słabo to było zagrane. Cała reszta była w porządku i mimo niedociągnięć to przedni odcinek i piszę się na następny: 8/10.
  • 0
The Darkness That Lurks In Our Mind

#8 goral_222

goral_222

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 142 postów

Napisano 14.09.2012 - |14:44|

Jak dla mnie bardzo dobre otwarcie sezony. Sporo się zagmatwało "naszej" ekipie, co powinno wróżyć dobry sezon. Zobaczymy jak wyjdzie ;)

Akcja ze spaleniem córki ostra, zobaczymy co teraz zrobią SONS. Jak już pisaliście mamy nowe postacie, co daje nowe możliwości i oby je wykorzystano :)
  • 0

#9 Wodzu

Wodzu

Sierżant

• VIP
  • 722 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 15.09.2012 - |17:14|

Sezon zaczął się z niezłym przytupem. Nie będę się powtarzał bo koledzy wszystko już napisali powyżej, ale jestem ciekaw jaki interes ma ten Nomad we włamaniu do domu Gemmy i czy Unser dostał bo miał pecha.

Mam wrażenie, że ten meksykański alfons nie napatoczył się przypadkowo bo akurat pojawił się wtedy, gdy Gemma jest w kryzysie i pokazywał jaki jest czarujący. Może przez to, że SoA zaczęli handlować narkotykami utrudniło to jego interesy, albo jest wtyką tego konkurencyjnego kartelu.
  • 0

...:::Son of Anarchy:::...

#10 gregohr

gregohr

Kapral

• Użytkownik
  • 166 postów

Napisano 16.09.2012 - |11:54|

Jimmy Smith (Romeo Parada)

Romeo Paradę gra przecież Danny Trejo ;)
  • 0
...take a look, to the sky, just before You die- it's the last time he will...

#11 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 22.09.2012 - |17:29|

No to kolejny sezon rozpoczęty i to z wieloma mocnymi akcentami. Klub w defensywie, jak to napisał Biku, ale to tylko wróży ciekawie na przyszłość sezonu.
Co do obsadzenia roli Pope'a, to tutaj zgadzam się z Yungarem, dobry wybór.
Scena ze spaleniem córki Tiga - mocna, ale co do aktorstwa to Coates się nie popisał. Słaba scena w jego wykonaniu, mało przekonująca.
Zapowiada się ciekawy sezon, jak chyba każdy w wykonaniu SOA :)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych