Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 077 - S04E12 - Welcome to Westfield

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
10 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Ocena odcinka (5 użytkowników oddało głos)

Ocena odcinka

1. 10 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

2. 9 (2 głosów [40.00%])

Procent z głosów: 40.00%

3. 8 (1 głosów [20.00%])

Procent z głosów: 20.00%

4. 7 (2 głosów [40.00%])

Procent z głosów: 40.00%

5. 6 (0 głosów [0.00%])

6. 5 (0 głosów [0.00%])

7. 4 (0 głosów [0.00%])

8. 3 (0 głosów [0.00%])

9. 2 (0 głosów [0.00%])

10. 1 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 09.01.2012 - |13:38|

Zapraszamy do dyskusji.

#2 Kraven

Kraven

Kapral

• Użytkownik
  • 224 postów

Napisano 13.02.2012 - |11:28|

Świetny odcinek.
Sam pomysł jak i klimat historii z miasteczkiem Westfield w roli głównej jak najbardziej OK.
Natomiast najważniejsza część odcinka (
Spoiler
) to jest to na co czekałem.
Zobaczymy jak na to wszystko zareaguje Peter, przecież już raz się dał nabrać (Bolivii) i teraz pewnie będzie ostrożniejszy.
Mimo wszystko czas to powiedzieć: Dorotko jesteś w domu.

Użytkownik Kraven edytował ten post 13.02.2012 - |11:31|

• 0

#3 Dinsdale

Dinsdale

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 317 postów

Napisano 13.02.2012 - |13:05|

Jak dla mnie w końcu odcinek godny poziomu poprzedniego sezonu. Tym bardziej że od pewnego czasu mam ochotę oglądać wyłącznie sprawy związane z głównym wątkiem + to co co najfaniesze w Fringe: humor Waltera i dziwaczne efekty.
Poprzednie jakoś pasowały bardziej do pierwszego lub drugiego.

Użytkownik Dinsdale edytował ten post 13.02.2012 - |13:07|

• 0

#4 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 15.02.2012 - |14:39|

Odcinek nienajgorszy, podobał mi się klimat tego miasteczka jakby żywcem przeniesiony z jakiejś powieści Kinga.
Wydaje mi się jednak, że cała zagadka tego odcinka została wyjaśniona jakoś po łebkach albo co najmniej nie do końca.
Sprawa z maszyną i powrotem Petera co odcinek posuwa się małymi kroczkami do przodu, ale coś czuję, że i tak na jakieś efekty trzeba będzie zaczekać do końca sezonu.
No i nie wiem co sądzić o ostatniej scenie. Zupełnie już się w tym wszystkim pogubiłem. Co to za wersja Olivii była, która pamięta Petera? Czyżby po tym przenikaniu się światów coś jej się stało czy wróciła Olivia z tej "normalnej" linii czasowej.
Jestem też ciekaw czy takie anomalie miały miejsce również w alternatywnym świecie, może kolejny odcinek będzie właśnie o tym.
Ciężko mi to wszystko póki co poskładać do kupy, mam nadzieję, że kolejne odcinki wyjaśnią coś więcej.
  • 0

#5 Kraven

Kraven

Kapral

• Użytkownik
  • 224 postów

Napisano 15.02.2012 - |16:33|

No i nie wiem co sądzić o ostatniej scenie. Zupełnie już się w tym wszystkim pogubiłem. Co to za wersja Olivii była, która pamięta Petera? Czyżby po tym przenikaniu się światów coś jej się stało czy wróciła Olivia z tej "normalnej" linii czasowej.

Nikt nie musiał nigdzie wracać, bo to jest "normalna" linia czasowa z, której po prostu wymazano Petera.
Teraz zobaczymy czy tylko Olivii wraca pamięć czy tez i inni zaczną sobie przypominać.
  • 0

#6 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 15.02.2012 - |16:38|

Walter też od jakiegoś czasu zaczyna przypominać "starego, dobrego" Waltera. Tylko skąd im się to nagle wzięło?
  • 0

#7 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 18.02.2012 - |11:33|

Odcinek fajny. Sprawa z miasteczkiem niezła. A to całe przypominanie Olivii, mogło może właśnie mieć związek z pobytem w tym miasteczku. W końcu to się tam zaczęło? Więc być może to miasto tak na nią podziałało. No i końcówka super.
  • 0

#8 Kraven

Kraven

Kapral

• Użytkownik
  • 224 postów

Napisano 18.02.2012 - |18:44|

A to całe przypominanie Olivii, mogło może właśnie mieć związek z pobytem w tym miasteczku. W końcu to się tam zaczęło? Więc być może to miasto tak na nią podziałało. No i końcówka super.

To się zaczęło znacznie wcześniej. Już na początku odcinka Olivia miała sen z Peterem w roli głównej. Ponadto w jednym z wcześniejszych odcinków Olivia wspomniała o sprawie, którą kiedyś rozwiązywali razem z Peterem , na co Peter zareagował zdziwieniem i zapytał skąd ona o tym wie.
  • 0

#9 cymrean

cymrean

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 503 postów

Napisano 03.09.2012 - |21:29|

Czyli wynika z tego odcinka, że jednak serial pójdzie w kierunku zatrzymania teraźniejszych wersji, ale przywróci im pamięć. To pewnie po to aby zjeść ciastko i nadal mieć ciastko. A może to kolejna zmyłka, czas pokaże.

Bardzo fajny odcinek z klimatem oraz skoncentrowany jedynie na naszej głównej trójce bohaterów. Widać powrót osobowości Waltera do stanu z naszej rzeczywistości, ale czy to tylko efekt Petera, czy też początek tego samego co się dzieje z Olivia?
  • 0

#10 Haes

Haes

Plutonowy

• Użytkownik
  • 395 postów

Napisano 29.12.2012 - |12:36|

Dużo słabiej i ogólnie nie podobało mi się specjalnie. Sama akcja z jakąś stopniowo niszczoną bańką czasoprzestrzenną, w której uwięzieni są bohaterowie - nie przypasiła mi, dopiero info, że odpowiedzialny za wszystko jest Jones troszkę podniosło prestiż tego odcinka w moich oczach.
  • 0

Wyznawca Latającego Potwora Spaghetti.

Obecnie ogląda seriale: Walking Dead (na bieżąco), Mad Men (S02), Desperate Housewives (S01), Big Bang Theory (S06), House of Card (oczekiwanie na nowy sezon).

#11 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 28.01.2013 - |22:18|

Prawie jak zawsze końcówka najlepsza, czyli jesteśmy we właściwej linii czasowej, z której został wymazany Peter. Ale skoro został wymazany to jakim cudem wrócił i powoduje że inni odzyskują pamięć? Jeśli na to uzyskam ciekawą i normalną odpowiedź to uznam że warto było oglądać Fringe.

Sam epizod napewno nie był jakiś super, przypominał mi Eurekę, tam wiele odcinków było w takim stylu, trochę miał też z Supernatural, przyjemny w odbiorze, ale mocno oderwany od rzeczywistości.

• 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych