Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 017 - S02E11 - Judge, Jury, Executioner

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
14 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Ocena odcinka (7 użytkowników oddało głos)

Ocena odcinka

1. 10 (1 głosów [14.29%] - Zobacz)

Procent z głosów: 14.29%

2. 9 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

3. 8 (3 głosów [42.86%] - Zobacz)

Procent z głosów: 42.86%

4. 7 (1 głosów [14.29%] - Zobacz)

5. 6 (1 głosów [14.29%] - Zobacz)

6. 5 (0 głosów [0.00%])

7. 4 (0 głosów [0.00%])

8. 3 (1 głosów [14.29%] - Zobacz)

9. 2 (0 głosów [0.00%])

10. 1 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 21.01.2012 - |19:03|

Zapraszamy do dyskusji.

#2 no1special

no1special

Kapral

• Użytkownik
  • 196 postów

Napisano 05.03.2012 - |15:03|

Ciekawe czy malkontenci nadal będą narzekać po tym odcinku ;)

Epizod bardzo ciekawy, sporo się dzieje, no i oczywiście na plus zaskakujące zakończenie. Podsumowując, wszystko było skupione wokół Dale'a i jego walki o życie Randalla, dodatkowo zostało ukazane beztroskie i nieodpowiedzialne zachowanie Carla, które ostatecznie pośrednio doprowadziło do sytuacji z końca odcinka. Jeżeli już mam się na siłę do czegoś czepiać, to zapewne do tego w jaki sposób zombiak zakradł się za plecy Dale'a. Po tym jak poruszają się i reagują zombie, naprawdę ciężko jest uwierzyć że ten dopiero zaatakował jak Dale się odwrócił. W dodatku chyba nie tak zachowuje się osoba która odpowiada za wartę i sprawdzanie/pilnowanie terenu, broń nieprzygotowana, letargiczne procesowanie w głowie tego co zobaczył no i odwracanie się w stylu slow-motion... to już lekka przesada ;]
  • 0

#3 Slide

Slide

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 85 postów

Napisano 05.03.2012 - |21:44|

druga połowa sezonu to tendencja zwyżkowa oby tak dalej, podobała mi się scena w stodole, ale brakowało mi strzału w momencie kiedy wchodził młody :) końcówka świetna. niech farmę pociągną do końca sezonu i w 3 nowa miejscówka.
  • 0

#4 Mdeem

Mdeem

Sierżant

• VIP
  • 767 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 05.03.2012 - |21:58|

Że zacytuję Dale'a: "...Twój świat to ten w którym przetrwa najsilniejszy? Jeśli tak to ja nie chcę w nim żyć..." (czy jakoś tak) - spełniamy życzenia ;) (ewolucji i doboru naturalnego bracie nie przeskoczysz). A do głupoty Carla idealnie pasuje "co cię nie zabije - to cię wzmocni", poryczy sobie w kącie i wyciągnie (miejmy nadzieję) prawidłowe wnioski na przyszłość.
Komu tam trzeba zasadzić Panie kopa żeby się wkońcu zmyli z tego "ośrodka rekreacyjnego" zwanego farmą?

Użytkownik Mdeem edytował ten post 05.03.2012 - |22:02|

• 0

#5 kfasek

kfasek

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 85 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 06.03.2012 - |02:33|

Niczym no1special nie podoba mi się jedynie sposób w jaki truposz dorwał Dale'a. Zostawił krowę, przyczaił się, zaszedł go za plecy skulony i zapolował? Przyczajony tygrys, ukryty smok :<. Tak czy siak, odcinek bardzo dobry.

A farma raczej do końca sezonu będzie, nie czytałem spoilerów, ale w sumie widzę tylko dwie opcje na finał. A może mnie czymś znowu zaskoczą?
  • 0
4+8+15+16+23+42=108!

#6 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 06.03.2012 - |04:04|

Pierwszy raz od dlugie czasu telewizyjny program tak mnie poruszyl.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#7 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 07.03.2012 - |16:37|

Było nieźle, faktycznie poziom drugiej części sezonu rośnie.
Dale's out! Tego się nie spodziewałem, ale jestem niezmiernie wdzięczny scenarzystom za pozbycie się tego aktora z obsady. Nie przepadałem za nim, a po tym co próbował zmajstrować w tym odcinku to jak dla mnie był do kasacji i ... spełniło się :) Teraz jeszcze tylko Lori, ewentualnie czarnuch i będzie tzw gitez majonez. Niech dodadzą jakieś ciekawe postacie w przyszłym sezonie.
No i co to będzie z tym naszym Randallem bo strasznie nie mogą sobie z tym fantem poradzić. Tak mi się zdaje, że koleżka da nogę z tego wszystkiego i wtedy dopiero zrobi się problem. No i z drugiej strony powinno się zrobić ciekawie.
Nie wiem co kierowało poczynaniami Carla, ale teraz pewnie będzie chciał się poprawić.
Ostatnie dwa odcinki zapowiadają się bardziej niż obiecująco.

Użytkownik delta1908 edytował ten post 08.03.2012 - |09:42|

• 0

#8 cymrean

cymrean

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 503 postów

Napisano 07.03.2012 - |22:22|

Hmm Carl chyba pozazdrościł swoim kolegom po fachu z seriali stacji ogólnych (jak Tyler z V czy dzieciaki z Terra Nova) i postanowił zagrać głupiego nastolatka. A do tej pory był przykładem tolerowalnego dzieciaka, ale skoro to kablówka to liczę że się czegoś nauczy.

Dale wyeliminowany, czyli jest miejsce dla Hershela w obsadzie. Hurra. Teraz niech się pozbędą Lori i wezmą Maggie na stałe. :)

Co do Randalla, to pewnie go nie zabiją i sezon się skończy atakiem 30, albo jako cliffhanger albo jako cały finałowy odcinek.
  • 0

#9 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 09.03.2012 - |10:58|

W tym tygodniu Walking Dead wygrało z zaskakującym zakończeniem. Takiego rozwoju sytuacji chyba nikt się nie spodziewał chociaż muszę przytaknąć, że kiepsko to było zrobione. Osobiście wolałbym żeby załatwił go Randall podczas próby ucieczki to by było idealne zwieńczenie jego walki o ocalenie chłopaka.
  • 0
don't try

#10 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 12.03.2012 - |16:12|

Oprócz "skradania się" szwędacza i głupoty Carla to odcinek bardzo dobry.
  • 0

#11 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 12.03.2012 - |17:19|

Oprócz "skradania się" szwędacza i głupoty Carla to odcinek bardzo dobry.

Czy odcinek bylby lepszy gdyby Carl byl madry?
  • 1
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#12 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 14.03.2012 - |20:30|

Może i nie do końca, ale przynajmniej nie było by się do czego choć trochę przyczepić.
  • 0

#13 Magnes

Magnes

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 195 postów
  • Miastowiocha na Śląsku

Napisano 15.03.2012 - |15:52|

Byłby gorszy, gdyby Carl był mądry moim zdaniem. :)
  • 0
http://magory.net - moja strona

#14 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 15.03.2012 - |16:47|

Byłby lepszy, gdyby zombie ugryzło Carla ;)
  • 0
don't try

#15 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 10.04.2012 - |22:02|

Długi czas słaby, przegadany i nudny epizod. Końcówka wprowadziła wiele ożywienia i faktycznie mogła poruszyć. Śmierć Dale'a tylko z lekka mnie zaskoczyła, spodziewałem się że ktoś z trójki Lori, Dale, Darryl zginie, zresztą myślę, że to nie koniec, ktoś z tej dwójki nie dożyje 3 sezonu, obydwoje mocno "siadli" i są zbędnym dodatkiem.
Druga część sezonu bez dwóch zdań lepsza, wszystko jest bardziej emocjonujące i przejmujące, a tego w sumie oczekiwałem od takiej historii grozy i bliskości zagłady ludzkości.
  • 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych