Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 006 - The Bitter End

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
12 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Ocena odcinka (1 użytkowników oddało głos)

Ocena odcinka

1. 10 (1 głosów [100.00%])

Procent z głosów: 100.00%

2. 9 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

3. 8 (0 głosów [0.00%])

4. 7 (0 głosów [0.00%])

5. 6 (0 głosów [0.00%])

6. 5 (0 głosów [0.00%])

7. 4 (0 głosów [0.00%])

8. 3 (0 głosów [0.00%])

9. 2 (0 głosów [0.00%])

10. 1 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 Derten

Derten

Plutonowy

• LAMER
  • 367 postów

Napisano 26.02.2011 - |22:35|

No i Gannikus zyskał wolność chyba jako jedyny z domu Batiatusa ;] Solonius podła bestyjka ale przez to marnie skończy ;] Ehhh finał masakryczny , piękny i cudowny znacznie bardziej mi się podobał pod względem fabuły niż finał Spartkakusa ... bo powiedzmy sobie szczerze tam to tylko krew była :D Coś czuję że Gannikusa zobaczymy w 2 sezonie Spartakusa właściwego ;] Najlepszy fragment "Że dostaną nagrodę za wszystko co uczynili" :D ehhhh poezja ;] Najlepsze jest to że mimo wiadomego końca potrafili człowieka zaskoczyć ;] Zabrakło [beeep] Barcy ale cóż :D No powiedzcie czy to nie piękna seria jest ? oba seriale ? Piękna :)
  • 0

#2 Mdeem

Mdeem

Sierżant

• VIP
  • 767 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 26.02.2011 - |22:39|

01x06
Ależ piękna walka na arenie! Wspaniałe zakończenie serialu.
Cholera, co my teraz będziemy oglądali :(
No nic, zobaczymy co przyniesie "Camelot".
Pozdrowienia dla wszystkich kibiców ludus Batiatusa - kawał dobrej roboty STARZ za nami :rolleyes:
Podziękowania dla yungara za całokształt, trzymaj rękę na pulsie kontynuacji Spartakusa.

Użytkownik Mdeem edytował ten post 26.02.2011 - |22:48|

• 0

#3 sibum

sibum

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 261 postów

Napisano 26.02.2011 - |22:41|

Świetny 6 odcinek, rozwiązali chyba wszystkie wątki, finalna bitwa super. Bardzo fajnie w tych 6 odcinkach pokazali, jaką długą drogę bohaterowie musieli przeżyć, żeby znaleść się tam, gdzie ich pokazano w Spartacusie.
No i końcówka z Gannikusem, całkiem sobie to inaczej wyobrażałem, a tutaj bardzo miłe zaskoczenie, bo tego wogóle nie brałem pod uwagę.
  • 0

#4 marass

marass

Szeregowy

• Użytkownik
  • 45 postów
  • MiastoNowy Tomyśl

Napisano 26.02.2011 - |22:51|

Kapitalne zakończenie tego serialu. Bardzo się cieszę, że Gannikus przeżył mam nadzieję że pojawi się w drugim sezonie blood and sand. Pozostaje tylko czekać i mieć nadzieję, że nowy odtwórca roli Spartacusa sobie poradzi i godnie zastąpi Andyego.
  • 0

#5 SuperTramp21

SuperTramp21

Szeregowy

• Użytkownik
  • 9 postów
  • MiastoCzęstochowa

Napisano 26.02.2011 - |23:42|

Cudowne show! Finał przerósł moje wszystkie oczekiwania. Od początku serii przypadła mi do gustu postać Gannicusa. Ten beztroski bóg areny swoimi czynami zaskarbił sobie moją sympatie. Na chuja Jowisza! dobrze, że twórcy doszli do podobnych wniosków co ja. Żaden gladiator nie pokonałby Celta w uczciwej walce i dobrze, że nie pozwolili walczyć Kriksosowi, bowiem widać było w każdej walce tych dwóch, że Gannicus jest lepszy, a wiadomo, ze gdyby doszło do tego pojedynku na arenie wygrać musiałby Kriksos i tym samym postąpili by nieuczciwie względem fanów mistrza.

Wszystkie wątki zamknęli bardzo ciekawie. Soloniusz w końcu pokazał swoje ambicje które zrodziły konflikt. Ashur tez dostał za swoje. I ta końcówka której się nie spodziewałem. Wolność - nikt bardziej na nią nie zasłużył jak Mistrz Kapui, Gannicus:) swoja drogą, zamiast wymazywać to imię z historii, Batiatus powinien postawić mu pomnik w willi za to co zrobił dla tego domu.
  • 0
"Never lose focus! Not if jupiter himself Were to rip open the heavens And dangle his cock from the skies!"

#6 Dinsdale

Dinsdale

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 317 postów

Napisano 26.02.2011 - |23:50|

Przepiękne zakończenie. Zeby jeszcze tak zaskoczyć widza odejściem Gannicusa, człowiek tylko odliczał czas do jego śmierci, bo przecież "nie było o nim słowa w B&S" świetne zagranie z meta-wiedzą.
Ta krótka seria okazała się być jeszcze intensywniejsza niż B&S właśnie ze względu na 6 odcinków, jednak obawy o ostatni odcinek okazały się bezpodstawne, zemsta była satysfakcjonująca jak i otwarcie areny oraz pstryczek w nos od Soloniusza.
Jak powiedział marass mamy szanse na zobaczenie Gannicusa w drugim sezonie Spartacusa i w tem sposób dwie serie mogą spleść się w fantastyczny sposób.
  • 0

#7 yungar

yungar

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 147 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 27.02.2011 - |02:38|

Ja też dołączę do pochwalnego chóru i powiem, że był to niesamowicie satysfakcjonujący finał tej krótkiej serii. Zakończenie z Ganikusem, którego chyba nikt się nie spodziewał, a które zostawia pole manewru w drugiej serii. Świetna dynamika tego prequela, który mimo że robiony w wymuszonych okolicznościach, okazał się bezcennym uzupełnieniem legendy Spartakusa. Pisałem wcześniej, że po finale musi być niedosyt, bo Spartakusa nigdy za wiele, ale odszczekuję te słowa, bo twórcy zaserwowali nam idealne zwieńczenie tej krótkiej historii. Drugi sezon jest skazany na sukces, będzie to coś kompletnie innego, bowiem opuścimy arenę i kapuańskie intrygi, lecz kredyt zaufania do twórców po tym prequelu jest olbrzymi. Tylko Batiatusa będzie brakować, bo według mnie on jest spiritus movens tego serialu i przez te 19 on był panem ekranu. Niewątpliwie za rok Spartakus jeszcze mocniej zdominuje zimę :)
  • 0

#8 Rylek

Rylek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 11 postów
  • MiastoRadom

Napisano 27.02.2011 - |11:33|

Batiatusa będzie brakować. mam nadzieję, że twórcy zaserwują nam równie udaną postać bo przecież ktoś musi narzekać na bogów rżnących go w rzyć :D
sam odcinek "boski", świetne otwarcie nowej areny
jedynie nieco inaczej wyobrażałem sobie okulawienie ashura (menda z niego nieprzeciętna niedająca się nie lubić)
teraz pozostaje jedynie czekać na 2 sezon
  • 0
Tales from the malazan book of the dead..

#9 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 27.02.2011 - |20:09|

Jednym słowem M.A.S.A.K.R.A. !!! Najlepszy epizod w historii całego Spartacusa. Końcowa walka na arenie mistrzostwo.
Zakończenie z Gannicusem zaskakujące, raczej liczyłem na jakąś bohaterską śmierć na arenie czy cicha śmierć z ręki Doctore, ale wolność, no tego się nie spodziewałem. Jego powrót w 2 sezonie jest jak najbardziej możliwy.
Jedyny zgrzyt IMO to trochę zbyt łatwe przejęcie gladiatorów Wetiusza przez Soloniusza. Jak dla mnie ten wątek minimalnie naciągany. No, ale jak wiemy i tak w końcu dostał to na co sobie zasłużył podobnie jak Batiatus i Lukrecja.
Tych dwóch postaci będzie brakować zdecydowanie w drugim sezonie bo to one ciągnęły całą akcję do przodu, to ich intrygi ciekawiły najbardziej, gladiatorzy byli tylko od walki na arenie i nie wydaje mi się żeby sami sprawili aby było w mairę ciekawie. Mam nadzieję, że pojawi się jakiś godny przeciwnik, który godnie zastąpi naszą parkę. Z historii wiemy, że pierwszym, który miał stłumić powstanie był Klaudiusz Glaber czyli kolo, który zdradził Spartacusa i zrobił z niego niewolnika w B&S.
Na prawdę wielka szkoda, że trzeba znowu czekać cały rok na kontynuację. Z jednej strony szkoda, że ten prequel był taki krótki, ale z drugiej jak miał być wydłużony na siłę i nudzić to dobrze, że stało się jak się stało. Mieliśmy sześć na prawdę bardzo dobrych i równych odcinków bez zanudzania i zbędnych gadek. Na to samo liczę w sezonie drugim i miejmy nadzieję, że następca Andy'ego stanie na wysokości zadania.
Ocena finału może być tylko jedna zdecydowane 10/10.
  • 0

#10 Anfauglir

Anfauglir

Szeregowy

• Użytkownik
  • 29 postów

Napisano 27.02.2011 - |23:59|

Czy ktoś wie jak nazywają się utwory, które lecą w momencie gdy gladiatorzy wychodzą na arenę no i oczywiście walczą ?? Albo ma jakiś pomysł gdzie można by je znaleźć ??
  • 0

#11 truskolodz

truskolodz

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 502 postów
  • MiastoŁodź/Dublin

Napisano 02.03.2011 - |00:14|

Finał - kosmos! Tego się nie spodziewałem. Cała miniseria po prostu robi piorunujące wrażenie! Wolność dla Gannicusa? Kapitalne rozwiązanie... Szkoda Batiatusa, ale mam nadzieję, że Gannicus pojawi się w 2 sezonie Spartakusa! Szykuje się fantastyczna uczta dla oczu!
  • 0
Dołączona grafika

#12 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 18.04.2011 - |22:17|

Absolutna REWELACJA ten spinn off Spratacusa, jak na razie mój nr1 sezonu 2010/2011.

Na ch*ja Jowisza! szkoda że Batiatusa nie będzie w s3 bo gość był bezbłędny.

Użytkownik johnass edytował ten post 18.04.2011 - |22:20|

• 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#13 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 22.01.2012 - |20:53|

Zapraszamy do dyskusji.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych