Odcinek 085 - S04E20 - Worlds Apart
Napisano 03.02.2012 - |17:20|
Napisano 02.05.2012 - |15:14|
hmmm
Czyżbyśmy powrócili do schematu z trzeciego sezonu? Odcinek tutaj, odcinek tam?
Oba światy się rozdzieliły, więc raczej nie. Chociaż lubię te skoki.
Napisano 03.05.2012 - |20:02|
Zastanawia mnie tylko czy "rozdzielenie światów" pomogło czy nie, bo na liczniku zostało ponad 8 minut i się nie dowiedzieliśmy tak na prawdę niczego.
Napisano 06.05.2012 - |17:57|
Napisano 09.05.2012 - |11:00|
Ten plan Jonesa nawet trzyma się kupy, a trochę się bałem, że twórcy się w tym wszystkim pogubią.
Powróciły badania z cortexiphanem na dzieciach i nawet nieźle zostało to wplecione w cały wątek.
W końcówce dorzucili garstkę melodramatu towarzyszącą rozdzieleniu światów, ale tym razem nawet mi się te ckliwe momenty podobały.
No to teraz czas na finał. W końcówce serial wskoczył na właściwe tory bo niektóre odcinki środka sezonu były jakieś niemrawe i czasami wręcz wydawały się dorzucone na siłę. Myślę, że Fringe gdyby miał 13 odcinków w sezonie, a nie 20-kilka byłby znacznie lepszym serialem, a przynajmniej nie byłoby miejsca na odcinki zapychaczowe, które w małym stopniu nawiązują do wątku głównego.
Napisano 16.09.2012 - |20:47|
Co do drugiego świata to chyba już ostatni raz go widzimy, a co za tym idzie także Lincolna. A szkoda bo tą postać lubię, chociaż bardziej tą nieżyjącą już wersję ze świata równoległego.
Napisano 29.12.2012 - |12:54|
Maszyny mi oczywiście szkoda. Zdezaktywowana przez takiego debila jak Jones... Jej wyłączenie było, jak się zdaje, nieuniknioną koniecznością - ale dzięki temu straciliśmy mnóstwo fajnych wątków i ciekawych sytuacji.
Wyznawca Latającego Potwora Spaghetti.
Obecnie ogląda seriale: Walking Dead (na bieżąco), Mad Men (S02), Desperate Housewives (S01), Big Bang Theory (S06), House of Card (oczekiwanie na nowy sezon).
Napisano 15.02.2013 - |21:51|
W przeciwieństwie do poprzedniego epizodu ten był słaby. Może i nie jakiś tragicznie zły, tylko nudny jak flaki z olejem. Twórcy próbowali wzbudzić emocje, grali kliszami obydwu światów, ale koniec końców nic specjalnego nie otrzymaliśmy. Plus za sporą dawkę takiego melodramatu, tragedii 2 ojców i syna.
6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair, Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych