Skocz do zawartości

Zdjęcie

Game of Thrones - Season 1 [PL] [EDYCJA KOLEKCJONERSKA]

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
9 odpowiedzi w tym temacie

#1 mffk

mffk

Kapral

• Użytkownik
  • 195 postów

Napisano 08.03.2012 - |17:10|

Dołączona grafika

Edycja kolekcjonerska dostępna tylko w sieciach empik. Pudełko digipacka takie jak w angielskim wydaniu (zostały nawet angielskie napisy), wymieniony tylko płyty i ten "przewodnik" na polskie wersje. Na digipacka nałożona "spolszczająca" obwoluta

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Użytkownik mffk edytował ten post 10.03.2012 - |21:11|

• 0

#2 wergora

wergora

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 650 postów
  • Miasto3miasto

Napisano 09.03.2012 - |17:58|

Dzisiaj odebrałem swoją kopię. Wydanie nawiązuje stylem i jakością do wydań seriali sprzed lat. Jednak do poziomu Rome czy Carnivale trochę brakuje.
  • 0

#3 cymrean

cymrean

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 503 postów

Napisano 09.03.2012 - |18:24|

Ale tłumaczyć house jako dom to chyba przesada. Powinno być ród. Chyba, że ta forma jest też do przyjęcia ale mnie jakoś razi w oczy.
  • 0

#4 sephia

sephia

Plutonowy

• Użytkownik
  • 353 postów
  • MiastoBielsko-Biała

Napisano 09.03.2012 - |20:18|

Istnieje możliwość, by zrobić więcej zdjęć tej rozpiski rodów? Bo niestety jedyne co zakupiłem, to wersję zwykłą, a nie kolekcjonerską :/ a ciekaw jestem jak to wygląda w całości.
  • 0

#5 wergora

wergora

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 650 postów
  • Miasto3miasto

Napisano 09.03.2012 - |20:27|

Ale tłumaczyć house jako dom to chyba przesada. Powinno być ród. Chyba, że ta forma jest też do przyjęcia ale mnie jakoś razi w oczy.

Ród faktycznie lepiej brzmi. Z drugiej strony dawniej mężatki przedstawiały się np. Maria jakaśtam z domu Potocka.
  • 0

#6 mffk

mffk

Kapral

• Użytkownik
  • 195 postów

Napisano 09.03.2012 - |22:14|

Istnieje możliwość, by zrobić więcej zdjęć tej rozpiski rodów? Bo niestety jedyne co zakupiłem, to wersję zwykłą, a nie kolekcjonerską :/ a ciekaw jestem jak to wygląda w całości.

Dodałem + poprawki do informacji ogólnych odnośnie rzekomo "spolszczonych dodatków"

Użytkownik mffk edytował ten post 10.03.2012 - |21:13|

• 0

#7 sephia

sephia

Plutonowy

• Użytkownik
  • 353 postów
  • MiastoBielsko-Biała

Napisano 14.03.2012 - |17:22|

A ja zaopatrzyłem się już w zwykła wersję i powie mi ktoś, czym rożni się zwykła od kolekcjonerskiej poza tym, ze w kolekcjonerskiej mamy digipack, a w zwykłej normalny box z płytami (w tekturowym, oryginalnym angielskim wydaniu, a na to nałożoną tekturą z polskimi napisami, dokładnie tak jak powyżej)? Bo w swoim boxie z płytami również znalazłem ten "plakacik" z mapą Westeros i rozpisanymi rodami. Dokładnie taką samą, jak na zdjęciach powyżej. I dodatki oczywiście również po angielsku, mimo, że na pudełku pisze, iż są po "naszemu" :)
  • 0

#8 gildor4

gildor4

Starszy plutonowy

• Tauri Graphics
  • 609 postów
  • MiastoKęty

Napisano 27.05.2012 - |22:29|

Ja powiem takż że chyba niczym sie nie rożnią :) Ja nabyłem wersję z Brytyjskiego amazonu i jest dokładnie taka sama, tylko plakat z rodami oraz płytki są z angielskim nadrukiem. Poza tym oczywiśćie polskie napisy + Lektor a to wszystko 30-40% taniej!
  • 0
Zawsze po grudzie

#9 wergora

wergora

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 650 postów
  • Miasto3miasto

Napisano 28.05.2012 - |16:55|

Poza tym oczywiśćie polskie napisy + Lektor a to wszystko 30-40% taniej!

Bo w Anglii to normalne że film/gra/płyta po kilku miesiącach od premiery tanieje. U nas to nadal hard sf.
Zresztą jakim cudem masz z Amazona ten serial 30-40% taniej skoro mocno trzyma cenę 25 funtów? To wychodzi 130zł a na Allegro nówki są po 101zł z wysyłką?
  • 0

#10 gildor4

gildor4

Starszy plutonowy

• Tauri Graphics
  • 609 postów
  • MiastoKęty

Napisano 04.06.2012 - |20:08|

wergora: Pisze o wersji Blu-Ray (nie ma osobnego tematu, także się podczepiam). Na Amazonie zapłaciłem zaraz po premierze £32.79, to było ok 160zł. Teraz najtaniej na allegro 195zł (nowe) a w punkt44: 289zł
  • 0
Zawsze po grudzie

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych