Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 085 - S04E20 - Worlds Apart

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Ocena odcinka (5 użytkowników oddało głos)

Ocena odcinka

1. 10 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

2. 9 (0 głosów [0.00%])

3. 8 (4 głosów [80.00%])

Procent z głosów: 80.00%

4. 7 (1 głosów [20.00%])

Procent z głosów: 20.00%

5. 6 (0 głosów [0.00%])

6. 5 (0 głosów [0.00%])

7. 4 (0 głosów [0.00%])

8. 3 (0 głosów [0.00%])

9. 2 (0 głosów [0.00%])

10. 1 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 03.02.2012 - |17:20|

Zapraszamy do dyskusji.

#2 LunatiK

LunatiK

Sierżant

• Użytkownik
  • 764 postów

Napisano 29.04.2012 - |07:43|

hmmm
Czyżbyśmy powrócili do schematu z trzeciego sezonu? Odcinek tutaj, odcinek tam?
  • 0
Kapitan Bomba - Idealny SF :P

Dołączona grafika

#3 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 02.05.2012 - |15:14|

Odcinek podobał mi się a skoki między 2 światami jak zwykle świetne, co wpłynęło na jakość oglądania, bo oglądało się bardzo dobrze.

hmmm
Czyżbyśmy powrócili do schematu z trzeciego sezonu? Odcinek tutaj, odcinek tam?

Oba światy się rozdzieliły, więc raczej nie. Chociaż lubię te skoki.
  • 0

#4 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 03.05.2012 - |20:02|

Też myślę, że nie będzie skoków.
Zastanawia mnie tylko czy "rozdzielenie światów" pomogło czy nie, bo na liczniku zostało ponad 8 minut i się nie dowiedzieliśmy tak na prawdę niczego.
  • 0

#5 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 06.05.2012 - |17:57|

No właśnie, rozdzielili światy, ale w sumie nie wiadomo czy to pomogło. Osobiście liczyłem że na końcu okaże się że nie da się rozdzielić światów czy coś w tym stylu :).
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#6 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 09.05.2012 - |11:00|

Niezły odcinek. Tak się zastanawiam czy nie opuściliśmy świata alternatywnego już na zawsze.
Ten plan Jonesa nawet trzyma się kupy, a trochę się bałem, że twórcy się w tym wszystkim pogubią.
Powróciły badania z cortexiphanem na dzieciach i nawet nieźle zostało to wplecione w cały wątek.
W końcówce dorzucili garstkę melodramatu towarzyszącą rozdzieleniu światów, ale tym razem nawet mi się te ckliwe momenty podobały.
No to teraz czas na finał. W końcówce serial wskoczył na właściwe tory bo niektóre odcinki środka sezonu były jakieś niemrawe i czasami wręcz wydawały się dorzucone na siłę. Myślę, że Fringe gdyby miał 13 odcinków w sezonie, a nie 20-kilka byłby znacznie lepszym serialem, a przynajmniej nie byłoby miejsca na odcinki zapychaczowe, które w małym stopniu nawiązują do wątku głównego.
  • 0

#7 cymrean

cymrean

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 503 postów

Napisano 16.09.2012 - |20:47|

Wygląda na to, że powstrzymali plan Jonesa co doprowadzi bezpośrednio do przyszłości z poprzedniego odcinka. Tak przynajmniej myślę w oparciu o tytuł finału. Odcinek bardzo w stylu finału sezonu, ale na szczęście nie jest to finał, bo strasznie dużo pytań bez odpowiedzi pozostaje, głownie o Jonesa i Obserwatorów.

Co do drugiego świata to chyba już ostatni raz go widzimy, a co za tym idzie także Lincolna. A szkoda bo tą postać lubię, chociaż bardziej tą nieżyjącą już wersję ze świata równoległego.
  • 0

#8 Haes

Haes

Plutonowy

• Użytkownik
  • 395 postów

Napisano 29.12.2012 - |12:54|

Ach, ja nienawidzę Jonesa! Odcinek znużył mnie niesamowicie, bo po raz kolejny nieuchwytny Jones (którego ani przez sekundę nie widzimy na ekranie - ale nie przeszkadza to temu, aby mnie wkurzył) snuje swoje niecne plany - tym razem chce zostać Bogiem. Postać zaiste kreskówkowa - nieuchwytny, czarny charakter, który zawsze na końcu odcinka dostanie lekko po [beeep]e, ale umknie naszym bohaterom, by w kolejnym odcinku znów próbować im dopiec. Mam powoli tego dość i wątek Jonesa mnie nudzi i denerwuje. Niechaj ten typ scześnie w końcu raz na zawsze!

Maszyny mi oczywiście szkoda. Zdezaktywowana przez takiego debila jak Jones... Jej wyłączenie było, jak się zdaje, nieuniknioną koniecznością - ale dzięki temu straciliśmy mnóstwo fajnych wątków i ciekawych sytuacji.
  • 0

Wyznawca Latającego Potwora Spaghetti.

Obecnie ogląda seriale: Walking Dead (na bieżąco), Mad Men (S02), Desperate Housewives (S01), Big Bang Theory (S06), House of Card (oczekiwanie na nowy sezon).

#9 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 15.02.2013 - |21:51|

W przeciwieństwie do poprzedniego epizodu ten był słaby. Może i nie jakiś tragicznie zły, tylko nudny jak flaki z olejem. Twórcy próbowali wzbudzić emocje, grali kliszami obydwu światów, ale koniec końców nic specjalnego nie otrzymaliśmy. Plus za sporą dawkę takiego melodramatu, tragedii 2 ojców i syna.

• 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych