Odcinek 148 - S07E22 - There Will Be Blood
Napisano 12.05.2012 - |17:47|
Teraz jak z lewiatana wypichcić istotę bardziej potężną, ale i mniej niezniszczalną.
Druga ciekawostka, lewiatany ze zmianą nie ograniczają się do ludzi. Pewnie mogą zmienić się i w zwierze.
A poza tym odcinek mało zaskakujący. Domykanie fabuły i rozstawianie figur na szachownicy do ostatniej rozgrywki.
Napisano 12.05.2012 - |20:43|
Podobał mi się tekst Alfy o ponownym spotkaniu w następnym sezonie z braćmi.
Poza tym, Crowley ma naprawdę świetne wstawki w serialu, aż się prosi o spinoff o obecnym królu piekła... wpada na chwilę, rozbawi widza a i nie jest takim negatywnym bohaterem jakim szatan być powinien...
No i tylko 7 miliardów, to jaki apetyt mają te lewiatany?
Napisano 13.05.2012 - |12:40|
Z dialogu między Alfą i Edgarem wynika, że Ewa była Lewiatanem (i to puszczalskim)
W tym sęk, że nie była za bardzo. Kiedy wymyślili Ewe pewnie jeszcze nie myśleli wcale o lewiatanach. Z rozmowy wynika tylko, że wampiry pochodzą od nich i, że Edgar znał Ewe. Ale Ewa ani nie mała tej charakterystycznej "mordy", miała moce, których nie mają lewiatany i dało się ją zabić.
Co natomiast podobnego to to, że mogła się komunikować ze swoimi dziećmi ( i przekazała to swojemu wampirzemu alfa, tylko w słabszej wersji). Coś podobnego ma Dick według słów nowego proroka. Nawet shape-shifting miała inny, bo mogła się zmieniać w np. osoby zmarłe i bez dotykania kogokolwiek.
Jak dla mnie sposób w jaki powiązania są sarzy bogowie i Ewa z lewiatanami pozostaje na razie zagadką.
No i tylko 7 miliardów, to jaki apetyt mają te lewiatany?
lepsze pytanie ile potrafią zjeść w godzinę. Podliczyłem sobie na kalkulatorku , jakby było ich tylko kilkuset (przy czym ciągle obstaje) to gdyby jedli bez przerwy 365 dni w roku, to nie dali by rade nawet zjeść rocznego przyrostu.
Napisano 11.11.2012 - |08:14|
Napisano 09.01.2013 - |21:46|
6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair, Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych