Odcinek 016 - S02E10 - 18 Miles Out
Napisano 21.01.2012 - |19:01|
Napisano 27.02.2012 - |07:28|
Ostatnimi czasy w serialu było jakoś mniej baboli i już myślałem, że się poprawili trochę twórcy...
Jaciepiernicze!
Wirus w ząbiakach a ci się naparzają, nacinają, rany otwarte, flaki wszędzie bryzgają i nic! A od zadrapania inni się zakarzają!
Jaciepiernicze!
Gdzie logika? Gdzie zdrowy rozsądek? Czy w ameryce widownia na prawdę jest aż tak głupia?
Jaciepiernicze!!!
...(zamiast jaciepiernicze wstawcie sobie dowolne bluzgi bo i tak to się w pale nie mieści)...
Użytkownik Gibol edytował ten post 27.02.2012 - |07:28|
R.I.P. StarGate ![]()
TauriCon still alive ![]()
Napisano 27.02.2012 - |17:12|
Odpowiedź na to pytanie zapewne będzie w następnym odcinku
Napisano 27.02.2012 - |17:40|
Napisano 28.02.2012 - |13:31|
Pytanie czy scenarzyści są aż tak naiwni. Chociaż swoją drogą i tak by to wytłumaczyli, że przecież Shane wytarł nóż. Prędzej bym się już czepił tego, że zombiego 'trzeba' kilka razy dźgnąć nożem w głowę żeby jak najwięcej zawirusowanej krwi zabryzgało twarz dźgającego.Jaciepiernicze!
Gdzie logika? Gdzie zdrowy rozsądek? Czy w ameryce widownia na prawdę jest aż tak głupia?
Napisano 28.02.2012 - |13:57|
Ratuje sprawa konfliktu etycznego zwiazanego z chlopakiem. zabic czy nei zabic, oto jest pytanie.
Ocena odcinka prawdopodobnie najnizsza w sezonie, mimo wartkiej akcji.
Co do dyskusji na temat zakarzenia. Nie znamy szczegulow na temat wirusa. W szczegolnosci dynamiki wzrostu. Moze musi istniec jakas "masa krytyczna" by nastapil wzrost. Poza tym krew ma ta ceche, ze nawet w zylach jej cisnienie jest wyzsze od atmosferycznego, czyli wyplywa. Powierzchowne zadrapania moga nei doprowadzic do infekcji gdyz wiris nei dostaje sie do krwiobiegu.
Użytkownik Jonasz edytował ten post 28.02.2012 - |14:01|
Genesis
Napisano 29.02.2012 - |13:43|
Powierzchowne zadrapania moga nei doprowadzic do infekcji gdyz wiris nei dostaje sie do krwiobiegu.
Z tym, że właśnie w tym odcinku zaserwowano nam scenkę z Rickiem, Shanem i parą martwych zombiaków bez ugryzień, gdzie Rick stwierdził że prawdopodobnie zostali zarażeni poprzez zadrapania.
Napisano 29.02.2012 - |14:13|
Użytkownik no1special edytował ten post 29.02.2012 - |14:14|
Napisano 29.02.2012 - |22:21|
Shane to "mój" człowiek - ostatni sprawiedliwy
Napisano 01.03.2012 - |10:50|
Zaczęło się od dosyć spokojnej rozmowy Ricka z Shanem na rozdrożu, a skończyło na pojedynku na pięści zakończonej chyba swego rodzaju zawieszeniem broni. Do tego sporo akcji z zombiakami i nawet oglądałem te ich poczynania w napięciu.
Ten gość co go wożą w aucie to musi niezłą traumę przechodzić. Chociaż w takim bagażniku zawsze bezpieczniej
Co do Shane'a i tym jego nacinaniem to twórcy dali nam jak na tacy w jaki sposób chłopaczyna skończy swój żywot na tym padole. Zarazi się chłopina i albo będą go musieli wykończyć, albo sam sobie palnie w łeb, tak to przynajmniej ja widzę.
Jedyny nudniejszy wątek tego odcinka to ta nieudolna próba samobójstwa, ale wynika to chyba stąd, że za dużo było tam mojej "ulubienicy" Lori.
Generalnie, druga część sezonu imo lepsza, aczkolwiek marzy mi się żeby już opuścili ten przytulny i bezpieczny domek i ruszyli dalej w trasę.
Napisano 01.03.2012 - |21:00|
Mnie za to z kolei trochę wybijało z rytmu to, że nie było wszystkich aktorów. Zwłaszcza, że nie ma za bardzo gdzie się podziać na tej farmie. Mogliby chociaż powiedzieć, że pół obsady poszło zbierać zapasy do jakiejś mieściny.
Użytkownik cymrean edytował ten post 01.03.2012 - |21:50|
Napisano 07.04.2012 - |21:00|
Poza tym bezsensowne gadki na farmie, w których, o zgrozo, dużo do powiedzenia miała Lori, weźcie tą babę, nie dość że aseksualna to w dodatku nijaka.
Wiele głupot, z krwią i jej mazaniem wszędzie gdzie popadnie to raz, a dwa ten młody, o ile pamiętam miał nogę przeoraną metalowym szczeblem, a teraz jak gdyby nigdy nic to sobie ucieka przed zombiakami, to sobie jedzie autem, zero bólu, zero grymasów, ech szkoda pisać.
6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair, Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie »