Odcinek 006 - The Bitter End
Napisano 26.02.2011 - |22:35|
Napisano 26.02.2011 - |22:39|
Ależ piękna walka na arenie! Wspaniałe zakończenie serialu.
Cholera, co my teraz będziemy oglądali
No nic, zobaczymy co przyniesie "Camelot".
Pozdrowienia dla wszystkich kibiców ludus Batiatusa - kawał dobrej roboty STARZ za nami
Podziękowania dla yungara za całokształt, trzymaj rękę na pulsie kontynuacji Spartakusa.
Użytkownik Mdeem edytował ten post 26.02.2011 - |22:48|
Napisano 26.02.2011 - |22:41|
No i końcówka z Gannikusem, całkiem sobie to inaczej wyobrażałem, a tutaj bardzo miłe zaskoczenie, bo tego wogóle nie brałem pod uwagę.
Napisano 26.02.2011 - |22:51|
Napisano 26.02.2011 - |23:42|
Wszystkie wątki zamknęli bardzo ciekawie. Soloniusz w końcu pokazał swoje ambicje które zrodziły konflikt. Ashur tez dostał za swoje. I ta końcówka której się nie spodziewałem. Wolność - nikt bardziej na nią nie zasłużył jak Mistrz Kapui, Gannicus:) swoja drogą, zamiast wymazywać to imię z historii, Batiatus powinien postawić mu pomnik w willi za to co zrobił dla tego domu.
Napisano 26.02.2011 - |23:50|
Ta krótka seria okazała się być jeszcze intensywniejsza niż B&S właśnie ze względu na 6 odcinków, jednak obawy o ostatni odcinek okazały się bezpodstawne, zemsta była satysfakcjonująca jak i otwarcie areny oraz pstryczek w nos od Soloniusza.
Jak powiedział marass mamy szanse na zobaczenie Gannicusa w drugim sezonie Spartacusa i w tem sposób dwie serie mogą spleść się w fantastyczny sposób.
Napisano 27.02.2011 - |02:38|
Napisano 27.02.2011 - |11:33|
sam odcinek "boski", świetne otwarcie nowej areny
jedynie nieco inaczej wyobrażałem sobie okulawienie ashura (menda z niego nieprzeciętna niedająca się nie lubić)
teraz pozostaje jedynie czekać na 2 sezon
Napisano 27.02.2011 - |20:09|
Zakończenie z Gannicusem zaskakujące, raczej liczyłem na jakąś bohaterską śmierć na arenie czy cicha śmierć z ręki Doctore, ale wolność, no tego się nie spodziewałem. Jego powrót w 2 sezonie jest jak najbardziej możliwy.
Jedyny zgrzyt IMO to trochę zbyt łatwe przejęcie gladiatorów Wetiusza przez Soloniusza. Jak dla mnie ten wątek minimalnie naciągany. No, ale jak wiemy i tak w końcu dostał to na co sobie zasłużył podobnie jak Batiatus i Lukrecja.
Tych dwóch postaci będzie brakować zdecydowanie w drugim sezonie bo to one ciągnęły całą akcję do przodu, to ich intrygi ciekawiły najbardziej, gladiatorzy byli tylko od walki na arenie i nie wydaje mi się żeby sami sprawili aby było w mairę ciekawie. Mam nadzieję, że pojawi się jakiś godny przeciwnik, który godnie zastąpi naszą parkę. Z historii wiemy, że pierwszym, który miał stłumić powstanie był Klaudiusz Glaber czyli kolo, który zdradził Spartacusa i zrobił z niego niewolnika w B&S.
Na prawdę wielka szkoda, że trzeba znowu czekać cały rok na kontynuację. Z jednej strony szkoda, że ten prequel był taki krótki, ale z drugiej jak miał być wydłużony na siłę i nudzić to dobrze, że stało się jak się stało. Mieliśmy sześć na prawdę bardzo dobrych i równych odcinków bez zanudzania i zbędnych gadek. Na to samo liczę w sezonie drugim i miejmy nadzieję, że następca Andy'ego stanie na wysokości zadania.
Ocena finału może być tylko jedna zdecydowane 10/10.
Napisano 27.02.2011 - |23:59|
Napisano 02.03.2011 - |00:14|
Napisano 18.04.2011 - |22:17|
Na ch*ja Jowisza! szkoda że Batiatusa nie będzie w s3 bo gość był bezbłędny.
Użytkownik johnass edytował ten post 18.04.2011 - |22:20|
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych
Napisano 22.01.2012 - |20:53|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych