Odcinek 078 - S04E13 - A Better Human Being
Napisano 09.01.2012 - |13:39|
Napisano 18.02.2012 - |22:18|
R.I.P. StarGate
TauriCon still alive
Napisano 20.02.2012 - |16:02|
No i świetna końcówka, jedna z lepszych w tym sezonie. Wychodzi na to, że Nina Sharp, która spotkała się z Walterem i Lincolnem w MD to jest alternatywna Nina Sharp, która współpracuje z Jonesem (?). Tak mi się przynajmniej wydaje bo już się w tym wszystkim strasznie pogubiłem. Tylko po co porwali prawdziwą Ninę Sharp i Olivię, i właściwie to jak tego dokonali? W jednej chwili weszła to toalety, a za chwilę już jej nie było i mamy ujęcie z jej uwięzieniem w jakiejś piwnicy. Sporo niejasności jak dla mnie póki co, ale rozwija nam się nawet całkiem ciekawie ten sezon. Mogli szybciej przejść do tego co jest w tej chwili i pominąć te smęty z początku sezonu. Może wtedy nie straciliby tylu widzów bo oglądalność to już jest prawie niższa niż w kablówkach.
Napisano 25.02.2012 - |16:15|
Napisano 04.09.2012 - |21:09|
Sama sprawa była dość poboczna i nie za bardzo zagmatwana. Przydałby się jakiś twist, ale zabrakło czasu w odcinku.
A do tego porwanie Olivii widać było już z daleka, bo wiadomo że Peter i Olivia nigdy nie mogą być długo szczęśliwi. Najstarsza zasada telewizji. Główna para serialu nigdy nie może być spokojnie razem.
Napisano 29.12.2012 - |12:38|
Tutaj robi się o wiele ciekawiej. Mamy Olivię zaczynającą przypominać sobie kim jest Peter, mamy też moją "ulubienicę" Ninę Sharp podmieniającą próbki z Cortixephanem (swoją drogą - zwróciliście uwagę na to, że odcisk biometryczny biorą jej ze sztucznej dłoni?). No i ta końcówka z gatunku "WTF?". Tak ogólnie to mam wrażenie, że ciężko będzie się twórcom wyplątać z tych wszystkim kombinacji i machinacji w taki sposób, żeby nie wyglądało to na maksymalnie naciągane.
Akcja rozwija nam się z odcinka na odcinek, wciąż serialu nie mogę uznać za rewelację i ósmy cud świata, miewa on swoje wzloty i upadki, póki co (i oby jak najdłużej!) jesteśmy na "górce".
Wyznawca Latającego Potwora Spaghetti.
Obecnie ogląda seriale: Walking Dead (na bieżąco), Mad Men (S02), Desperate Housewives (S01), Big Bang Theory (S06), House of Card (oczekiwanie na nowy sezon).
Napisano 31.01.2013 - |07:54|
To juz norma że najlepsze jest ostatnie kilka minut - nieraz są to 3 minuty, nieraz minuta, tym razem były to chyba 2 minuty. Cała reszta to wciskanie na siłę byle-jakiego wątku, w tym epizodzie padło na telepatycznego mordercę, który chroni swój "rój";), co za bzdury...
Co do głównego wątku to jest on już tak pogmatwany że jeżeli mielibyśmy to połączyć z poprzednimi sezonami to niewiele rzeczy trzymałoby się jakiegoś sensu i logiki. Ale cóż taki to "urok" tego typu seriali.
6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair, Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych