Odcinek 020 - S02E10 - Valar Morghulis
Napisano 21.01.2012 - |18:35|
Napisano 04.06.2012 - |15:45|
Napisano 04.06.2012 - |17:31|
Fantastyczne zakończenie sprawy Theona, no coż nie dowodził ludźmi którzy chętnie poszliby z nim na śmierć.
Natomiast kompletnie nierozumiem dlaczego młodzi Starkowie mają iść na północ, Theona nie ma, jego tatuś wcale nie chce atakować Winterfell, no i wypadało by go odbudować po podpaleniu, czemu nie zostali?
Trochę szkoda, że wątek Jaime'ego nie został dokończony, możnaby tego oczekiwać po finale. A tak wychodzi na to, że idą i idą i dojść nie mogą.
Użytkownik Dinsdale edytował ten post 05.06.2012 - |10:14|
Napisano 04.06.2012 - |23:08|
Napisano 05.06.2012 - |15:53|
Napisano 05.06.2012 - |17:21|
Napisano 12.06.2012 - |20:55|
1-1 Błaszczykowski! Poprawił mi humor
Użytkownik Mdeem edytował ten post 12.06.2012 - |20:59|
Napisano 21.07.2012 - |14:13|
Ciekawe co to będzie z tym Winterfell, czy zostanie jeszcze kiedykolwiek odbudowane, czy raczej Starkowie rozejdą się każde w swoją stronę, bo póki co to przyszłość żadnego z nich nie jest pewna.
Za Murem w końcu coś drgnęło, kolejny sezon powinien być arcyciekawy. No i ciekawe co to będzie z Jonem, czy przyłączy się do dzikich, czy będzie próbował zwiać (raczej ciężko mu będzie).
Co do Dany, to w końcu smoki dały znać o sobie. Może w kolejnym sezonie już coś się zacznie dziać w tym temacie. Oby.
Bran, to niestety najnudniejszy wątek. Może coś w kolejnym sezonie drgnie. Ciekawe, co też będzie z Theonem, mam nadzieję, że jeszcze pozipie i jeszcze trochę namiesza. Nawet lubię tę postać.
Szkoda, że tyle trzeba teraz czekać na kolejny sezon. Mimo, że ten był troszkę słabszy od poprzedniego, to i tak uważam, że to najlepszy z obecnie emitowanych seriali.
Napisano 17.04.2013 - |21:29|
Trochę przydługawo, ale dość ciekawie. Najciekawiej jest za Murem, aura tajemniczości i czegoś nieznanego jakoś podwyższa adrenalinę i człowiek z niepokojem obserwuje co też tam się może wydarzyć. Pojawienie się zombie tylko może uatrakcyjnić 3 sezon.
I oby tak się stało bo delikatnie mnie ten sezon rozczarowuje, niby sporo się działo, ale jako całość wszystko mocno rozwleczone, niektóre wątki zapomniane, inne toczą się leniwie - wątek Daenerys i jej smoków, niech wreszcie dadzą znać o sobie.
Napewno słabiej niż 1 sezon.
6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair, Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails
Napisano 02.05.2013 - |20:39|
To jakaś świecka tradycja w GoT, że przedostatni odcinek sezonu okazuje się lepszy od ostatniego.
Ale ogólnie nie jest źle. W końcu widać tę zimę co to nadciąga, nadciąga i nadciągnąć nie może. Choć baaardzo to rozwlekli. W ogóle przez większość pierwszego sezonu odniosłem wrażenie, że historia zapierdziela do przodu jak ruski samochodzik. W drugim to już tak trochę wszystko rozwlekane było np. marsz Króla Północy na Królewską Przystań - zleciał cały sezon i jeszcze nie doszli.
Fajnie że w końcu coś się ruszyło z Khaleesie, smoczki rosną jak na drożdżach. Nie rozumiem tylko, jakim cudem jej "lud" może sobie pozwolić na swobodne plądrowanie. Rady wprawdzie nie ma, ale Qarth to przecież ogromne miasto - gdzie jakaś straż czy cuś?
Trochę za mało było Halfmena - uwielbiam jego dialogi.
A Sansa to jednak tępa dzida, po raz kolejny zrezygnowała z możliwości ucieczki. Jak dla mnie odcinek w okolicach 8-9/10. ![]()
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie »