Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 020 - S02E10 - Valar Morghulis

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
9 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Ocena odcinka (11 użytkowników oddało głos)

Ocena odcinka

1. 10 (4 głosów [36.36%] - Zobacz)

Procent z głosów: 36.36%

2. 9 (2 głosów [18.18%] - Zobacz)

Procent z głosów: 18.18%

3. 8 (4 głosów [36.36%] - Zobacz)

Procent z głosów: 36.36%

4. 7 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

5. 6 (0 głosów [0.00%])

6. 5 (0 głosów [0.00%])

7. 4 (0 głosów [0.00%])

8. 3 (0 głosów [0.00%])

9. 2 (0 głosów [0.00%])

10. 1 (1 głosów [9.09%] - Zobacz)

Procent z głosów: 9.09%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 21.01.2012 - |18:35|

Zapraszamy do dyskusji.

#2 gregohr

gregohr

Kapral

• Użytkownik
  • 166 postów

Napisano 04.06.2012 - |15:45|

zacny ostatni odcinek- tyle wystarczy. Dracarys!
  • 0
...take a look, to the sky, just before You die- it's the last time he will...

#3 Dinsdale

Dinsdale

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 317 postów

Napisano 04.06.2012 - |17:31|

Dobre przygotowanie pod trzeci sezon, niestety ten się skończył zanim się człowiek obejrzał.
Fantastyczne zakończenie sprawy Theona, no coż nie dowodził ludźmi którzy chętnie poszliby z nim na śmierć.
Natomiast kompletnie nierozumiem dlaczego młodzi Starkowie mają iść na północ, Theona nie ma, jego tatuś wcale nie chce atakować Winterfell, no i wypadało by go odbudować po podpaleniu, czemu nie zostali?

Trochę szkoda, że wątek Jaime'ego nie został dokończony, możnaby tego oczekiwać po finale. A tak wychodzi na to, że idą i idą i dojść nie mogą.

Użytkownik Dinsdale edytował ten post 05.06.2012 - |10:14|

• 0

#4 no1special

no1special

Kapral

• Użytkownik
  • 196 postów

Napisano 04.06.2012 - |23:08|

W miarę spokojny finał sezonu, wraz z zakończeniem kilku pośrednich wątków. Ze spoilerów wiedziałem o Joffrey'u i Margery, cała scena w sali tronowej była przyzwoita. Wygląda na to że Brienne i Jaimie dojadą do Kings Landing, ciekawe czy po drodze spotkają Sandora ? Melisandre ewidentnie manipuluje Stannisem, jednak chyba on sam również chce wierzyć w słowa które wypowiada kapłanka. Nadal mam nadzieję że Davos przetrwał bitwę z poprzedniego odcinka. W wątku Daenerys w końcu coś ruszyło, widać że nawet tak młode smoki potrafią być wyjątkowo zabójcze, to co dopiero jak będą w pełni dojrzałe. Xaro też już mamy z głowy i szczerze mówiąc to podejrzewałem że jego skarbiec jest pusty. Śmierć Halfhand'a była oczywista, tutaj nawet nie ma co komentować z powodu braku jakichkolwiek niespodzianek. A samo zakończenie ? No no... już od odcinka w którym to pojawił się cień za sprawą Melisandre było wiadomo że zobaczymy więcej magii i fantasy w serialu. Wędrowcy dowodzący armią nieumarłych ? Świetna scena, no i powiało lekko TWD :)
  • 0

#5 Nadia

Nadia

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 130 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 05.06.2012 - |15:53|

Master Luwin kazał iść Branowi i Riconowi na północ do Jona, pod opiekuńcze skrzydła Nocnej Straży. Tam by dano znać Robbowi, że są cali i zdrowi. A zważywszy na miłość jaką byli Starkowie obdarzeni na północy było to bezpieczniejsze niż na południe.
  • 0

#6 cymrean

cymrean

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 503 postów

Napisano 05.06.2012 - |17:21|

Co do Winterfell to przecież dwudziestu uciekających żelaznych ludzi tak by grodu nie spaliło. Zapewne spalił go bękart Boltona.
  • 0

#7 Mdeem

Mdeem

Sierżant

• VIP
  • 767 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 12.06.2012 - |20:55|

W czasie oglądania finału (w końcu się zebrałem) jednym uchem słucham relacji radiowej z meczu Polska-Rosja, po pierwszej połowie niestety przegrywamy, a i ten finał jakiś taki niemrawy, takie baju-baju. Jestem zdecydowanie za stary na twórczość Martina, poczekam na trzeci sezon ale bez entuzjazmu, dobra polityka ale reszta trochę nfantylna, jeszcze jacyś "walking dead" na koniec, szkoda że zasiadłem do wersji z lektorem, przy napisach mógłbym przynajmniej przewijać, nauczka na przyszłość, a my nadal przegrywamy ze Sborną :(

1-1 Błaszczykowski! Poprawił mi humor ;)

Użytkownik Mdeem edytował ten post 12.06.2012 - |20:59|

• 0

#8 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 21.07.2012 - |14:13|

Dobry finał, ale bez większych fajerwerków. Szkoda, że wątek Jaime'a zupełnie bez rozwiązania. Nic z tego zupełnie nie wyszło. Jak znam życie to nie dane im będzie spokojnie dotrzeć do celu podróży.
Ciekawe co to będzie z tym Winterfell, czy zostanie jeszcze kiedykolwiek odbudowane, czy raczej Starkowie rozejdą się każde w swoją stronę, bo póki co to przyszłość żadnego z nich nie jest pewna.
Za Murem w końcu coś drgnęło, kolejny sezon powinien być arcyciekawy. No i ciekawe co to będzie z Jonem, czy przyłączy się do dzikich, czy będzie próbował zwiać (raczej ciężko mu będzie).
Co do Dany, to w końcu smoki dały znać o sobie. Może w kolejnym sezonie już coś się zacznie dziać w tym temacie. Oby.
Bran, to niestety najnudniejszy wątek. Może coś w kolejnym sezonie drgnie. Ciekawe, co też będzie z Theonem, mam nadzieję, że jeszcze pozipie i jeszcze trochę namiesza. Nawet lubię tę postać.
Szkoda, że tyle trzeba teraz czekać na kolejny sezon. Mimo, że ten był troszkę słabszy od poprzedniego, to i tak uważam, że to najlepszy z obecnie emitowanych seriali.
  • 0

#9 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 17.04.2013 - |21:29|

Trochę przydługawo, ale dość ciekawie. Najciekawiej jest za Murem, aura tajemniczości i czegoś nieznanego jakoś podwyższa adrenalinę i człowiek z niepokojem obserwuje co też tam się może wydarzyć. Pojawienie się zombie tylko może uatrakcyjnić 3 sezon.

I oby tak się stało bo delikatnie mnie ten sezon rozczarowuje, niby sporo się działo, ale jako całość wszystko mocno rozwleczone, niektóre wątki zapomniane, inne toczą się leniwie - wątek Daenerys i jej smoków, niech wreszcie dadzą znać o sobie.

Napewno słabiej niż 1 sezon.

• 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails

#10 sZakOOu

sZakOOu

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 251 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 02.05.2013 - |20:39|

To jakaś świecka tradycja w GoT, że przedostatni odcinek sezonu okazuje się lepszy od ostatniego.

Ale ogólnie nie jest źle. W końcu widać tę zimę co to nadciąga, nadciąga i nadciągnąć nie może. Choć baaardzo to rozwlekli. W ogóle przez większość pierwszego sezonu odniosłem wrażenie, że historia zapierdziela do przodu jak ruski samochodzik. W drugim to już tak trochę wszystko rozwlekane było np. marsz Króla Północy na Królewską Przystań - zleciał cały sezon i jeszcze nie doszli.

Fajnie że w końcu coś się ruszyło z Khaleesie, smoczki rosną jak na drożdżach. Nie rozumiem tylko, jakim cudem jej "lud" może sobie pozwolić na swobodne plądrowanie. Rady wprawdzie nie ma, ale Qarth to przecież ogromne miasto - gdzie jakaś straż czy cuś?

Trochę za mało było Halfmena - uwielbiam jego dialogi. :) A Sansa to jednak tępa dzida, po raz kolejny zrezygnowała z możliwości ucieczki. Jak dla mnie odcinek w okolicach 8-9/10. :)

• 0
The Darkness That Lurks In Our Mind

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych