Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 084 - S04E19 - Letters of Transit

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
24 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Ocena odcinka (9 użytkowników oddało głos)

Ocena odcinka

1. 10 (4 głosów [44.44%])

Procent z głosów: 44.44%

2. 9 (4 głosów [44.44%])

Procent z głosów: 44.44%

3. 8 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

4. 7 (0 głosów [0.00%])

5. 6 (0 głosów [0.00%])

6. 5 (0 głosów [0.00%])

7. 4 (0 głosów [0.00%])

8. 3 (1 głosów [11.11%])

Procent z głosów: 11.11%

9. 2 (0 głosów [0.00%])

10. 1 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 03.02.2012 - |17:19|

Zapraszamy do dyskusji.

#2 Przemek Lipski

Przemek Lipski

Kapral

• Użytkownik
  • 176 postów

Napisano 21.04.2012 - |23:24|

Właśnie zacząłem oglądać i jestem w szoku...
Obejrzałem i nadal nie mogę się pozbierać. Przeskok czasowy i między światowy jest niewyobrażalny - zmiany także :) Mamy chyba do czynienia z trzecim światem równoległym (wskazuje na to obecność Bella), albo piątym (jeżeli przyjąć, że wcześniej w tym sezonie były 3-ci i 4-ty) w dodatku w przyszłości.

Użytkownik Przemek Lipski edytował ten post 22.04.2012 - |00:25|

• 0

#3 sibum

sibum

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 261 postów

Napisano 22.04.2012 - |08:01|

Obejrzałem sobie wczoraj i pozamiatali. Po wcześniejszym odcinku się zastanawiałem, czy dalej oglądać, bo serial stracił "to coś". No i był wczorajszy odcinek. I wróciło "to coś" i teraz odliczam dni do kolejnego odcinka. Więcej nie piszę żeby nie spoilerować oprócz jednego: jak dla mnie świetny odcinek.
  • 0

#4 Dinsdale

Dinsdale

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 317 postów

Napisano 22.04.2012 - |11:47|

Bardzo ciekawy i dobry odcinek, ale o czym? Dlaczego tak znienacka i dopiero teraz? Jedynie co mi przychodzi do głowy to świat po połączeniu obydwu światów przez Jonesa tylko że Bell nie żył już w żadnym z nich więc też mi jakoś nie pasuje.
  • 0

#5 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 22.04.2012 - |14:51|

WTF?!
Niesamowity odcinek. Bez żadnych zapowiedzi, bez żadnych wskazówek nagle przenieśli akcje do innej rzeczywistości. WoW. Chyba z trzy razy sprawdzałem czy jakiegos odcinka nie przegapiłem...
Pytanie tylko co dalej? Czy będziemy walczyć z obserwatorami? Czy postaramy sie skomunikować z przeszłością i ich ostrzec?

Ocena 9/10

Użytkownik Modes edytował ten post 22.04.2012 - |14:51|

• 0

#6 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 22.04.2012 - |15:18|

Odcinek był super oderwaniem od rzeczywistości. Podobał mi się.

Pytanie tylko co dalej? Czy będziemy walczyć z obserwatorami? Czy postaramy sie skomunikować z przeszłością i ich ostrzec?

Na to pytania dostaniemy odpowiedź raczej dopiero w ewentualnym 5 sezonie.
Ale sam jestem ciekaw jak to dalej będzie.

A i nie wiem czy ktoś to zauważył. Mianowicie chodzi o liczby zapisane na karteczce, którą trzymał Walter. Te liczby to: 0 9 2 1 1 2
Jak odpowiednio je zapisać: 09/21/12 lub po prostu Wrzesień 21 2012, w przełożeniu na Polski zapis dat: 21.09.12 czyli 21 września 2012 r. [to jest piątek tak przy okazji]. To otrzymujemy bardzo prawdopodobna datę PREMIERY 5 sezonu!
W internecie wiele się mówi o tych liczbach, co daje kolejne nadzieje na 5 sezon.
  • 0

#7 goral_222

goral_222

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 142 postów

Napisano 22.04.2012 - |16:08|

Jedno wielkie WTF ? Nagle dostajemy świat opanowany przez Obserwatorów, rok 2036 (?). Czy jest to kolejny wymiar, czy moze ten ostatni po latach ? Duzo pytan postawil ten odcinek, no i zaciekawił na kolejne :)
  • 0

#8 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 22.04.2012 - |17:06|

Raczej kolejny, w tych ostanich Bell nie żył.
  • 0

#9 gregohr

gregohr

Kapral

• Użytkownik
  • 166 postów

Napisano 23.04.2012 - |14:05|

to przypadkiem nie jest świat, w którym przez chwilę był Peter? to z poczatku sezonu (3 albo 4), gdzie były sceny walki?
  • 0
...take a look, to the sky, just before You die- it's the last time he will...

#10 Me Myself and I

Me Myself and I

Plutonowy

• Użytkownik
  • 495 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 23.04.2012 - |17:02|

no raczej ten.

Etta była oczywistą oczywistością, ale urocza jest :D

odcinek pozamiatał, nie wyobrażam sobie braku 5-go sezonu nawet jeśli miałoby to być 13 odcinków
  • 0

#11 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 23.04.2012 - |17:39|

to przypadkiem nie jest świat, w którym przez chwilę był Peter? to z poczatku sezonu (3 albo 4), gdzie były sceny walki?

Napewno nie ten.
Tamten świat by postał gdyby Peter zniszczył alternatywny świat a to się nie stało (tym bardziej, że to był 2026 rok a nie było śladu wojny z obserwatorami).
To jest całkowicie nowa rzeczywistość.
  • 0

#12 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 25.04.2012 - |13:05|

Jak już zostało wspomniane, ten odcinek pozamiatał. Po prostu MUSI powstać 5 sezon. Nie wyobrażam sobie zakończenia serialu bez pociągnięcia tego wątku.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#13 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 25.04.2012 - |13:43|

Się podłączę do tego chóru pochwalnego na cześć tego odcinka. Zdecydowanie najlepiej w tym sezonie i nie wiem czy nie najlepiej w ogóle. Normalnie nie wiem kiedy ten czas podczas oglądania zleciał i skończyli tak jakby w środku. Liczę na kontynuację w kolejnym epizodzie tego na czym urwali.
A w to, który to już wymiar tutaj mamy to się nawet nie zagłębiam bo już dawno straciłem rachubę w tym wszystkim.
  • 0

#14 Kraven

Kraven

Kapral

• Użytkownik
  • 224 postów

Napisano 26.04.2012 - |19:51|

W końcu bardzo dobry odcinek w tym sezonie, szkoda że poprzedziło go 18 nijakich.
Słodka Etta, powrót Desmonda z wyspy do świata żywych, dodali Waltera i powstała niezła ekipa.
Bardzo fajnie się to oglądało i oby 5 sezon tak wyglądał.
Naszyjnik (łańcuszek z kulą) Etty wskazuje na to, że przepowiednia Września się spełniła i Olivka odeszła. Czyli możemy się spodziewać czegoś mocnego w końcówce tego sezonu. Szczerze to byłbym za tym żeby Olivii już nie było w 5 sezonie, Etta mi zupełnie wystarczy.
  • 0

#15 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 26.04.2012 - |20:30|

Naszyjnik (łańcuszek z kulą) Etty wskazuje na to, że przepowiednia Września się spełniła i Olivka odeszła.

Wątpie.
Przepowiednia jest tylko aktualna w "złączonym" wszechświecie. Olivia musi umrzeć, bo Peter żyje (bo go nie powinno być i wszystko pomieszał).

W tym odcinku nie mamy żadnego dowodu, że światy są nadał ze sobą związane, ani że kiedykolwiek były. Ponadto Bell żyje co wiemy że nie jest prawdziwe w "złączonym" świecie. WIęc wnioskować można, że to jest jeszcze inny świat (a że nie ma połączenia światów to i nie ma przepowiedni).

Pozatym jesli Olivia by miała w tym sezonie zginąć to żeby Etta istaniała musi ją ona najpierw urodzić a żeby to zrobić Olivia najpierw by musiała być w ciąży.

Użytkownik Modes edytował ten post 26.04.2012 - |20:35|

• 0

#16 Kraven

Kraven

Kapral

• Użytkownik
  • 224 postów

Napisano 27.04.2012 - |09:04|

Pozatym jesli Olivia by miała w tym sezonie zginąć to żeby Etta istaniała musi ją ona najpierw urodzić a żeby to zrobić Olivia najpierw by musiała być w ciąży.

Już od kilku odcinków Peter z Olivią są razem dlatego pojawienie się tematu ciąży byłoby najmniejszym problemem.
Skoro Olivii nie było w bursztynie to znaczy, że już pewnie wąchała kwiatki od spodu.

Tak jak już wspomniałem wolałbym, żeby serial poszedł tą drogą, którą mogliśmy oglądać w tym odcinku niż wracał do przynudzania i walki z wszechwiedzącym RDJ. Niestety po zapowiedzi finału nic nie wskazuje na wzrost poziomu serialu.
  • 0

#17 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 27.04.2012 - |09:15|

W końcówce 3 sezonu Olivia urodziła dziecko, z tym że nie pamiętam już co to za wszechświat był czy jak linia czasowa więc może to jakieś inne dziecko.
A druga opcja jest taka, że może to jest dziecko Petera, a niekoniecznie Olivii. No ale to by było naciągane.
  • 0

#18 sokoleokoo2

sokoleokoo2

Szeregowy

• Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 27.04.2012 - |15:08|

Witam, odcinek kapitalny - teraz dopiero się zacznie. Co do pisania że ta serja jest nijaka to powiem szczerze że każdy kolejny odcinek uchylał cosik więcej tajemnicy, budował napięcia a później strzał.

Od same początku podejrzewałem że Obserwatorzy są źli ale do licha czym oni sią ? i jak się zakończy walka z nimi, oglądamy i komentujemy - ale myslę że poza obserwatorami może być ktoś jeszcze i chyba na 5-serii nie skończą zwłaszcza że serial porównywany jest do X-files ;)
  • 0

#19 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 27.04.2012 - |15:41|

Od same początku podejrzewałem że Obserwatorzy są źli ale do licha czym oni sią ? i jak się zakończy walka z nimi, oglądamy i komentujemy - ale myslę że poza obserwatorami może być ktoś jeszcze i chyba na 5-serii nie skończą zwłaszcza że serial porównywany jest do X-files ;)

Serial nie ma oglądalności. To i tak cud że dali finałowy 13 odcinkowy piąty sezon.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#20 sokoleokoo2

sokoleokoo2

Szeregowy

• Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 28.04.2012 - |19:16|

Serial nie ma oglądalności. To i tak cud że dali finałowy 13 odcinkowy piąty sezon.

To samo mówili o Supernaturals - a już 7 -seria leci. Powiem szczerze że dobrego serialu nigdy dość zwłaszcza że ostatnio widzę że jakość i co gorsza sens niektórych nowych produkcji przyprawia o ból głowy.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych