Point Pleasant
Napisano 16.01.2005 - |13:43|
Napisano 16.01.2005 - |23:01|
During a school cruise, the ship sinks and Christina is rescued off shore of the New Jersey town of Point Pleasant. She befriends her savior, a young lifeguard – with whom she shares an attraction – and ends up staying with the Kramers, a local doctor's family with whom she forms an unusual bond. Her presence begins to have a noticeable effect on the townsfolk, in particular the two women of the Kramer family. However, the police captain and Kramer patriarch, Ben, are more suspicious of Christina, perhaps even a bit threatened by her. She possesses a duality that seems hard to reconcile: She's at once dangerous and saintly.
Indeed, Christina herself has begun to notice the changes within her, and is frightened by them. It seems that sometimes when she gets upset, unfortunate events happen that involve the people who trouble her. She also is determined to find her mother, whom she never knew. As she spends more time in Point Pleasant, Christina begins to uncover more clues about her mother, and at the same time, becomes more aware of her father's intent to keep her from that mission.
TO pisze na TV TOME
wg. mnie to będzie połaczenie jeziora marzeń, roswell ze szczyptą buffy :]
We are walking on a thin line and you better avoid the risk ...
Napisano 24.01.2005 - |15:20|
Jeśli ktoś nie oglądał to polecam bo sam ściągnałem z ciekawości ale teraz wiem że było warto.
Faktycznie niektórych może irytować cukierkowa oprawa serialu. Piękni młodzi aktorzy i aktorki w skąpych strojach ale w końcu jest to USA - Point Pleasant - miejscowość nad oceanem.
Jednak co najważniejsze w tym serialu - przedstawiona fabuła wg mnie jest bardzo dobra. Mamy wątki religijne, przepowiednie, tajemnice, i to nie tylko odnośnie głównej bohaterki ale także pozostałej grupy którą poznajemy. Tak naprawdę to każdy ma coś do ukrycia i to sprawia że atmosfera jest momentami naprawdę mroczna. Smaczku dodaje to, że serial traktuje o sprawach niebo / piekło - odwieczna walka Bóg - Diabeł.
Oczywiście najważnejsza jest historia Christiny i jej pochodzenia, historia jej matki.Jak w każdym tego typu serialu tu również bohaterka szuka swojego miejsca, jest zagubiona i mimo zła które w niej kiełkuje próbuje z nim walczyć. Mamy też zły charakter będący jednocześnie "aniołem" stróżem Christiny.
Obydwa odcinki ogląda się z dużym zainteresowaniem i warto poświęcić na nie te półtorej godziny.
Zobaczymy co będzie dalej ...
Wyzej pisałem o połączeniu jeziora marzeń z roswell i buffy. No cóż zmieniłem zdanie
We are walking on a thin line and you better avoid the risk ...
Napisano 25.01.2005 - |09:40|
Napisano 25.01.2005 - |13:00|
Użytkownik Hamster edytował ten post 30.01.2005 - |23:26|
Napisano 25.01.2005 - |16:45|
Kolejny odcinek za mną. I musze powiedzieć, że serial jest fajny. Co prawda drugi odcinek spóścił troszkę z tonu, ale i tak jest fajny.
Użytkownik fantomik edytował ten post 25.01.2005 - |19:02|
Napisano 25.01.2005 - |19:37|
Dosyć dziwna jest ta sielanka w jakiej skąpany jest ten serial.
Może to kwestia przyzwyczajenia
Zobaczymy, czy 2-gi odcinek będzie żwawszy.
Napisano 26.01.2005 - |21:47|
Fajne klimaty bóg- szatan sa ...fajna muzyczka..niezli aktorzy.Z niecierpliwoscia czekam na kolejny odcinek

NIE dla Spoilerów !!!!
Piszesz Spoilery???? Od Dziś używaj :
[spoiler] Text [/spoiler]
Napisano 27.01.2005 - |05:55|
zastaniawia mnie tylko czemu nikt nie zwrócił uwagi na to co stało sie temu psu :>
Napisano 27.01.2005 - |13:03|
Oczywiście nie poddam się i własnie zapuszczam drugi odcinek : )))
Napisano 27.01.2005 - |21:36|
To nie jest
Dawson's Creek + Buffy The Vampire Slayer
tylko
Baywatch + Omen
PZDR Y
Napisano 27.01.2005 - |23:04|
Napisano 28.01.2005 - |18:47|
Mam wrażenie, że oczywiste jest co będzie dalej. Troche konfliktów moralnych, niby tajemnice, dużo love na plaży lub basenie. A na końcu zwycięstwo dobra : )))
Ale podtrzymuje to co pisałem wyżej.
Jeden odcinek sciąga sie około 1.5h więc będę śledził dalej ten serial : )))
Napisano 28.01.2005 - |19:29|
Napisano 29.01.2005 - |09:49|
Napisano 29.01.2005 - |15:19|
Ten serial jest wybitnie dla koneserów, nie każdy go strawi.
Mnie trochę zaczyna wnerwiać.
Podzielam pogląd , że trzeba mu dać szansę.
Po za tym ciężki do oglądania bez tłumaczenia (IMO)
Użytkownik gmerek edytował ten post 29.01.2005 - |15:19|
Napisano 29.01.2005 - |23:28|
Mam pytanko: czy wiadomo ile ma powstać odcinków pierwszego sezonu? Czy planowane są kolejne? Jak wypadła oglądalność 3. pierwszych odcinków?
Napisano 30.01.2005 - |00:52|
Mam pytanko: czy wiadomo ile ma powstać odcinków pierwszego sezonu? Czy planowane są kolejne? Jak wypadła oglądalność 3. pierwszych odcinków?
Zaplanowanych jest jak na razie 13 odcinków, no i nie wiem czy na tylu się właśnienie skończy, a to dlatego że widownia z odcinka na odcinke jest coraz mniejsza. Pierwszy odcinek wystartował bardzo dobrze bo oglądało go około 12 milionów widzów, niestety w drugim odcinku widownia zmniejszyła się prawie o połowę (5,6 miliona), a w trzecim odcinku spadek widowni był o kolejne 26%. Jak tak dalej pójdzie to mogą nawet nie dokończyć wyświetlania pierwszej serii:)
Użytkownik Lucas7 edytował ten post 30.01.2005 - |00:58|
Napisano 30.01.2005 - |10:59|
Jak skasują serial to będzie strata, moim zdaniem FOX powinien dać mu czas na pozyskanie widowni - przecież Buffy też ledwo wyszła poza 1. sezon. A mamy przecież tyle możliwości: jakiś demon uwolniony przez Christinę, przemiana Boyda, interwencja Watykanu (bo pastor mówił, że istnieje procedura zniszczenia Bestii). Możliwości jest multum, to bez sensu kasować serial po kilku odcinkach.
Napisano 30.01.2005 - |15:06|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie »