Opis:
Mini serial stacji Sky Atlantic w reżyserii Paula Abbotta. W roli głównej nominowana do Oscara Chloë Sevigny.
Serial opowiada historię Mii, która jest płatnym zabójcą.
Posiada ona jednak jeden sekret. Mianowicie jest transwestytą (aktorka pasuje idealnie
Poznajemy ją w momencie, w którym dowiaduje się, że jej była partnerka Wendy jest chora na raka i w rezultacie umiera.
Przed śmiercią wyznaje jednak, że Mia jest ojcem jej 11-letniego syna, a sama Mia ma zająć się jeszcze trójką pozostałych dzieci Wendy.
Jak pogodzi życie "zawodowe" z rolą rodzica?
Obsada:
Chloë Sevigny - Mia
Peter Wight - Eddie
Vincent Regan - John
Jonas Armstrong - Ben
Karla Crome - Riley
Reece Noi - Levi
Zwiastun:
http://www.youtube.com/watch?v=4loJKcwhYWs
Po dwóch odcinkach jest naprawdę dobrze. Może nie jest to jakaś rewelacja rzucająca od razu na kolana, ale ogląda się z dużym zainteresowaniem. Wątek kryminalny, że tak powiem, czyli profesja Mii jest raczej na drugim planie, póki co. Bardziej wyeksponowany jest wątek płci bohaterki i jak sobie z tym radzi oraz ogólne zmagania się z nową rolą w życiu, czyli bycie rodzicem. A jest tego sporo bo każde z dzieci ma swoje problemy i sekrety. Do tego jest koleżka, który podbija do naszej "panienki", heh ciekawie się zrobi jak się kolo dowie prawdy. No i jest antybohater, właściciel domu, w którym mieszka rodzeństwo. Upokorzony przez Mię (dostał niezły oklep) mści się wystawiając ich farmę na sprzedaż.
Generalnie, jest to ciekawy serial, poruszający intrygujący temat zmiany płci. Wkurza mnie tylko zbyt częste pokazywanie fujary Mii w połączeniu z jej cyckami, jakoś obleśnie to wygląda i drażni mnie.
A, no i jak ktoś nie czytał opisu serialu przed oglądaniem to będzie miał niezłą zaskoczkę(przynajmniej ja tak miałem).
Serial wart polecenia, chociaż niektórym może się nie spodobać. Jest trochę dłużyzn i sporo pogadanek, ale uważam, że sprawdzić warto.
Użytkownik delta1908 edytował ten post 06.06.2012 - |15:08|

Logowanie »