Odcinek 147 - S07E21 - Reading is Fundamental
Napisano 05.05.2012 - |19:49|
Odcinek świetny, Misha super zagrał obłąkanego Castiela. Jedyne co mnie denerwowało to zachowanie Deana, który widząc, że Castiel nie jest w pełni poczytalny ale chce pomóc im nie dał mu szansy na odpowiedzienie na zadawane pytania po "swojemu".
Rozwiązanie znalezienia sposobu na zabicie Leviatanów też ciekawe (a tego sie obawiałem ostatnio).
Fajnie tez wyglądała też scena jak bracia rozbijali kamień - "oh well"
Ocena 9/10
Doczytałem dalej tekst który napisał nasz nowy prorok
Potrzebne są 3 rodzaje krwii od:
1. fallen angel
2. mother of a fallen humanity
3. father of a fallen beasts
Czyli aniołka juz mamy, co z drugim? Eva? Ale przypadkiem całej jej krwii nie zmarnowaliśmy już? No i 3 to pewnie będzie Crawley (z tym nie powinno być - chyba ? - problemu).
Napisano 05.05.2012 - |21:35|
czemu Bóg stworzył anioły jako obrońców Ziemii lecz zrobił je słabsze od lewiatanów
Może po prostu leviatany mają +100 do statystyk dla walki z aniołkami.
Przynajmniej w końcu zostało pokazane że to nie są zwyczajne potworki.
Swoją drogą to ma się wrażenie że w supernatural to zdenerwowane duchy dzierżą pałeczkę dla najsilniejszych. Jeden Bobby lepiej sobie radził niż dwa aniołki. (inna sprawa że byle łowca z lewiatanami ma większy lifespend niż ci skrzydlaci)
Napisano 05.05.2012 - |22:39|
No właśnie, jak na kolesi, którzy moga się teleportować to refleksem ani inteligencją nie grzesząinna sprawa że byle łowca z lewiatanami ma większy lifespend niż ci skrzydlaci
Napisano 06.05.2012 - |14:36|
1. fallen angel
2. ruler of the fallen humanity
3. father of the fallen beasts
2. to będzie cowrely pewnie.
co do 3. nie wiem jak rozumieć upadłe bestie. Wmapiry , wilkowałki itd to raczej standardowe. Co trzeba zrobić, żeby upaść jako bestia, nawrócić się i pomagać biednym i potrzebującym ? A Może chodzi o Dicka Romana, albo fallen znaczy w tym przypadku tyle co slain.
Tak czy siak znajdą odp. stworzonka. Wygrzebią gdzieś z jakiegoś kościoła kość świętego, poleją krwią, wbiją w serca Dicka Romana. I rozejdą się do domów. Sielanka i oczywiście we wszystkim same lewiatany im pomogły bo sami nigdy by tej tabliczki nie znaleźli.
Napisano 06.05.2012 - |14:41|
nie przeczytałeś dokładnie. Tam pisało krew 3 upadłych:
1. fallen angel
2. ruler of the fallen humanity
3. father of the fallen beasts
2. to będzie cowrely pewnie.
co do 3. nie wiem jak rozumieć upadłe bestie. Wmapiry , wilkowałki itd to raczej standardowe. Co trzeba zrobić, żeby upaść jako bestia, nawrócić się i pomagać biednym i potrzebującym ? A Może chodzi o Dicka Romana, albo fallen znaczy w tym przypadku tyle co slain.
Tak czy siak znajdą odp. stworzonka. Wygrzebią gdzieś z jakiegoś kościoła kość świętego, poleją krwią, wbiją w serca Dicka Romana. I rozejdą się do domów. Sielanka i oczywiście we wszystkim same lewiatany im pomogły bo sami nigdy by tej tabliczki nie znaleźli.
Ja wiem już jaka to będzie upadła bestia i
Jesteście rozgoryczeni , ale przecież jakimś cudem muszą je pokonać
Napisano 06.05.2012 - |19:29|
Strasznie rozczarowujący sezon imho.
Użytkownik Nadia edytował ten post 06.05.2012 - |21:29|
Napisano 07.05.2012 - |02:32|
takie siłowe udowodnienie że nadają się na głównego złego sezonu.
No i gdzie jest Chuck?
Użytkownik LunatiK edytował ten post 07.05.2012 - |02:37|
Napisano 07.05.2012 - |15:24|
Zauważyłem jedną prawidłowość tak pozostawiając fabułę na chwile z boku. Stworki starsze od ludzi czy aniołów bardzo lubią ludzi zjadać. W tym starzy bogowie są podobni do leviatanów.
I zauważyłem jeszcze jedną rzecz. Nie wiem czy pokazali w tym odcinku tą samą "kose" pewnie nie. Ale dużo łatwiej byłoby wziąć ten sierpek śmierci i nim przywódce leviatanów zabić.
Użytkownik Lobo edytował ten post 07.05.2012 - |15:28|
Napisano 07.05.2012 - |17:47|
Jaka "kosa"??I zauważyłem jeszcze jedną rzecz. Nie wiem czy pokazali w tym odcinku tą samą "kose" pewnie nie. Ale dużo łatwiej byłoby wziąć ten sierpek śmierci i nim przywódce leviatanów zabić.
Napisano 07.05.2012 - |22:02|
Zdaje się, że rekwizyty walają się im po planie.
Użytkownik Lobo edytował ten post 07.05.2012 - |22:09|
Napisano 07.05.2012 - |23:07|
Zauważyłem jedną prawidłowość tak pozostawiając fabułę na chwile z boku. Stworki starsze od ludzi czy aniołów bardzo lubią ludzi zjadać. W tym starzy bogowie są podobni do leviatanów.
Taka szalona idea ale może supernaturalowy bóg też miał w swoim czasie podobny gust. Tzn. stworzył lewiatany na swoje podobieństwo ale zjadały jego jedzenie więc je uwięził. Potem stworzył anioły jako "psy pasterskie" by chroniły mu bydło - znaczy ludzi.
Napisano 04.11.2012 - |22:06|
Teraz już tylko zebrać pozostałe dwie próbki krwi i będziemy mogli rozstać się z Lewiatanami. Mam nadzieje, że w 8 sezonie będą jacyś ciekawsi wrogowie.
Napisano 22.11.2012 - |22:29|
6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair, Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych