Skocz do zawartości

Zdjęcie

The Syndicate

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 Gidi

Gidi

Szeregowy

• Użytkownik
  • 74 postów

Napisano 03.08.2012 - |08:47|

Posted Image

Opis:
Serial stacji BBC One opowiada o piątce pracowników marketu w Leeds, którzy składając się na kupon w brytyjskiego lotka wygrywają ponad 18 milionów funtów. Przed wygraną, każdy z nich miał własne problemy, czy to finansowe, sercowe, zdrowotne, czy z prawem. Czy pieniądze mogą wszystko naprawić, a może, jak mówi przysłowie, pieniądze szczęścia nie dają?
Serial dostał zamówienie na 2. sezon, ale niestety z inną obsadą.

Obsada:
Matthew McNulty - Stuart
Matthew Lewis - Jamie
Joanna Page - Leanne
Lorraine Bruce - Denise
Timothy Spall - Bob Davies
Christian Contreras - Andy Faraday
Amy Beth Hayes - Amy

Zwiastun:

http://www.youtube.com/watch?v=myyYKAgdQ_Y

Użytkownik Gidi edytował ten post 03.08.2012 - |08:55|

• 0

#2 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 03.08.2012 - |09:04|

Ubiegłeś mnie Gidi dosłownie o kilka minut, właśnie miałem założyć temat, po obejrzeniu wczoraj wieczorem finału ;)

Serial trafia od razu do działu polecane. Jedna z lepszych produkcji jakie w ostatnim czasie dane mi było oglądać. Świetny dramat obyczajowy, choć momentami akcja gna do przodu jak w dobrym kryminale.
Świetne, dość realistyczne postacie, z problemami, z jakimi większość nas się boryka. Do tego bardzo dobrze zagrane. Co odcinek skupiamy się na innej postaci, a każda z nich ma swoje problemy, a nawet sekrety, w które wikłają się również pozostali bohaterowie.
Zakończenie, dla jednych z happy endem, dla innych dość tragiczne.
Nie załapałem tylko tego motywu, z kolesiem z loterii. Po co on przyjeżdżał aż ze Stanów i po co było to głosowanie, czy Stuart może dostać działkę, czy nie.
Kolejny sezon ma skupić się na kolejnej piątce szczęśliwców, którzy wygrywają na loterii, ale mam nadzieję, że w jakiś sposób nawiążą nam jeszcze do piątki z tego sezonu, jak im się wiedzie, czy coś takiego. Tak jak to zrobili twórcy Ashes to Ashes z serialem Life on Mars, gdzie uzupełniono historię głównego bohatera.
Generalnie, polecam się zapoznać z produkcją, naprawdę coś godnego uwagi.
  • 0

#3 Gidi

Gidi

Szeregowy

• Użytkownik
  • 74 postów

Napisano 03.08.2012 - |09:57|

Nie załapałem tylko tego motywu, z kolesiem z loterii. Po co on przyjeżdżał aż ze Stanów i po co było to głosowanie, czy Stuart może dostać działkę, czy nie.

Może to jednak był amerykański lotek i musieli porobić wywiady itp, trochę hajsu zgarnąć do siebie.
A co do głosowania, to taka grupa grająca w lotka to nie tylko grupa znajomych, ale też dość sformalizowana jednostka, tu masz więcej info http://www.national-...dicateagreement
  • 0

#4 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 03.08.2012 - |10:49|

A, no widzisz i teraz wszystko już jest jasne. Domyślałem się, że to chodzi o coś właśnie w tym stylu, no ale pewności nie miałem. Dla Angoli to pewnie sprawa oczywista, więc nawet tego w serialu nie musieli wyjaśniać.
  • 0

#5 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów
  • MiastoEARTH_2.0 beta ver.

Napisano 20.08.2012 - |17:31|

Obejrzałem w dwa dni, produkcja dobra, ale szczerze powiedziawszy delta narobił mi apetytu na coś lepszego. W każdym razie dalsze oglądanie sobie odpuszczam, bo już widać, że to będą flaki w dalszych sezonach.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych