Skocz do zawartości

Zdjęcie

Top Boy

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 14.03.2012 - |11:36|

Dołączona grafika

Opis:
Produkcja stacji Channel 4 opowiada historię kilku młodych Londyńczyków żyjących na krawędzi. Gangi, handel narkotykami i zmaganie z brutalną codziennością to dla nich chleb powszedni. Dushane i Sully pragną zostać najbogatszymi ludźmi osiedla. Aby to osiągnąć wchodzą w spółkę z szefem miejscowego podziemia, Bobby'm Raikesem. Toczą wojnę z wrogim gangiem Kamale. Trzynastoletni Ra'Nell stopniowo poznaje narkobiznes, podczas gdy jego matka ląduje w szpitalu psychiatrycznym.
(serialebrytyjskie.blox.pl)

Obsada:
Ashley Walters - Dushane
Kane Robinson - Sully
Malcolm Kamulete - Ra'Nell
Giacomo Mancini - Gem
Shone Romulus - Dris
Letitia Wright - Chantelle
Sharon Duncan-Brewster - Lisa
Kierston Wareing - Heather
Nicholas Pinnock - Leon
Geoff Bell - Bobby Raikes

Zwiastun:

http://www.youtube.com/watch?v=y1nsgU0meaw

Powiem krótko dawno czegoś równie dobrego nie oglądałem. Świetny dramat z gangstersko-ulicznymi klimatami. Sporo tu przemocy, brutalności, język nie stroniący od wulgaryzmów. Jak ktoś jest fanem tego rodzaju produkcji to polecam, pozycja obowiązkowa.
Mamy kilka ciekawych zwrotów akcji, kilka razy nawet zostałem nieźle zaskoczony, a zwłaszcza w finale serii.
Aktorsko jest nieźle, mimo że dla wielu młodych aktorów był to debiut. Gdzieś wyczytałem, że podobno wielu z nich ma za sobą gangsterską przeszłość.
Dodatkowo świetna muzyczka w tle.
Podobno ma być 2 sezon, na który nie ukrywam czekam z niecierpliwością.

Ocena 9/10.
  • 0

#2 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów
  • MiastoEARTH_2.0 beta ver.

Napisano 14.03.2012 - |11:48|

Też uważam, że się dobrze oglądało, teraz jeszcze załóż temat o Black Mirror :). Jeśli te klimaty ci się podobały, to musisz obowiązkowo zaliczyć The Wire, Top Boy nie ta liga, ale też nie pretendował.
  • 0

#3 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 14.03.2012 - |13:08|

OT @clifhanger
Aż się boję czy mnie gdzieś nie podglądasz przypadkiem bo Black Mirror zacząłem oglądać wczoraj po maratonie z Top Boyem, ale że była już późna noc to po 10 minutach oko mi się niestety przymknęło i odłożyłem to na później (czytaj na ten tydzień). A jak obejrzę całość to temat na pewno się pojawi.
A co do The Wire to w planach mam jak najbardziej tylko liczba odcinków spora, a ostatnio lubię oglądać krótkie serie po kilka epizodów.
  • 0

#4 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów
  • MiastoEARTH_2.0 beta ver.

Napisano 14.03.2012 - |13:26|

Ja nadrabiam zaległości i Black Mirror oglądałem zaraz po Top Boyu więc tutaj akurat był przypadek, ale domyślałem się, że o niego zahaczysz, bo tworzyłeś tematy o angielskich serialach w podobnej kolejności co ja oglądałem.
  • 0

#5 Dżakas

Dżakas

Plutonowy

• Użytkownik
  • 451 postów
  • MiastoSprzed monitora.

Napisano 18.03.2012 - |11:40|

Top Boy świetne.

Z brytyjskich, ale w innych klimatach - Inside Men polecam. :)
  • 0

#6 Gidi

Gidi

Szeregowy

• Użytkownik
  • 74 postów

Napisano 18.03.2012 - |22:22|

Również mnie Top Boy urzekł od pierwszego odcinka.
Zgadzam się z tym, co napisał cliffhanger, nie ta liga co The Wire, ale klimacik właśnie podobny. Czekam na drugi sezon

Użytkownik Gidi edytował ten post 18.03.2012 - |22:23|

• 0

#7 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 11.05.2012 - |19:39|

I.01-02
i to jest prawdziwy dramat w odróżnieniu od "Krwi z krwi", tutaj aż się czuje mrok i prawdziwość życia, zdjęcia są szare, życie szare w jakiejś dzielni murzyńskiej, bezwzględni gangsterzy i zagubiona młodzież z patologicznych rodzin, która chce zostać kimś.
I mimo iż niektóre sceny są przeciągnięte to ani przez moment się nie nudziłem, jedyny zarzut to za mało ładnych pań, nie mówiąc o ich wdziękach, ale w Anglii to chyba jest dość ostra cenzura, bo nie kojarzę żadnego serialu rodem z Brytanii, w którym byłaby nagość. (poza Secret Diary)
  • 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails

#8 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 03.06.2012 - |22:27|

I.03-04
cały czas nieźle, ale do The Wire wogóle nie ma porównania. Taki ten serial dziwny, niby chce być brutalny i mroczny, ale zarazem w wielu scenach wydaje się zbyt lajtowy. Mam nadzieję, że 2 sezon rozkręci akcję bo coś wszystko zakończyło się zbyt słodko i bez większego [beeep]nięcia.
  • 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural

#9 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 07.05.2015 - |11:30|

II sezon

od dawien dawna miałem go na dysku i postanowiłem go obejrzeć, niezły, momentami mocny i bardziej krwawy niż sezon numer 1, ale do bardzo wysokiej oceny czegoś zabrakło, może jakiejś bardziej rozbudowanej akcji? szkoda tylko że serial został zakończony, a były możliwości rozwinięcia akcji.

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych