Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 015 - S02E09 - Triggerfinger

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Ocena odcinka (5 użytkowników oddało głos)

Ocena odcinka

1. 10 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

2. 9 (0 głosów [0.00%])

3. 8 (2 głosów [40.00%] - Zobacz)

Procent z głosów: 40.00%

4. 7 (2 głosów [40.00%] - Zobacz)

Procent z głosów: 40.00%

5. 6 (0 głosów [0.00%])

6. 5 (0 głosów [0.00%])

7. 4 (0 głosów [0.00%])

8. 3 (0 głosów [0.00%])

9. 2 (1 głosów [20.00%] - Zobacz)

Procent z głosów: 20.00%

10. 1 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 21.01.2012 - |19:00|

Zapraszamy do dyskusji.

#2 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 21.02.2012 - |19:05|

Dobry aczkolwiek nie porywajacy epizod. Kontunuacja watku wyprawy do miasteczka. Hershel pokazuje swoja druga twoarz. Okazuje sie, ze potrafi walczyc i nie ma skrupulow by zabic.

Dowiadujemy sie w koncu dla czego Sara "musiala" wybrac sie w samotna wycieczke - by w dalszym ustopniu uwiklac Shoena. Teraz juz wszyscy wierza, ze to on jest problemem. Nawet Rick zdaje sie sklaniac w tym kierunku. Wydaje sie, konflikt pomiedzy Shoenem i reszta grupy jest juz nieunikniony i to ten konflikt bedzie tematem nastepnego odcinka, a nawet calej koncowki sezonu.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#3 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 22.02.2012 - |09:37|

Nawet do rzeczy kontynuacja poprzedniego odcinka. Chociaż akcja w miasteczku mogłaby się trochę rozciągnąć na przykład w miejsce tego wyjazdu Lori do miasta bo dalej uważam, że to było niepotrzebne do niczego. Swoją drogą ostatnia scena kiedy Lori szepcze do ucha Rickowi jaki to Shane jest niedobry i zepsuty jak taka diablica podjudzająca do złego to mi się szczerze chłopaka żal zrobiło.

Jeszcze mnie tak uderzyły teorie Glena. Jakbyś mi nie powiedziała, że mnie kochasz to byłbym Rambo i sam rozwalił tych gości a tak się musiałem za śmietnikiem schować. No ta postać zawsze była trochę tchórzowata ale za to i taką trochę gapowatość da się lubić tego bohatera i wymyślanie mu teraz takich bzdurnych wymówek jest zbyteczne.

Nigdy się chyba nie przyzwyczaję do braku przestrzeni w tym serialu. Chodzi mi o przestrzeń w trakcie konwersacji gdzie operator wjeżdża bohaterom tak głęboko w twarz, że na ekranie nawet całej głowy nie widać. Nigdy tego nie lubiłem a tutaj wydają się wykorzystywać ten zabieg nazbyt często.

Użytkownik Tom_Logan edytował ten post 22.02.2012 - |10:05|

• 0
don't try

#4 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 22.02.2012 - |11:44|

Nie najgorzej, ale trochę słabiej niż poprzednio. Nawet jakoś akcyjnie nam się zrobiło, ale jakieś to wszystko bez większego polotu. Ciekawe czy ten koleś co go uratowali zostanie członkiem naszego klubu czy w jakiś sposób się go pozbędą.
Lori. Liczyłem, że jednak ten szwendacz coś jej zrobi. Szkoda wielka, że tak się nie stało, no ale będą kolejne szanse i oby tym razem im się udało.
Tak się zastanawiam czy oni z tej farmy kiedyś się ruszą czy zostaną tam już na zawsze bo może się zrobić nudnawo. Ja już na ten domek na prerii patrzeć nie mogę. Wiem, że cięli koszty, ale bez przesady, zmiana otoczenia wyszłaby zdecydowanie na korzyść.
Co do Shane'a to chyba faktycznie wszystko zmierza do jego przykrego końca.
Spoiler

• 0

#5 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 22.02.2012 - |12:24|

W tym sezonie nie liczyłbym na opuszczenie farmy dobrze im tam widać i poza wycieczkami po okolicznych miasteczkach raczej nie ma co liczyć na wyruszenie w drogę. Chociaż ta banda co atakowała naszą dzielną załogę mogłaby się pojawić zmuszając ich do odwrotu o ile oczywiście ten bohater na końcu nie był ostatnim ocalałym. Ewentualnie zombie mogłoby w końcu zwietrzyć świeże mięsko i przypuścić atak frontalny zmasowanymi siłami, którego nie byli by w stanie odeprzeć.
  • 0
don't try

#6 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 22.02.2012 - |12:33|

o ile oczywiście ten bohater na końcu nie był ostatnim ocalałym

Kiedy Rick powiedział im, że ich dwóch kompanów nie żyje to kolesie zmartwili się co powiedzą ich żonom i dzieciom, czy jakoś tak. Więc muszą stanowić jakąś większą grupę.
Co do konfrontacji miedzy nimi to jestem za. Na pewno byłoby to ciekawsze niż płakanie i użalanie się nad sobą, z czym mamy aktualnie w większości do czynienia.
  • 0

#7 cymrean

cymrean

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 503 postów

Napisano 24.02.2012 - |22:00|

Mnie zastanawia fakt, że ci co szukali zabitych przez Ricka gości inaczej nazywali zombie niż ci zabici. Co sugeruje, że długo w grupie razem raczej nie byli. Albo jakiś błąd w scenariuszu.

Co do jeńca to zakładam, że Shane go zabije. Wcześniej stawiałem, że młodsza córka Hershela będzie się zamieniać w zombie i Shnae ją zabije, ale teraz mam nowego kandydata na katalizator wewnątrzgrupowego starcia z Shanem. Ataku innych ludzi na farmę też bym się spodziewał.
  • 0

#8 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 05.04.2012 - |21:14|

Średni odcinek, za długo trwała scena w barze i później powrót Ricka, Glena i Hershela z miasteczka, rozwlekli to jak mogli. Lori i jej miny, dziwaczne relacje z Shanem to też niezbyt udane kwestie. Na plus można dodać że jest jakoś mroczniej niż w pierwszym sezonie, a i zombiaki są bardziej dopracowane i bardziej straszą w końcu, a nie śmieszą.
  • 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails

#9 Haes

Haes

Plutonowy

• Użytkownik
  • 395 postów

Napisano 19.11.2012 - |16:23|

Po każdym obejrzanym odcinku czytam opinie i chociaż dotychczas się nie udzialałem, to w duchu jednak broniłem serialu (choć jest przeciętny, a w sferze psychologiczno-emocjonalnej nawet naiwny) i uważałem, że po co poniektórzy przesadzają z krytyką.

Tym razem jednak nie wytrzymałem. Bardzo, bardzo słaby, nudny i (znów!) kompletnie nic nie wnoszący odcinek. Z relacji znajomych słyszałem, że jeszcze się rozkręci - i mam nadzieję bo serial póki co nie błyszczy. Lubię postapokaliptyczne klimaty, ale głupoty - już nie.
  • 0

Wyznawca Latającego Potwora Spaghetti.

Obecnie ogląda seriale: Walking Dead (na bieżąco), Mad Men (S02), Desperate Housewives (S01), Big Bang Theory (S06), House of Card (oczekiwanie na nowy sezon).

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych