Odcinek 015 - S02E09 - Triggerfinger
Napisano 21.01.2012 - |19:00|
Napisano 21.02.2012 - |19:05|
Dowiadujemy sie w koncu dla czego Sara "musiala" wybrac sie w samotna wycieczke - by w dalszym ustopniu uwiklac Shoena. Teraz juz wszyscy wierza, ze to on jest problemem. Nawet Rick zdaje sie sklaniac w tym kierunku. Wydaje sie, konflikt pomiedzy Shoenem i reszta grupy jest juz nieunikniony i to ten konflikt bedzie tematem nastepnego odcinka, a nawet calej koncowki sezonu.
Genesis
Napisano 22.02.2012 - |09:37|
Jeszcze mnie tak uderzyły teorie Glena. Jakbyś mi nie powiedziała, że mnie kochasz to byłbym Rambo i sam rozwalił tych gości a tak się musiałem za śmietnikiem schować. No ta postać zawsze była trochę tchórzowata ale za to i taką trochę gapowatość da się lubić tego bohatera i wymyślanie mu teraz takich bzdurnych wymówek jest zbyteczne.
Nigdy się chyba nie przyzwyczaję do braku przestrzeni w tym serialu. Chodzi mi o przestrzeń w trakcie konwersacji gdzie operator wjeżdża bohaterom tak głęboko w twarz, że na ekranie nawet całej głowy nie widać. Nigdy tego nie lubiłem a tutaj wydają się wykorzystywać ten zabieg nazbyt często.
Użytkownik Tom_Logan edytował ten post 22.02.2012 - |10:05|
Napisano 22.02.2012 - |11:44|
Lori. Liczyłem, że jednak ten szwendacz coś jej zrobi. Szkoda wielka, że tak się nie stało, no ale będą kolejne szanse i oby tym razem im się udało.
Tak się zastanawiam czy oni z tej farmy kiedyś się ruszą czy zostaną tam już na zawsze bo może się zrobić nudnawo. Ja już na ten domek na prerii patrzeć nie mogę. Wiem, że cięli koszty, ale bez przesady, zmiana otoczenia wyszłaby zdecydowanie na korzyść.
Co do Shane'a to chyba faktycznie wszystko zmierza do jego przykrego końca.
Napisano 22.02.2012 - |12:24|
Napisano 22.02.2012 - |12:33|
Kiedy Rick powiedział im, że ich dwóch kompanów nie żyje to kolesie zmartwili się co powiedzą ich żonom i dzieciom, czy jakoś tak. Więc muszą stanowić jakąś większą grupę.o ile oczywiście ten bohater na końcu nie był ostatnim ocalałym
Co do konfrontacji miedzy nimi to jestem za. Na pewno byłoby to ciekawsze niż płakanie i użalanie się nad sobą, z czym mamy aktualnie w większości do czynienia.
Napisano 24.02.2012 - |22:00|
Co do jeńca to zakładam, że Shane go zabije. Wcześniej stawiałem, że młodsza córka Hershela będzie się zamieniać w zombie i Shnae ją zabije, ale teraz mam nowego kandydata na katalizator wewnątrzgrupowego starcia z Shanem. Ataku innych ludzi na farmę też bym się spodziewał.
Napisano 05.04.2012 - |21:14|
6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair, Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails
Napisano 19.11.2012 - |16:23|
Tym razem jednak nie wytrzymałem. Bardzo, bardzo słaby, nudny i (znów!) kompletnie nic nie wnoszący odcinek. Z relacji znajomych słyszałem, że jeszcze się rozkręci - i mam nadzieję bo serial póki co nie błyszczy. Lubię postapokaliptyczne klimaty, ale głupoty - już nie.
Wyznawca Latającego Potwora Spaghetti.
Obecnie ogląda seriale: Walking Dead (na bieżąco), Mad Men (S02), Desperate Housewives (S01), Big Bang Theory (S06), House of Card (oczekiwanie na nowy sezon).
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie »